Restoran Ikan Bakar Parameswara, Pernu Umbai

Percutian di Melaka beberapa minggu lepas, sempatla terjah Restoran Ikan Bakar Parameswara, Pernu Umbai. Booking siap2 sehari sebelum tu, yerla,datang time cuti sekolah+weekend,sure penuh orang. Before this pernah terjah dah restoran ni [ Ikan Bakar Umbai]
Restoran Ikan Bakar Parameswara, Pernu Umbai
Ramainya Orang. Nak cari meja kosong pun susah. Nasib baik dah booking
Awas|Tolong Cari Meja Dahulu Sebelum Memilih Ikan
Seafood
Selepas duduk di meja yang disediakan, pilih seafood, sampailah hidangannya :
Sepahat Masak Cili. Sedapp…
Butter Prawn
Sedap juga cuma tak sesedap masa pi first time. Terus saya sms owner dia. Bagusla, mereka ambil on positif note, dan akan perbaiki mutu di masa hadapan. Kesian wifey,mengidam nak rasa Butter Prawn yang lebih berkerak. Tapi, still sedap la…
Sotong Celup Tepung
Kangkung Belacan
My Favourite, Ikan Bakar sudah semestinya
Jemput Makan. Gembira dapat bawa mak/Bapa Mertua dan Adik Ipar sekali
Nasi Lemak suatu kemestian.Nasi putih pun ada. Alisya teruja
Air Asam. Fuhh, Marvellous.
Overall memang puas hati. Layanan yang memuaskan.Servis pun tak lambat. Masakan sedap. Harga berpatutan,total makan malam tu untuk 5 orang dalam RM150. Kalau korang nak singgah di Restoran ini, disarankan booking dulu, takdelah kecewa nanti kalau takde seat.
Lokasi dan Alamat Ikan Bakar Pernu, Umbai : Pengkalan Pulau Besar, Pernu, Umbai, 75460 Melaka. Telefon No : 012-3152301 ( En. Jalaludin) dan 013-6825718 ( En. Rahmat)
Kalau singgah ke Melaka, Umbai memang wajib diterjahi. Lepas ni nak terjah Restoran Terapung Umbai la pula. 2 kali asyik pi Pernu,Umbai, mahu juga merasa kelainan selepas ini.

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Melaka saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

18 thoughts on “Restoran Ikan Bakar Parameswara, Pernu Umbai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.