≡ Menu
Percutian di Melaka beberapa minggu lepas, sempatla terjah Restoran Ikan Bakar Parameswara, Pernu Umbai. Booking siap2 sehari sebelum tu, yerla,datang time cuti sekolah+weekend,sure penuh orang. Before this pernah terjah dah restoran ni [ Ikan Bakar Umbai]
Restoran Ikan Bakar Parameswara, Pernu Umbai
Ramainya Orang. Nak cari meja kosong pun susah. Nasib baik dah booking
Awas|Tolong Cari Meja Dahulu Sebelum Memilih Ikan
Seafood
Selepas duduk di meja yang disediakan, pilih seafood, sampailah hidangannya :
Sepahat Masak Cili. Sedapp…
Butter Prawn
Sedap juga cuma tak sesedap masa pi first time. Terus saya sms owner dia. Bagusla, mereka ambil on positif note, dan akan perbaiki mutu di masa hadapan. Kesian wifey,mengidam nak rasa Butter Prawn yang lebih berkerak. Tapi, still sedap la…
Sotong Celup Tepung
Kangkung Belacan
My Favourite, Ikan Bakar sudah semestinya
Jemput Makan. Gembira dapat bawa mak/Bapa Mertua dan Adik Ipar sekali
Nasi Lemak suatu kemestian.Nasi putih pun ada. Alisya teruja
Air Asam. Fuhh, Marvellous.
Overall memang puas hati. Layanan yang memuaskan.Servis pun tak lambat. Masakan sedap. Harga berpatutan,total makan malam tu untuk 5 orang dalam RM150. Kalau korang nak singgah di Restoran ini, disarankan booking dulu, takdelah kecewa nanti kalau takde seat.
Lokasi dan Alamat Ikan Bakar Pernu, Umbai : Pengkalan Pulau Besar, Pernu, Umbai, 75460 Melaka. Telefon No : 012-3152301 ( En. Jalaludin) dan 013-6825718 ( En. Rahmat)
Kalau singgah ke Melaka, Umbai memang wajib diterjahi. Lepas ni nak terjah Restoran Terapung Umbai la pula. 2 kali asyik pi Pernu,Umbai, mahu juga merasa kelainan selepas ini.



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • lAl 31 March 2011, 4:19 am

    Seyes lapaq skang ni!!huhuhu

    Reply
  • Boloque 31 March 2011, 4:38 am

    SEDAP TU…..lama x pekene ikar bakar

    Reply
  • Boloque 31 March 2011, 4:38 am

    SEDAP TU…..lama x pekene ikar bakar

    Reply
  • Boloque 31 March 2011, 4:38 am

    SEDAP TU…..lama x pekene ikar bakar

    Reply
  • fyna 31 March 2011, 5:02 am

    sluurrppp..sedapnye..

    Reply
  • Mama Zharfan 31 March 2011, 5:27 am

    udg + sotong tu buat me meleleh air liur..

    Reply
  • Matjoe 31 March 2011, 5:52 am

    bro, bebila ko dtg umah gua, gua masakkan sotong goreng tepung, nampak lebih tempting dari yg dlm entry ni.

    ahaha, siakap bakaq mesti ada….

    Reply
  • Ms and Mr Red Ribbon 31 March 2011, 5:59 am

    umbai… rindu nak makan sea food kat sana… hari tue makan ada satu kedai bole makan kat atas boat…

    ramai gak ye time orang cuti… :)

    Reply
  • BABY(MAMA AMANA&ARIEF) 31 March 2011, 6:02 am

    suka pepahat..dalam gambar tue mcm kicap je bukan air asam..hehe

    Reply
  • Siti Hajar Masri 31 March 2011, 6:11 am

    buat terliur je..:)

    Reply
  • mahfudzah 31 March 2011, 11:53 am

    selalu makann kat sini!! sedappp!

    Reply
  • Miza Yusof 31 March 2011, 5:15 am

    sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
    kesur air liur bila tengok makan sedap-ssedap macam ni.

    Reply
  • zahidah dihaz 31 March 2011, 6:22 am

    tiba2 rasa nak makan kat top spot….butter prawn dia pergh….

    New Entry: PIKOM PC Fair 2011

    Reply
  • Syafiq Rosli 31 March 2011, 6:31 am

    huhu..di tempat saya ni..:)

    Reply
  • Nava Kishnan 31 March 2011, 7:30 am

    Sepahat is also very popular at Sarawak, the spicy asam dip am sure was great with the ikan bakar.

    Reply
  • Eyriqazz 31 March 2011, 11:01 am

    #lAl :lunch apa arini bro?

    #Boloque :memang sedap…

    #fyna :nyam2..

    #Miza Yusof:yummy…

    #Mama Zharfan:balik nanti meh blanje eyriqazz sekeluarga ye..hik3

    Reply
  • Eyriqazz 31 March 2011, 11:03 am

    #Matjoe :serius bro?ok..weekend ni eden ajak geng2 talibarut terjah rumah bro..

    #Ms and Mr Red Ribbon:kat kedai ni pun boleh makan atas boat..tapi kena booking awal2la n ramai org skit…

    #BABY(MAMA AMANA&ARIEF) :haahla..kicap..camne boleh tersilap ni?hik3..thankss…

    #Siti Hajar Masri :jemput2

    #zahidah dihaz:top spot tu katne?

    #Syafiq Rosli:jom blanje saya bro…

    #Nava Kishnan :nyam2..tak pernah pi sarawak lagi…

    Reply
  • WrgaKlia 13 November 2012, 7:59 am

    Sedap tak penting,yg penting nya mahal ko murah???klu mahal make tempat lain lah….

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »