Mee Bandung Paling Sedap di Malaysia

by eyriqazz on 12 April 2011

in food

On the way pulang dari Pandan Indah ke rumah, sempatlah kami terjahi Tesco Ampang dan pekena :

Mee Bandung Paling Sedap di Malaysia
Yiezaa, Memang sedap. Ni kali kedua try, masih rasa nak lagi
Nyam,nyam,sungguh berselera Isteri
Pedas, Kaw, Sedap…Terbaik..
Honestly, inilah Mee Bandung yang paling sedap pernah saya try. Makanan lain pun tak kurang hebatnya. Kalau singgah Tesco Ampang, kalau berkesempatan, surely kami singgah di Restoran ini :
P/s : Jom Pekena Ikan Patin Mahal, Saudara Bean Moreno mahu belanja..
  • y u y u Z u l a i k h a 12 April 2011 at 3:42 am

    saye tak suka mee bandung! saye suka MEATBALL!!!

  • stormz 12 April 2011 at 3:43 am

    Mi bandung ayah sy pn sdp.rmai customer dok ulang order je.

  • fiza 12 April 2011 at 3:44 am

    Slalu gak gi tesco ampang, tapi tak pernah plak makan kat warung santai nih. Thanks for da info bro, bley gi terjah kedai ni nanti ^_^

  • Mr feckry 12 April 2011 at 3:47 am

    alamak terliur wa tengok

  • Kancilbiru 12 April 2011 at 3:48 am

    warung santai tu memang makanan dia sedap2 la…

    terbayang2 nasi goreng dia..

  • Amiera Hilton 12 April 2011 at 3:57 am

    ya Allah kecur air liur tgk mee bandung tu. haih

  • Matjoe 12 April 2011 at 4:09 am

    wahhh, ni aku mesti terjah ni. mmg nampak best

  • Sharinginfoz 12 April 2011 at 4:15 am

    Warung Santai memang sedap tapi tak pernah le pula cuba benda alah ni, biasanya tomyam

  • Nur Hawa Mohd Zin 12 April 2011 at 4:17 am

    wah..tesco ampang tak jao dari rumah…wajib pergi cube ni

  • @e_da 12 April 2011 at 4:55 am

    terliur tengok.. nak g cuba gakla

  • Myvitrd 12 April 2011 at 5:18 am

    alamak ko buat aku laparlah tengahari ni eyriqazz.. baru nak diet..aku keluar g makan dululah.. hahaha

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:36 am

    @y u y u Z u l a i k h a:meh eyriqazz blanje meatball di IKEA

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:36 am

    @ stormz :kat mana restorantu?manatau ble saya terjah…

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:37 am

    @fiza:terjahla..puas hati…

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:38 am

    @Mr feckry:jom terjah..

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:38 am

    @Kancilbiru:nasi goreng?umm…blom try lagini..thanks..bolehla order nanti

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:38 am

    @Amiera Hilton:jemput2makan…

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:39 am

    @Matjoe :terjahla bro..hargapun OK…

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:39 am

    @Sharinginfoz :next time bolehla cuba bro

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:39 am

    @Nur Hawa Mohd Zin:cuba jgn tak cuba

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:39 am

    @@e_da :cubala…terbaikk…

  • Eyriqazz 12 April 2011 at 5:40 am

    @Myvitrd :lorr,ingatkan nak blanje lunch tadi..hik3..

  • phreak-id 12 April 2011 at 5:54 am

    Jarang pergi tesco ampang sebab crowded. Tapi sekali sekala pergi juga ikut timing yang betul nak elakkan crowded. Tapi next boleh try mee bandung ni..

    Terbaru >Kenali Telur Palsu Atau Original >Special Post : Apa Yang Menarik Tentang Air Asia >Rosdan Keropok Losong @ Ketereh

  • saza 12 April 2011 at 6:12 am

    slalu je pegi tesco ampang ni sbb dkt ngan umh akk..tp x penah la p..x penah lg jmpa mee bandung plg sedap kecuali kalo kt johor..ermm
    -zati

  • oranglidi 12 April 2011 at 7:06 am

    saya suka laksa sarawak je….tu pun mesti yang kat bawah office ni…sedap….

    New Entry: A PERFECT GIFT | PEN?

  • Hernee Nazir 12 April 2011 at 7:41 am

    huwaaaaaaaaaaa..tkecur air liur nehhh..

  • Nor Moscow 12 April 2011 at 7:55 am

    aduh! terliurnya..singgah gak kat Ampang Park masa balik cuti last week..tapi pekena mC D aje..

  • Mama Zharfan 12 April 2011 at 8:23 am

    me MESTI singgah ni!!

  • stormz 12 April 2011 at 8:35 am

    eyriqazz, sy xde restaurant. just amik tempahan for small catering je.

  • amirah 12 April 2011 at 9:05 am

    memang best kan mee bandung dia bro

  • Nizam 12 April 2011 at 9:31 am

    wah,sedap nih…
    lau makan petang2 lagi sedap… hehehe

  • aimaniman 12 April 2011 at 2:05 pm

    alamak br jumpa n3 nie..
    akak nak komen gak sbb rasanya mana2 mee bandung yg dah makan, mee bandung muo jugak paling sodap sbb terasa kacang tumbuknya,kuah bukan takat berminyak2 je macam mee rebus plak.. x caya? tanya mr x.. alaa yg bakal tunang 23 hb nieh.. he hee..

  • hazman aka species1980 13 April 2011 at 1:00 am

    bila kita dah rasa makanan yang sedap confirm kita akan datang di masa akan datang…

  • Ummi Hanie 13 April 2011 at 1:59 am

    sy pun pminat mee bandung ..kat area kami ni 2,3 warung dah pekena sume ok jer…belum kena yg xsedap..alhmdllh :)

  • kak ct 17 April 2011 at 2:40 pm

    salam kenal..

    mmg sedap mi bandung santai..sy dh brtahun2 mkn kt situ

  • Anonymous 4 May 2011 at 9:41 am

    mi bandung terbaik kat selangor ni, pegi ke restoran pak anjang bariani di section 13 shah alam, tadisma business park. kalo pure org muor mmg leh lps rindu mi bandung kat sini. – farika

    • Anonymous 2 December 2012 at 3:21 pm

      Yang diSantai bukan versi Muor…biasanye mee bandung Muor lebih “Authentic” dan sedap. Minta “address” Restoran Pak Anjang. Nak gi cuba!

  • Zura Lee 28 November 2012 at 4:30 am

    tima kasih share info..tima kasih jgk sbb sudi komen entry psl mi bandung tuh… nice to know u !! :=)

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: