≡ Menu
48 Hours Sponsored Post. Scroll Down for latest entry.

Oh, Everybody Love Food & Drink. Sayapun sukakan Makanan. Life Is Beautiful dan Hidup Biar Sedap. Masakan dan makanan menyedapkan rasa dan menyenangkan hati. Ini antara 5 Awesome Food & Drink yang pernah saya cuba :



1) Mee Rebus Ramli, Ipoh

Awesome – Enough said, the best Mee Rebus yang pernah saya jumpa. Rasanya yang kaww, harganya yang berpatutan dan both of Us (wifey included) really Love it.


2) Mee Rebus Terengganu

Awesome – Favourite saya sejak kecil lagi. Sangat gembira kerana sekarang Isteripun sudah pandai memasaknya. Bila Mak or Isteri masakkan, dua Mangkuk memang saya dapat habiskan.


3) Ikan Bakar Umbai, Melaka

Awesome – Fuhh, Marvellous. Memang menggiurkan dan sedap sangat. Sentiasa saja menjadi tumpuan tidak kira dari penduduk tempatan or luar. Harga pun berpatutan + kata Isteri Butter Prawn di Restoran Ikan Bakar Paramesmara, Umbai antara yang paling sedap pernah dirasanya.


4) Kopi Strawberi Genting Highlands

Awesome – Tak sangka ada juga Kopi Strawberi. First time mencuba masa bercuti di Genting Highlands, terus jatuh cinta dan saya belikan 2 kotak untuk kami sekeluarga. Pek 3 in 1, mudah, sedap, dan menepati citarasa saya . I’m Not a Coffee Lover, but Kopi Strawberi ini saya terasa addicted untuk minum hari-hari.

5) Sunkist Dash 

Awesome - Honestly, baru beberapa kali saya mencuba Sunkist Dash ini. Perisa Oren kegemaran saya. Seriusly, beberapa kali saya asyik bertukar Jus Oren kerana tidak menepati citarasa saya. Terlalu manis, Masam, so-so. Tapi Sunkist Dash Awesome ini really Awesome. Tidak terlalu manis, Pulpnya yang menyegarkan, dan grape seed extract , i really enjoy it.Plus my wife dan Alisya pun sukakannya. Anda cuba la try, dan nilaikannya sendiri.

Anyway, sebut Pasal Sunkist Dash ini, ada Contest yang agak menarik dengan hadiah yang begitu menguja. Contestnya diberi nama :


”Are You Awesome?”
Mudah aja, beli Sunkist yang ada gambar Awesome, ambil gambar, Uploadkan di Website http://dailyawesomedose.com  dan minta rakan-rakan anda votekan gambar anda.Lebih informasi dan syarat-syaratnya boleh la  terjah SINI . Tarikh tutupnya adalah pada akhir April 2011

Ini Contoh Gambar penyertaan Saya. Tagline saya ” Sunkist Dash is Really Awesome” .
P/s : Make sure Sunkist  yang dibeli ada word Awesome
Mudah je kan? Jom kita tengok apa pula hadiah yang ditawarkan :
Grand Prize - The Awesome Ferrari Get Away . For 8 days and 7 Nights , enjoy and awesome trip to  Italy. Explore the gorgeous City of Tuscany with 3-hour ride of your lifetime – inside a roaring Ferrari.
Wait, selain Grand Prize, hadiah lain yang turut ditawarkan :
Pemenang Vote tertinggi memenangi RM500  dan pemenang Voter Terbanyak ( voters who submitted the highest number of vote) akan memenangi RM100.
Oh, bukan setakat Vote tertinggi. Rajin Vote pun boleh menang hadiah juga. Baguskan? 
Sunkist Dash Is Really Awesome
One of the Awesome Drink I ever taste
Try it ,Enjoy it and Join a Great Contest and stand a Chance
To Win Ferrari Get A Away and Cash Prize 
Jadi, apa tunggu lagi? Rezeki ayam nampak di kaki. Rezeki manusia siapa yang tahukan ? Jom terjah dan Joini  : Contest “Are You Awesome?” ini.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Myvitrd 13 March 2011, 4:44 pm

    masyuk lagi bro… aku nak join contest ni tak sempat2 g beli sunkist ni..

    Reply
  • SyUhAdA 13 March 2011, 4:53 pm

    gudluck bro..
    smoga bjaya..~

    Reply
  • Matjoe 13 March 2011, 5:13 pm

    bro nampak sungguh kurus dalam gambar diatas. apa rahsia mu?

    Reply
  • Mama Zharfan 13 March 2011, 8:06 pm

    simply awesome!!

    Reply
  • KiD 13 March 2011, 11:53 pm

    awesOME!!! nak cuba lah..!!!

    Reply
  • mamasuri 14 March 2011, 1:13 am

    memang awesome..

