≡ Menu


Pasar Siti Khadijah, Kelantan destinasi menarik untuk diterjahi
Pelbagai makanan dan juga barangan boleh diperolehi di sini
Kuih muihnya memang menggiurkan hati
Harganya berpatutan sudah semesti
Sayur-sayuran juga boleh diperolehi
Ramai penjualnya Kaum Wanita, rakyat Kelantan memang terkenal kemahiran menjual 
Buah-buahan buat saya terliur lagi
Mangga memang kegemaran diri ini

Pilihla mana-mana yang berkenan, sila bayar sendiri..Hik3..
Cuba teka, apakah Nama buah Ini?

Pasar Siti Khadijah, memang menjadi pilihan untuk diterjahi bila balik kampung. Saya suka kuih muihnya yang sedap serta murah. Tak lupa juga, buah-buahannya yang pelbagai. Mak saya pun suka singgah sini, banyak pilihan katanya. Masjid pun dekat je dengan Pasar ini.

P/s : Cuti-Cuti Malaysia pun sudah menyeronokkan hati.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • MiszNoRuL 7 February 2011, 2:18 am

    salam,

    jaw: buah kundang..ntahla..hahaha

    rindu plak nk pegi pasar besar..balik kg tk sempat nk masuk bandar pn.. :(

    Reply
  • Sharinginfoz 7 February 2011, 2:33 am

    memang pasar ni terkenal dan kalau yang mengunjung kelantan sudah pasti tempat ini menjadi sasaran

    Reply
  • ieda 7 February 2011, 2:39 am

    sekarang dah banyak berubah la..
    ingat lg 2 thn lepas pi pasang bendera sempena hari kebangsaan kat bangunan pasar ni…

    Reply
  • saya_arief 7 February 2011, 2:42 am

    lame suda tidak naik pasar nih..
    :D

    Reply
  • Suliana 7 February 2011, 3:09 am

    buah kundang :-)

    dah lama tak ke kelate… mmg best la shopping kat sana ..

    Reply
  • nuyin2u 7 February 2011, 5:42 am

    apa lagi yg menarik kat kelantan ni selain tempat2 bershopping ? will come this june..

    Reply
  • Mama Zharfan 7 February 2011, 6:37 am

    rindu nak terjah hehhe

    Reply
  • wannurfazrini 7 February 2011, 7:30 am

    pasar ni mmg terbaikk . adeih rindu lak kampung lama x balik ! mcm dah maju je !

    Reply
  • hazman aka species1980 7 February 2011, 7:49 am

    makanan murah2 itu yang besh… n kalau tak silap tue buah mangga manggis… errkk… betul ker ?

    Reply
  • aNnE 7 February 2011, 12:11 pm

    buah kuini ke tu?hehe

    Reply
  • kakyong 7 February 2011, 1:36 pm

    lama dah tak rasa buah kundang ni.. susah benor nak jumpa kat Ipoh ni…

    dah 11 tahun tak jejak kaki ke pasar ni… harap2 ade peluang lagi ke situ..

    Reply
  • Eyriqazz 9 February 2011, 3:44 am

    #MiszNoRuL :pandai..pasar besar terengganu ke?

    #Sharinginfoz ;yup..harga pun murah2…

    #ieda ;hik3..seiring dengan peredaran masa..

    #saya_arief :terjah…

    #Suliana :bila mau turun kelantan?

    Reply
  • Eyriqazz 9 February 2011, 3:47 am

    #wannurfazrini:ishh2,bila mau pulang ke kampung ni?

    #hazman aka species1980 :mangga manggis?ada ke buah camtu bro?hik3..

    #aNnE:buah kuini?hik3..dah lama tak makan buah kuini..

    #kakyong:InsyaAllah ada la rezekitu…buahnya sedap..

    Reply
  • Muhammad 9 April 2012, 2:30 pm

    Memang best kalau jalan-jalan di Pasar Siti Khadijah. Memang wajib singgah kalau datang ke Kota Bharu. Nice info saudara Eyriqazz. Jemput singgah ke website kami. Ada juga review Pasar Siti Khadijah.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »