Menonton TV Ketika Hujan Bersama Astro B.yond PVR


Salah satu part yang buat “Spoil” bila menonton tv dengan Astro adalah time hujan. Mesti siaran terganggu dan tak dapat menonton rancangan kegemaran. Lagi spoil bila rancangan yang ditonton tu dah nak tamat/memang kita tengah layak syok gilerr.Pernah berlaku for me bila tengok live bola, drama, Konsert dan pelbagai lagi.

Apapun, agak terkejut bila dapat satu komen di entry Welcome to Eyriqazz Family Astro B.yond PVR  :

Maka bermula siri rakam dan rekod cite kegemaran seisi keluarga…gambar maintain clear kan walaupun hujan…. – Hazman Fadzil

Jawapan saya ketika itu :

#hazman aka species1980:ohh,waktu hujan tu tak sempat pula buat eksperimentasi…so far,so good

Selepas entry itu sehingga hari ini, sempatlah saya tengok TV ketika time hujan. Yupp, terbukti memang masih clear. Gosok-gosok mata macam tak percaya. Time hujan yang kurang lebat dan sederhana lebat, time lebat, tak sempat nak test lagi coz wifey bising suruh tutup TV takut-takut ada kilat yang bakal menyusul. One day mungkin saya boleh try. Before this, hujan skit je, mesti line dah tak brape clear dan takble tgk.Umm, a good improvement.

Bolehla layan Hindustan time hujan-hujan nanti..Ehem,romantik

Satu problem solve. Dapat menonton dengan lebih “happy” thanks to Astro B.yond PVR
Dah lama juga tak layan citer Hindustan ni…
Ehh,ehh, Malam ni Malam Jumaat kan? 
Ok2, time temankan Isteri layan cerita Hindustan sekali.Sambil menyelam sambil minum air..Hik3….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Menonton TV Ketika Hujan Bersama Astro B.yond PVR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.