Tips Beli Susu Bayi|Isomil Murah

Entry ini khas buat golongan Ibu dan Bapa yang ada bayi macam Eyriqazz. Sekadar berkongsi, mungkin a lot of u already know about this :
Tips Beli Susu Bayi|Isomil Murah
Harga di Jusco , Isomil Plus untuk bayi 1-3 tahun RM63.30
Harga di kedai X, RM54.70

Tips ini diberitahu oleh seorang pekerja Chinese Malaysia Yun Nam Hair Care semasa wifey buat rawatan rambut coz anaknyapun pengguna Susu Isomil. 
Tipsnya mudahje, kalau mahu beli susu murah, carilah di kedai Ubat/Sensei Cina. Harganya jauh lebih murah dari pasaraya terkemuka. Bukan Isomil saja, malah pelbagai jenama Susu Bayi yang lain.
Dah berkali-kali akhirnya barulah sempat menyinggah kedai Sensei Cina yang tidak jauh dari rumah. Memang lebih murah, harganya lebih kurang harga time promosi yang diadakan di Jusco, Giant mahupun Carefour. Kalau yang belum tahu boleh la menerjah.
P/s : Selain di Kedai Sensei/Ubat Cina, kat mana lagi boleh dapatkan Susu Bayi dengan harga yang lebih berpatutan? Planning to have our 2nd child soon…

Comments

  1. Myvitrd says

    aku rasapon memang betullah bro.. sebab sebelum ni adik aku ada beli untuk anak dia pon murah dkt sen seh ni..

    wah dah plan untuk anak no.2 tu.. syabas mohabat karega… hehehe

  2. Ummi Hanie says

    thanx 4 the tips..pernah gak beli kat kedai sensei tp xprasan lak harga lebih murah…kami ni pakai susu dutch lady , dugro jer…ank ramai kecik2 4 org brader…

    bestnye buleh plan2 nk bby bile ek…hehe…kami ni plan2 juge tp asik ‘terbabas’..muahaha

  3. ArELeEz says

    kat sini ade 1 kedai cina. tp, bkn kedai ubat. dia cam mini mart. murah gak la harga2 barang esp susu baby as compared to supermarket yg gah2. abang leez la citer sbb dia mmg beli kat situ susu anak dia.

  4. Qarl says

    hi bro!

    i’m qarl. yg sembang2 b4 preview FASTER dat day.

    ok, psl harga susu ni. agreed. kat jj mahal giler. family qarl ada amik anak angkat dr usia 3 minggu. skang dh nk msuk 2 tahun. budak ni kitorang bg FRISO.

    bukan nk ckp pe, tp FRISO giler bagus. nmpk cpt giler development my lil bro tu. FRISO ni jauh lebih murah if beli kat 99 speedmart. hehe

  5. KiD says

    ermm.. nice entry buat new daddy macam kid nih… so far, sekarang anak minum susu badan dan anmum.. bila setahun nanti tengok macam mana.. tq for info yea bro otai!! hehhee

  6. says

    kedai sinsei di klang pun murah. tp kat area taman melawati/taman permata sinsei tu tak jual la susu :( giant isomil 0-12 mths almost rm69.

    speedmart kt ara dmansara rm67.

  7. aunt Meng says

    Besnye u all ada seisei…..duk kemaman…slalu nk dpt murah g Giant je. Pernah skali ada promosi RM 59.90 kita beli 9 tin sekaligus!!!! jSkrg dah abis stok, tpaksa beli harga RM 75.50!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing