Nokia E7 Review|First Impression

Finally, selepas sedikit hiccup, akhirnya Nokia E7 kini di tangan eyriqazz untuk direview. Ini adalah my first Impression selepas menggunakannya beberapa jam :
 
1) Cantik, Smart dan Nampak Profesional. Oh, pegangnya pun dah terasa Cool

Saiznya agak besar sedikit . On positif note, kalau tersilap letak, mudah nak cari kan?
2) Touch screen and QWERTY
 
Love it, coz sekarang ini saya menggunakan LG Fresh Touch Screen. Agak leceh la juga touch screen only especially jari tangan cam saya yang agak besar ni. So, dengan QWERTY ini, lebih selesa menaip. Macam pegang mini lappy je rasa.
 

3) Can Connect to Wifi Access, yeyy, i Can surf Internet and check my blog..

4) Anti Theft Feature. Nampak menarik, blom activatekan lagi. 

5) User Guide/Tips. Newbie dalam Smartphone macam saya, memang memerlukannya. Yup, baca User Manual, boringgg…This one, more interesting…

6) Ovi Store. Cool feature
 
Ovi Store nampak menarik. Namun walaupun sudah menghadiri Nokia Ovi App Wizard Workshop , saya masih rasa agak keliru dengan Ovi Store ni. Rasanya, Nokia need to improve on “User Friendly” part for  Ovi Store ni. Kadang-kadang konfius juga especially kalau masih baru dengan Nokia Ovi ini.
 

7) 3rd try, failed, 4th try baru Success untuk update latest version of  Ovi Store…Maybe my Wifi connection problem kot…

8) Oh, manage to download my Own App di Ovi Store . Search Eyriqazz n download.

Inilah lebih kurang “My Blog/App” di Ovi Store. 
Set Up My E-mail to push it to Nokia E7 phone
9) Success. Bolehla semak e-mail on the go…

10) Twitter suatu kemestian…Oh, cuba try to Install Tweetdeck tapi tak berjaya. Any suggestion?
 
Overall, first impression tidak mengecewakan.My first phone adalah Nokia 7210 dan tak sangka dapat review Nokia phone kembali.  Tak sabar to explore more. Akan dikongsi-kongsikan pengalaman saya nanti. 
 
Nokia E7, First Impression cukup teruja
Malam Jumaat bersama Si Dia
Pandangan dan review peribadi dari saya
Tersalah silap, tegur-teguri la ya?
 
**Thanks to Maxis10 atas pengalaman mempesona
 
Anyway, apa pandangan anda tentang Nokia E7 ni? As sayapun baru dlm proses untuk explore, appreaciate ur feedback juga. Apakah yang mungkin anda mahu tahu pasal Nokia E7 ni? Mungkin saya boleh gunakan phone ini dan mencari jawapannya…..

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

33 thoughts on “Nokia E7 Review|First Impression

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.