    Reply
  • phreak-id 14 March 2011, 3:36 am

    Hoho intro yang menarik. Haha. Ingatkan menang dapat ferrari tadi. Terkejut aku.. :p

    Terbaru >Lee Chong Wei Pertahankan Gelaran All England 2011 >Tips Mengesan Email Palsu Untuk Pengguna Maybank2u >Gossip Blogger

    Reply
  • kakyong 14 March 2011, 4:27 am

    x pernah cuba sunkist dash tu… kalo eryqazz kata awesome… dah pasti lah awesome…

    gud luck… really awesome la ferrari tu…

    n3 terkini kakyong.com
    2nd batch : Peserta aksi si cilik berbasikal
    Daftar & dapatkan gravatar anda
    Segmen review no 5 : transformed housewife @ nur adyani

    Reply
  • cikpia 14 March 2011, 6:13 am

    wajib try ni…. tak nah rasa gi…..

    Reply
  • far_east 14 March 2011, 12:06 am

    wow hadiah grand prize tue nampak best jerrr

    Reply
  • Kancilbiru 14 March 2011, 12:22 am

    memang awesome betul la..

    buat aku nak minum air oren pagi2 ni…ekekee

    Reply
  • Sharinginfoz 14 March 2011, 4:01 am

    rasanya macam tak pernah cuba le, suka twister tapi why not

    Reply
  • azuan 14 March 2011, 4:07 am

    Mee Rebus Ramli aku baru pekena semalam! Layaaaaan!

    Reply
  • J.M.R 14 March 2011, 3:48 pm

    aduhh..masyuk tu..ferrari tu..italy tuh…

    Reply
  • ♥ Che NamNam ♥ 15 March 2011, 6:53 am

    wahhh hadiahnyer kencang..Gud luck Eyriqazz..!!

    Reply
  • JAI 15 March 2011, 6:55 am

    Eh..eh..eh..hang pilah belanja gua dengan matjoe air tuhh..tergiur lak gua..dah terasa kat tekak nie..adeyy..takpe nanti gua sambar..tang sodap jer

    Reply
  • alongxp 15 March 2011, 6:13 pm

    eerrr…sgan ar nk masuk contest besa2 nih…lom bersedia…hehehehe…anyway encik eyriqazz… sy ngah rs segannye tp nk gak…telah tag encik kat sini http://kakicandid.com/blog/2011/03/15/entri-kongsi-idea/ (selamber je kan?)

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 10:23 am

    #Myvitrd:joinla bro..tuah ayam nampak di kaki ,tuah manusia siapa yang tahukan?

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 10:32 am

    #SyUhAdA: thanks sis…syuhada taknak try sekali ke?

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 10:53 am

    #Matjoe :hak3..teknik tahan nafas..

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 10:54 am

    #Mama Zharfan :yup,really awesome..

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 10:54 am

    #KiD :tryla bro..sambil cuba ble join contest..suh hazman amik gambar,sure cun

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 10:54 am

    #far_east :memang bestt..cubalah …

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:19 am

    #Kancilbiru:silala beli dan join contest..berbaLOi…

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:19 am

    #mamasuri:awesome…joinla..

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:34 am

    #phreak-id :menang dapat naik ferrari dan melancong ke Italy…joinla…

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:35 am

    #Sharinginfoz:cubalah bro..blom cuba blom tahukan?

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:35 am

    #azuan:sedap kan?

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:35 am

    #kakyong :tryla dan rasakan sendiri…

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:36 am

    #cikpia:tryla ya..

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:36 am

    #J.M.R :tryla bro..gambar bro amik mesti cantik

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:36 am

    #♥ Che NamNam ♥ :che namnam taknak cuba skalike?

    Reply
  • Eyriqazz 15 March 2011, 11:37 am

    #JAI:try jgn tak try..pastu boleh claim ngan matjoe..hik3

    Reply
  • Nazatul shima 16 March 2011, 1:43 am

    waa….beli sunkist , dapat hadiah kereta ferrari??pftt! kaya2..hehehe…good luck uncle! hehe..:D

    Reply
  • Pirate 16 March 2011, 12:20 am

    yeah… berminat utk mencoba. kan ku coba cobaan ini

    Reply
  • sw33tdarling 16 March 2011, 5:17 am

    arrghhh adakah kelak mimpi eyriqazz akan btl2 jadi kenyataan…????

    Reply
  • Eyriqazz 21 March 2011, 9:00 am

    #alongxp :apa nak disegankan?belum cuba,belum tahu kan?

    Reply
  • Eyriqazz 21 March 2011, 9:00 am

    #Pirate :cubalah bro..manatau ada rezeki kan?

    Reply
  • Eyriqazz 21 March 2011, 9:01 am

    #Nazatul shima :ehh,bukan dpt..kalau menang,dpt naik je..hik3…

    Reply
  • Eyriqazz 21 March 2011, 9:01 am

    # sw33tdarling:fuh2,aminn…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »