≡ Menu
Entry ini khas buat golongan Ibu dan Bapa yang ada bayi macam Eyriqazz. Sekadar berkongsi, mungkin a lot of u already know about this :
Tips Beli Susu Bayi|Isomil Murah
Harga di Jusco , Isomil Plus untuk bayi 1-3 tahun RM63.30
Harga di kedai X, RM54.70

Tips ini diberitahu oleh seorang pekerja Chinese Malaysia Yun Nam Hair Care semasa wifey buat rawatan rambut coz anaknyapun pengguna Susu Isomil. 
Tipsnya mudahje, kalau mahu beli susu murah, carilah di kedai Ubat/Sensei Cina. Harganya jauh lebih murah dari pasaraya terkemuka. Bukan Isomil saja, malah pelbagai jenama Susu Bayi yang lain.
Dah berkali-kali akhirnya barulah sempat menyinggah kedai Sensei Cina yang tidak jauh dari rumah. Memang lebih murah, harganya lebih kurang harga time promosi yang diadakan di Jusco, Giant mahupun Carefour. Kalau yang belum tahu boleh la menerjah.
P/s : Selain di Kedai Sensei/Ubat Cina, kat mana lagi boleh dapatkan Susu Bayi dengan harga yang lebih berpatutan? Planning to have our 2nd child soon…



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Myvitrd 12 January 2011 at 6:51 am

    aku rasapon memang betullah bro.. sebab sebelum ni adik aku ada beli untuk anak dia pon murah dkt sen seh ni..

    wah dah plan untuk anak no.2 tu.. syabas mohabat karega… hehehe

  • fatimah arr 12 January 2011 at 6:54 am

    erm, mmg kedai cina biasanya jual murah..xkisahlah kedai ubat ke kedai runcit ke..dorg jual murah..

  • nety 12 January 2011 at 6:58 am

    bro eriqazz,kasik susu segar dari emaknye jelah utk second baby!!!xpyh kluar duet~

  • e.l.i.s.s.m.i.e 12 January 2011 at 6:58 am

    kat area sentul ada satu kedai ni tapi lupa pulak nama kedainya, situ pun murah.

  • aanie 12 January 2011 at 7:17 am

    a’ah, betul tu…kedai sensei memang susu lebih murah…almost rm10 jugak la beza…

  • Ummi Hanie 12 January 2011 at 7:21 am

    thanx 4 the tips..pernah gak beli kat kedai sensei tp xprasan lak harga lebih murah…kami ni pakai susu dutch lady , dugro jer…ank ramai kecik2 4 org brader…

    bestnye buleh plan2 nk bby bile ek…hehe…kami ni plan2 juge tp asik ‘terbabas’..muahaha

  • Watie Rose 12 January 2011 at 7:54 am

    betul3…pampers pun mcm tu, beli kat kedai sengse @ tabib cina..berbaloi2…hehe

  • Mummy Zara Sofea 12 January 2011 at 8:17 am

    ooo..yke..xpnah try lgi..
    nkcube pegi beli lah …

  • ArELeEz 12 January 2011 at 8:59 am

    kat sini ade 1 kedai cina. tp, bkn kedai ubat. dia cam mini mart. murah gak la harga2 barang esp susu baby as compared to supermarket yg gah2. abang leez la citer sbb dia mmg beli kat situ susu anak dia.

  • Qarl 12 January 2011 at 10:02 am

    hi bro!

    i’m qarl. yg sembang2 b4 preview FASTER dat day.

    ok, psl harga susu ni. agreed. kat jj mahal giler. family qarl ada amik anak angkat dr usia 3 minggu. skang dh nk msuk 2 tahun. budak ni kitorang bg FRISO.

    bukan nk ckp pe, tp FRISO giler bagus. nmpk cpt giler development my lil bro tu. FRISO ni jauh lebih murah if beli kat 99 speedmart. hehe

  • arep_lockermonth 12 January 2011 at 11:56 am

    jauh beza harga kan!hooho

  • KiD 12 January 2011 at 12:20 pm

    ermm.. nice entry buat new daddy macam kid nih… so far, sekarang anak minum susu badan dan anmum.. bila setahun nanti tengok macam mana.. tq for info yea bro otai!! hehhee

  • pizet 12 January 2011 at 7:15 am

    kadai barang bb kadang bg murah pampers ngan susu…harga yang lebih murah dari time sales…kena selalu survey2

  • Mama Zharfan 12 January 2011 at 3:19 pm

    yepp..i agree–kedai senseh kat tmn sri gombak pun gitu gak–murah dari jusco/giant etc

    • nadyahkamil 15 November 2012 at 9:03 am

      Mama zhafran awak tinggal kat seri gombak kat kedai mana ya?

