FAQs on Nokia E7

FAQs on Nokia E7
 
Ini antara soalan-soalan yang diajukan oleh pembaca blog eyriqazz.com berkenaan Nokia E7 beserta jawapan dari eyriqazz ( Jika ada yang tersalah, tolong perbetulkan ya? ) :

1) warghhhhhhhhhh smart gile nokia e7. lebih stylo 2..adoi.. btw bro, nokia ne kualiti gambar n video dia cemane yer?ingat nk bertukar lg.. 🙂 –Darkbatman
Jawapan :  Kualiti gambar dan videonya memang memuaskan bagi saya. Untuk menilai sendiri, bolehla terjahi entry INI : Nokia E7 Review |Kualiti Gambar dan Video

2) NOKIA OVI STORE TU APE YER?TAK TAHU SGT FUNGSI DIA.. – Zuhaiza-

Jawapan : Nokia Ovi Store ni khas buat pengguna Nokia yang membolehkan user download applications, games, map, dan pelbagai lagi. Some are free, some kena bayar. More info terjahi SINI
 
3)btw kamera berapa pix ye?? –yanmie
Jawapan : Kamera ini specificationnya : 8MP Camera and HD Video
 
4) ko cari kelemahan dan kekurangan yek…. – Sumijelly
Jawapan : Saya akan buat satu entry pasal ini nanti ye Sumi…
 
5) henpon ni…os die ape ye?symbian ke maemo ke android(uuuuuuuuu…)? – alongxp-
Jawapan : Operating systemnya Powered by Symbianˆ3

 

6) ada function tuk receive fax tak? – Mama Yatie-
Jawapan : Rasanya tiada.
7) Apa yang istimewa tentang Nokia E7 berbanding Nokia N95? – yangbaik-
Jawapan: Oh, susah nak jawab tu. Saya tidak pernah menggunakan Nokia N95. Apapun, untuk perbandingan boleh terjahi Link INI dan comparekan ia.
 
8) berapa harge henfon ni ye? -Myaby-
Jawapan : Retail price around RM1,995. For Maxis Plan with contract around RM1,499-RM1,799. More info HERE
 
9) bro, processing time dia laju ke lambat? sbb kdg2 bila aku smartphone nokia ni, jari jemari ku lagi laju drp penampilan huruf-huruf di skrin.. -JMR-
Jawapan :Processing in term of menaip ke? Kalau menaip ikut kelajuan tangan. Alah bisa, tegal biasa. In term of internet connection depend on package u are using i.e. wifi,broadband,etc.
 
10) handphone ni guna symbian 0S ker? version bape -apisv2-
Jawapan :Yup, Powered by Symbianˆ3

 

11) ni henfon ke?.. hehe..nampak macam mini laptop je.. soalan pastinya tentang camera.. dah ada dalam list tu.. -nur-
Jawapan:Yup, ini handphone. Tapi bila saya bawa jalan-jalan ramai yang ingat mini lappy.Cool…Tentang kamera boleh terjahi review saya sebelum ini Nokia E7 Review |Kualiti Gambar dan Video . Featurenya terjah SINI
12) kalau dari pandangan kau mana lagi senang update blog..Nokia E7 atau iPhone 4? –Myvitrd
Jawapan :In term of updating blog, Nokia E7 lagi mudah update blog coz dia ada QWERTY. Takla lenguh sangat tangan compare to touch screen.
 
13) cantik sangat, kualitinya memang bagus macam guna kamera dslr pulak… kiranya macam hp all in one, berbaloi baloi ngan harganya kan? huhuhu kalah Nokia N95 aye.. -yangbaik-
Jawapan:Yup, memang berbaloi-baloi. Fall in love with it.
 
14) Photo nya nice and the video too.. Bila record or selalu snap photo, macam mana dgn the battery life bro? – Bella Enveeus
Jawapan : Lagi banyak applikasi yang dipakai, lagi cepatlah habis baterinya. In term of kualiti bateri, rasanya it much more better compare to iPhone 4.
 
15) not bad la kan? 8 megapixel… good enough 4 compact,klu zoom camne lak? -alongxp-
Jawapan :Kualiti zoomnya boleh tahan. Cuma, bila zoom kualiti gambarnya akan lebih berkurangan/kurang sharp. Apapun, still ok. Some of the picture yang saya ambil di entry Nokia E7 Review|Kualiti Gambar dan Video
(P.s: tak sempat nak linkkan semua, later on akan saya editkan dan letakkan link buat yang bertanya, thanks ya..)
Nokia E7 bagiku bagaikan gambar di atas (Cantik,Look Profesional, dan ramai mata yang menjeling-jeling/teruja sama)
Overall, tepuk dada tanya selera. Mana-mana phone yang dipilih tentu akan ada Pro & Cons nya. Pilih yang bersesuaian ngan citarasa. Umm, personally both me & Wife love this phone. SIap wifey cakap,kalau abang nak beli phone baru nanti-nanti, Nokia E7 ni kasi kat sayang kalau Papa dapat phone ni .
Hopefully, menjawab persoalan. Kalau ada silap, silala teguri ya?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

6 thoughts on “FAQs on Nokia E7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.