Buffered Earning Semakin Menyepi


Banyak terbaca entry di blog lain kisah Buffered Earning yang semakin menyepi dan juga mungkinkah ianya disebabkan oleh Iklan CPA berwarna merah yang baru dilancarkan oleh Nuffnang dan “The More U Kipas, the higher ur chances untuk mendapatkan Buffered Earning yang banyak/masyuk” ?

Nahh, ini pandangan peribadi saya semenjak join Nuffnang almost 1 tahun setengah. Buffered Earning bukannya ditentukan dengan trafik semata-mata. Yup,trafik itu penting untuk mendapatkan Buffered Earning yang amountnya lebih besar tapi banyak lagi faktor lain yang diambil kira especially ur niche, kedudukan ads, dan juga advertiser.

Β Musim iklan pun ada musim pasang surutnya, tak semestinya every month jumlahnya sama. So,tepuk dada,tanya selera. Dulu, saya pun mudah tak sabar, but along the way, anda akan fahami maksud saya. Bukan senang nak senang, dan sometimes, kesabaran itu ada ganjarannya.

Satu lagi, kipasan? Umm, Nuffnang bukannya bodoh, takkan la dengan kipas mengipas ,terus mereka kasi Buffered Earning etc? Apapun, ini hanyalah pandangan peribadi.

Pasal Iklan CPA pula, saya tidak dapat memberikan sebarang jawapan. Tentu ada Pro n Cons sesuatu itu kan? Masih terlalu awal untuk menilainya, tunggu dan lihat saja. InsyaAllah, kalau ada kesempatan berjumpa face to face dengan Staff Nuffnang, saya cuba tanyakan lebih lanjut berkenaan Iklan CPA ini.

Tepuk dada, tanya selera. Siapa yang tidak mahu buat Side Income dengan blogging kan? Bak kata Bang Nara, blogging ini bagaikan mendulang emas. Ianya tidak mengambil masa sehari dua untuk mendapatkan hasilnya.Β 

P/s : When u r thinking to much about money, sometimes u will be frustrated but when u put ur passion in it and do not give up, the money will come to you.Β 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

50 thoughts on “Buffered Earning Semakin Menyepi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.