Viruspadu The Pink Lover

Yiezaa, Segmen Terjah kembali. 2011, more terjahan to come. Hik3..So, mangsa kali ini adalah :

Inilah terjahan Saya :
1) Viruspadu @ Jemah Penggemar Pink
– Yiezaa, pink dan viruspadu memang tidak dapat dipisahkan. Suka benar dengan warna pink. Samalah juga dengan wifey yang juga ” The Pink Lover” . Most men don’t like pink but love woman yang suka Pink. Nampak sweet, cantik, dan sejuk mata memandang. No wonder a lot of bloggers wanita popular berbackgroundkan template pink seperti IrineNadiaMarcello, The Pink Stilettos dan Cik Nadia Bayu to name a few. Aura kewanitaan lebih terserlah dengan warna Pink.
2) Entry yang Santai dan Mudah diterima
Entry berkisarkan peribadi, keluarga, anak-anak dan mostly “Parenting”. Gaya bahasa yang mudah diterima, jiwa keibuan yang menarik ramai pembaca untuk terus setia membaca kisahnya.
3) Jaringan Network Yang Mantap
Salah satu kelebihannya adalah jaringan network yang mantap. The “3 Adik Beradik Hot dan Popular” iaitu Ceeramoon, Jemah@Viruspadu dan juga Sepet [ Terjah|Sepet oh Sepet] .Hits ketiga-tiga adik beradik ini riban-riban. Di samping itu, jaringan follower serta pembaca setia pun ramai. Why? Of course kerana sikapnya yang mesra readers yang mudah melayan kerenah especially kalau di twitter. Keep it up Jemah.
4) In Person Jemah memang Friendly
Met her once during Sesi Berbuka Puasa Digi Angels di The Apartment, KLCC tahun lepas. Walaupun tak sempat berborak , apabila saya minta bergambar, dia tidak banyak kerenah dan tersenyum sahaja. Dia salah seorang antara yang terawal sudi jadi Sponsor My Raya Moments Contest. Terharu time tu ,ramai bloggers popular sudi jadi sponsor. Well, feedback dari yang lain pun menggemari gayanya. Plz attend more event in the future ya, dan jangan lupa heret Sepet sekali, ramai pembacanya mahu berjumpanya face to face.
5) Template Blog
Honestly said, i think sepanjang mengikuti blog Jemah hampir 2 tahun , i think template terbaru ini antara yang paling saya tidak suka. Agak kurang user friendly jika dibandingkan dengan template2 sebelum ini.Apapun, lain padang lain belalang kan?
Ini Hits tahun lepas rasanya, skangni Sure lagi mencanak-canak (sorry jemah, tak mintak permission dulu)
6) Advertorial Tips
Yiezaa, who said blog personal tak boleh buat Income yang masyuk ? Jemah, one of the Malay Blogger yang saya perhatikan sejak dulu selalu mendapat Advertorial dari Nuffnang. My personal observation, of course keunikan blognya, niche blognya, dan juga gaya bahasanya jadi mudah produk berbentuk kekeluargaan seperti susu untuk ibu dan anak, produk kekeluargaan,dan sebagainya dipromosikan di blog ini. anything to add Jemah , ramai yang nak tahu rahsia ni…
7) Teguran | Komen Oh Komen
Oh teguran ini ditujukan buat diri sendiri juga. Saya perhatikan banyak komen di entry Jemah tidak berbalas. Bila komen berbalas, pembaca akan terasa lebih dihargai, termasuklah diri sendiri. Teguran buat diri sendiri juga, lambat balas komen dan banyak komen tidak berbalas, namun saya sendiri akan cuba perbaiki along the way. Yup, give and take adalah sebaiknya kan?
8) Hari hari Mau….Baca
Tagline memang cool. Salah satu blog yang saya selalu singgah senyap-senyap juga. Ada banyak lagi yang menarik rasanya, but i leave it to u readers untuk menilainya.
Waitt, blom habis lagi. Apa pandangan anda tentang Blog Viruspadu? Kenapa anda Suka baca blog dia dan apa yang ada rasa boleh diperbaiki or anda mahu tahu darinya? Yiezaa..Of course ada hadiah….4 pengomen terbaik/constructive feedback akan memenangi 5 GTO Pointz . Pemenang akan dipilih oleh Jemah sendiri.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Viruspadu The Pink Lover

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.