Rumah Jiran Dimasuki Pencuri

Semalam rumah jiran depan rumah dimasuki Pencuri. Pandai dia kopek tingkat dan jeriji, pastu tutup balik macam tiada apa yang berlaku. Kami syak orang dalam kerana kawalan nak masuk ke kondo kami bolehla dikatakan agak ketat juga :
Habis Hilang Jam dan a few item yang berharga. Adalah dalam RM5K habis
Pandai Pencuri mengambil barang berharga yang sukar disyaki
Part bestnya, bila telefon 999, polis, suruh datang ke balai polis buat laporan. Ingatkan polis boleh datang ke tempat kejadian terus.
Umm,semakin risau dibuatnya. Rumah Condo pun pencuri mudah masuk. Licik pulak tu. Memang langsung tak nampak macam rumah dimasuki pencuri. Jiran depan rumah sudah plan nak pasang CCTV. Oh, patutkah kubuat yang sama?
P/s : Berjaga-jaga apabila meninggalkan rumah. Pastikan rumah sentiasa dikunci, dan masa memainkan peranan. Pencuri ni bijak,sebanyak mana kunci pun mereka boleh pecahkan/masuki. Cuma, lagi lama yang diambil, hasrat pencuri mungkin terbantut…
P/s/s : Any suggestion untuk menambahkan “security” dan keselamatan rumah dari dimasuki Pencuri?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

26 thoughts on “Rumah Jiran Dimasuki Pencuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.