Kelebihan Astro B.yond PVR



Sudah hampir sebulan Astro B.yond PVR menjadi sebahagian daripada keluarga eyriqazz. Honestly, kehadiran Astro B.yond PVR ini betul-betul mengujakan. Banyak rancangan kegemaran dapat saya record,tonton dan nikmati bersama keluarga. Tonton bila free dan keadaan mengizinkan. Now, I can Record, Rewind, Pause, and Play. TV, My Time , My Way.

Kali ini mahu berkongsi pengalaman, Kelebihan Astro B.yond PVR :


1) Record/Play/Menonton Rancangan kegemaran yang dirakamkan

Dengan disk space lebih kurang 500GB, lebih dari 100 rancangan kegemaran dapat direcordkan. Tambahan pula, untuk merakamkannya tidakla susah, tanpa baca User Guide pun boleh tekan-tekan dan meng’xplorasikan sendiri’ merakam Rancangan kegemaran. Umm, anak buah saya berumur 9 tahun pun mampu rakamkannya.

2) Forward Rancangan Kegemaran

Yieza,dah rakam bolehla fast forwardkan mana-mana part yang tidak digemari especially iklan yang agak annoying or part yang tidak digemari. Hik3, save time kan?

3) Rewind

Alamat, sudah Miss la detik dia menjaringkan gol. Tuhla, kacau lagi abang tengok tv.No more, bolehla tgk kembali aksi itu.


4) Pause

Adussh,sakit perutla..Laa, penalti la pula. Hik3, pausekan aja..Dah lepaskan hajat, bolehla tonton kembali.
5)Nak rakam pun mudah/tekan TV guide
dan pilih rancangan kegemaran

Other option, rancangan yang tengah ditonton, tekan je Button Record. Donee..

Furthermore, walaupun di ofis/shopping, as long as Astro di Onkan dan tiada gangguan cuaca, bolehla merakam rancangan kegemaran tanpa On kan TV. Dish Astro On pun dah cukup memadai. So, bolehla tengok drama petang2 yang best or time shopping tak perlula risau,boleh tgk kembali.
6) Delete je mana2 rancangan yang tidak mahu tengok lagi

Pandaila plan, banyak pula kartun Hagemaru ni. Ni Anak tengok or Papanya yang tengok? Hik3…kantooii…

7) Pilihje Mana-mana rancangan yang sudah dirakamkan

Sudah merakamkan lebih dari 20 rancangan kegemaran, tapi masih banyak lagi space i.e. 263 jam free lagi. Bolehla subscribe Discovery and Movies Channel lepasni.

Itu antara kelebihan Astro B.yond PVR. Memang best dan menggembirakan kami sekeluarga. 

More Info Pasal Astro B.yond PVR, terjah SINI

Astro B.yond PVR menggembirakan hati
Lepas berblogging boleh menonton rancangan kegemaran sendiri
Tak perlu berebut “remote control” dengan Alisya dan Isteri
My time, bila mereka dah tidurpun saya masih boleh menonton seorang diri

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Kelebihan Astro B.yond PVR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.