Mimpi Berjumpa dengan Ben Ashaari

Hari yang begitu memenatkan semalam. Bawa Mak/Adik dari kampung Jalan-jalan/Shopping di Nilai 3. Balik dari Nilai, terjahi I-City Shah Alam pula. Pukul 1030 malam lebih baru pulang, sampai rumah dah nak pukul 1130 malam. Kepenatan, lepas mandi etc, terus tertidur.
Nak dijadikan cerita, entah camne, boleh mimpi berjumpa dengan Ben Ashaari semalam. Umm, agak pelik coz i never met him in real life. Antara blogger melayu yang agak popular . Apapun, jasanya membuat entry untuk Mak Ngah saya, tidak akan saya lupakan. Thanks again bro. Yup, first impression is not always rite.
Ok, nak dgr kisah mimpi ni tak? Hik3, ok , jom terjah :
Situasi : Bloggers Gathering
Lokasi : Unknown..
Tengah-tengah lepak dengan member blogger di satu gathering, ternampakla kelibat Ben Ashaari dengan kamera DSLRnya.
Je Jai : Bro, bro..Ben Ashaari…Datang jugak dia ya…
Eyriqazz :Oh, mana-mana? Haahla dia. Badan tough…
Tiba-tiba, Ben Ashaari datang ke arah saya :
Ben Ashaari : As Salam Bro Eyriqazz (sambil menghulurkan tangan)
Eyriqazz : Waalaikumus’salam Ben (sambil kaget, ehh, kenal juga dia dengan aku? )
Ketika bersalaman, terasa seperti ada aura yang lain macam. Terasa begitu tenang dan sixth sense mengatakan Ben ini seorang yang sangat baik.
Ben Ashaari : Umm, tak sangka bro join gathering ni..
Eyriqazz : Hik3, saya lagi tak sangka bro join
Ben Ashaari : Apa pandangan bro pasal Gathering ni?
Eyriqazz : (Ehh2, masuk dalam 1tube.my ke ni?, Perasan kejap) . Bagus bro…Dapat kita jumpa gather/gather sesama bloggersni. Patut adakan selalu, the more, the merrier kan?
Ben Ashaari : Apa….
Tup….terjaga dari lamunan mimpi…Mimpi, mainan tidur..
Ohh, baru perasan camne boleh terjaga, dapat Sms dari Sumijelly , juga kisahnya bermimpi ” dikejar Je Jai” . Hak3,apalah sumi mimpi camtu..Dahla yang mengejar je jai..Hik3, just kidding,dia mimpikan hal lain,pasal blogging juga.
Hik3, kuat pengaruh blogging ya? Sampaikan terbawa2 ke mimpi? Enough said, dulu saya sendiri mempunyai persepsi negatif ke atas Saudara Ben Ashaari. Minta maaf bro, nobody perfect kan? Namun, selepas entrynya ke atas Mak Ngah  saya, banyak persepsi saya sudah berubah. Well, nobody perfectkan? Ambil yang jernih, buang yang keruh..
P/s : Ada seorang Mamat tu, siap termimpi-mimpi kahwin dengan Fasha Sandha. Yerla, bakal menjadi penganti BeautifulNara. Hik3..just kidding…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Mimpi Berjumpa dengan Ben Ashaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.