kisah si penjual souvenir

ketika jalan-jalan di bandar melaka :

budak :pakcik,keychain ni berapa satu

penjual :rm3

budak:tak boleh kurangke?

Penjual : rm2

p/s:apakah yang terjadi selepas itu?peneka paling/hampir tepat akan memenangi
satu keychain melaka..klu :budi bahasa budaya kita-updated via nokiaย e7-

UPDATED

Budak : Takperlah Pakcik..Saya takde duit pun…

Penjual : Hampeh punya budak,…dah nama pun budak, kalau takde duit jgn la buat ader duit (sambil menyumpah2 dan byk la lagi ayat yang kurang manis)

Umm, inikah sikap seorang jurujual? Asam garam laa,pelanggan kadang-kadang annoying…Tapi budi bahasa tu tetap kena jaga Pakcik ooi..dah la sound depan mak dier…

Umm, ada a few yang menjawab hampir tepat..Selepas saya buat undian, tahniah buat Mama Zharfan..Nanti email me ur details utk urusan penghantaran keychain..No worries buat yang tak menang…Saya ada lebih kurang 10+ lagi utk di give away..Stay tune…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “kisah si penjual souvenir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.