Little Mama’s Diary| Mama Blogger yang Berjaya

Yiezaa, Segmen terjah kembali lagi. Kali ini eyriqazz ingin menerjah salah seorang penaja “My Raya Moments Contest“.  Jom terjah :

Inilah terjahan saya :
1) Seorang Mama Blogger Yang berjaya
Selain dari menjadi pemilik blog Little Mama’s Diary, Kak Ros @pemilik blog ini turut memiliki blog MombloggersPlanet ( khas buat golongan ibu/bapa pun bolehla nak menyelit sekali) dan juga LittleKidsPhotography ( perhidmatan mengambil gambar untuk kanak-kanak). Memang saya cukup kagum dengan Kak Ros, full time Akauntan dan buat side income dengan blogging, photographi, dan juga menjual produk . Hik3, income blogging dari Adsense saja sudah mencecah 4 angka sebulan, tak gitu kak ros?
2) Intisari Blog
Title sudah cukup untuk menerangkan ” Buat Duit Dengan Google Adsense, Premium Beautiful, Herba Maharani” . Artikel berkenaan produk seperti Premium Beautiful, Herba Maharani, personal, event yang dihadiri dan pelbagai lagi. Kagum, siap buat delivery oversea untuk produk premium beautifulnya. Kak ros, taknak kasi wife saya mencuba ke produk ni? Boleh saya review sekali, hik3…

3) In Person, Kak Ros peramah orangnya
– First time jumpa dia masa Nuffnang Friso Gold Family Day Out  yang timetu dia memenangi hadiah utama pelancongan ke Hong Kong Disneyland. Memang peramah bersama anaknya yang comel. Kecil molek memang sesuai dengan Little Mama. Selepas itu, sempat berjumpa di beberapa event yang dianjurkan Nuffnang dan juga bloggers .
4) Gaya Penulisan yang Santai dan Mudah diterima
Penulisannya yang santai menjadi daya penarik. Memang saya cukup kagumi, bukan mudah jadi akauntan n at the same time, ibu/isteri dan menjadi blogger. Pandai Kak ros bahagikan masa. Any tips to share tentang “Pembahagian Masa” ini?
5) Constructive Feedback (Pandangan Peribadi)
– Header mungkin perlu ditukar. Kasi cantik-cantik skit. First impression is important.
– Widget2 di sidebar mungkin boleh dikemaskan lagi. Saya hanya lebih teruja tengok entry, bila tgk banyak sangat di sidebar, rasa kurang teruja untuk klik.
Overall, memang saya syorkan buat golongan wanita/ibu-ibu blog ini kerana banyak yang anda boleh pelajari terutamanya buat “Side Income Money” . Banyak ilmu yang menarik yang boleh anda pelajari dari salah seorang Mama Blogger yang agak berjaya di Malaysia ini..
P/s : Apa pula pandangan anda pasal blog Little Mama’s Diary?  Leave a comment here/this entry , dan 4 pengomen terbaik/Constructive feedback bakal memenangi 5 GTO Pointz dari saya. Pemenang akan dipilih oleh Kak Ros@ Little Mama’s Diary sendiri .

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Little Mama’s Diary| Mama Blogger yang Berjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.