  • nabilla syima 12 January 2011 at 8:46 am

    anak saya pun minum susu ni jgk…yg hangin tu,sbb kan nak tukar gambar kat tin je,nak naik harga bagai..saya mmg beli kat kedai ubat cina,mmg btl murah…..

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:20 am

    #Myvitrd:bro bila lagi?boleh berjiran di wad bersalin nanti..hik3..

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:20 am

    #fatimah arr:setuju..kenapa kedai lain tak boleh jual murah ya?musykil juga…

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:21 am

    #nety;hik3..kasi tu tetap kasi..cuma risau kalau komplikasi yang sama cam alisya..kenalah kasi susu lain juga

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:22 am

    #e.l.i.s.s.m.i.e:sentul tak jauh dari rumahku..apa namanya eliss?boleh terjah

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:22 am

    #pizet:thanks for info..bolehla informkan kat wifey nanti…

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:23 am

    #Ummi Hanie:hik3..kami guna pil perancang…tuhla,memang berbeza harganya…

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:23 am

    #Watie Rose:yiesza…itulah yang kita mahukan?pelanggan diutamakan,harga berbaloi2..

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:23 am

    #Mummy Zara Sofea:selamat mencuba…

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:24 am

    #nabilla syima :setuju..tukar packaging pun nak naik harga kan?

  • Eyriqazz 12 January 2011 at 9:26 am

    #ArELeEz :kan?pelik juga..supermaket dpt harga borong tapi kenapa mahal?nak untung banyak sangatke?

  • bardboo 12 January 2011 at 9:32 am

    oh br sy tau..thx kongsi mklumat.. =)

    Jom Lawat Blog Bardboo

  • eelobor 12 January 2011 at 10:09 am

    terima kasih bro….nti aku cuba pegi usha2

  • luvYOU 12 January 2011 at 1:06 pm

    thanx for the info

    walaupun tak kawen lg..tp bagus utk mase depan
    save it for later use..hehe :)

    follow :D

  • hazman aka species1980 13 January 2011 at 1:30 am

    nice entry la bro… ko kasi idea kat aku untuk price comparison nie…

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:52 am

    #bardboo:sama2..sharing is caring kan?

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:54 am

    #Qarl:thanks for sharing it bro..input berguna..

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:55 am

    #eelobor:ushar2la ya…

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:55 am

    #arep_lockermonth:yup..almost RM10 ..jauhnya margin keuntungan dia dpt..some time even time sale pun tak dpt harga tu….

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:56 am

    #KiD:sama2.eh2,silap..saya bukan blogger otai..saya blogger cap ikan ayam goreng

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:56 am

    #luvYOU:hik3..cpt2la kahwin ya…bestt…

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:57 am

    #Mama Zharfan:haah….memang jauh berbeza..kalau regular customer siap boleh tawar menawar lagi harganya

    • nadyahkamil 15 November 2012 at 9:20 am

      Kat mana ya?sbb sy pun tinggal di taman seri gombak

  • Eyriqazz 13 January 2011 at 1:57 am

    #hazman aka species1980:sama2..buatla bro..elok untuk dikongsi2..

  • siti 23 May 2012 at 3:39 am

    bleh tahu x kdainya kat mana

    • Eyriqazz 23 May 2012 at 4:35 am

      Kalau kat KL ni, ada 2 kedai sensei ni di Jalan Langkawi, Setapak…

  • F. Hilda 11 July 2012 at 8:47 am

    kedai sinsei di klang pun murah. tp kat area taman melawati/taman permata sinsei tu tak jual la susu :( giant isomil 0-12 mths almost rm69.

    speedmart kt ara dmansara rm67.

  • aunt Meng 29 March 2013 at 7:39 am

    Besnye u all ada seisei…..duk kemaman…slalu nk dpt murah g Giant je. Pernah skali ada promosi RM 59.90 kita beli 9 tin sekaligus!!!! jSkrg dah abis stok, tpaksa beli harga RM 75.50!!!

  • aunt Meng 29 March 2013 at 7:43 am

    kadang2 kita pesan kat adik yg duk d Jb tolong beli, tp dia balik kg setahun 2 kali je…..hu hu

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing