Jonker Walk, Melaka

Semasa bercuti di Melaka beberapa minggu lepas, sempat terjah Jonker Walk.Tak jauh dari Dataran Pahlawan dan hotel yang kami menginap, jalan kaki je kami ke sana :
Jonker Walk, Bandar Melaka
Meriah, ramai orang. Ala-ala Petaling Street situ. Pelbagai barangan dan cenderamata di jual disini. Hargapun berpatutan.
Terletak di Jalan Hang Jebat (Jonker Street)
Ala-ala Petaling Street, most penjual di sini adalah Chinese
Comelnya Aiskrim
Lampu-lampu pun cantik
Sesak juga datang time cuti sekolah ni
Tanglung bercahaya dan berwarna-warni.Cantik. Ingat nak beli untuk Alisya tapi mahal la pulak
Hik3…Sempat rembat Selipar Twitter. RM10 je..
Taman Warisan Dunia Jonker Walk
Pistol Buih Air untuk Alisya
Umm, most wanita memang suka la tempat camni kan?
Memang syok jalan-jalan di sini. Kalau nak cari souvenir, ini antara tempat yang sesuai. Sempatla kami membeli keychain, fridge magnet, dan pelbagai lagi.
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Melaka saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

9 thoughts on “Jonker Walk, Melaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.