≡ Menu
Entry ini khas buat golongan Ibu dan Bapa yang ada bayi macam Eyriqazz. Sekadar berkongsi, mungkin a lot of u already know about this :
Tips Beli Susu Bayi|Isomil Murah
Harga di Jusco , Isomil Plus untuk bayi 1-3 tahun RM63.30
Harga di kedai X, RM54.70

Tips ini diberitahu oleh seorang pekerja Chinese Malaysia Yun Nam Hair Care semasa wifey buat rawatan rambut coz anaknyapun pengguna Susu Isomil. 
Tipsnya mudahje, kalau mahu beli susu murah, carilah di kedai Ubat/Sensei Cina. Harganya jauh lebih murah dari pasaraya terkemuka. Bukan Isomil saja, malah pelbagai jenama Susu Bayi yang lain.
Dah berkali-kali akhirnya barulah sempat menyinggah kedai Sensei Cina yang tidak jauh dari rumah. Memang lebih murah, harganya lebih kurang harga time promosi yang diadakan di Jusco, Giant mahupun Carefour. Kalau yang belum tahu boleh la menerjah.
P/s : Selain di Kedai Sensei/Ubat Cina, kat mana lagi boleh dapatkan Susu Bayi dengan harga yang lebih berpatutan? Planning to have our 2nd child soon…



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Myvitrd 12 January 2011, 6:51 am

    aku rasapon memang betullah bro.. sebab sebelum ni adik aku ada beli untuk anak dia pon murah dkt sen seh ni..

    wah dah plan untuk anak no.2 tu.. syabas mohabat karega… hehehe

    Reply
  • fatimah arr 12 January 2011, 6:54 am

    erm, mmg kedai cina biasanya jual murah..xkisahlah kedai ubat ke kedai runcit ke..dorg jual murah..

    Reply
  • nety 12 January 2011, 6:58 am

    bro eriqazz,kasik susu segar dari emaknye jelah utk second baby!!!xpyh kluar duet~

    Reply
  • e.l.i.s.s.m.i.e 12 January 2011, 6:58 am

    kat area sentul ada satu kedai ni tapi lupa pulak nama kedainya, situ pun murah.

    Reply
  • aanie 12 January 2011, 7:17 am

    a’ah, betul tu…kedai sensei memang susu lebih murah…almost rm10 jugak la beza…

    Reply
  • Ummi Hanie 12 January 2011, 7:21 am

    thanx 4 the tips..pernah gak beli kat kedai sensei tp xprasan lak harga lebih murah…kami ni pakai susu dutch lady , dugro jer…ank ramai kecik2 4 org brader…

    bestnye buleh plan2 nk bby bile ek…hehe…kami ni plan2 juge tp asik ‘terbabas’..muahaha

    Reply
  • Watie Rose 12 January 2011, 7:54 am

    betul3…pampers pun mcm tu, beli kat kedai sengse @ tabib cina..berbaloi2…hehe

    Reply
  • Mummy Zara Sofea 12 January 2011, 8:17 am

    ooo..yke..xpnah try lgi..
    nkcube pegi beli lah …

    Reply
  • ArELeEz 12 January 2011, 8:59 am

    kat sini ade 1 kedai cina. tp, bkn kedai ubat. dia cam mini mart. murah gak la harga2 barang esp susu baby as compared to supermarket yg gah2. abang leez la citer sbb dia mmg beli kat situ susu anak dia.

    Reply
  • Qarl 12 January 2011, 10:02 am

    hi bro!

    i’m qarl. yg sembang2 b4 preview FASTER dat day.

    ok, psl harga susu ni. agreed. kat jj mahal giler. family qarl ada amik anak angkat dr usia 3 minggu. skang dh nk msuk 2 tahun. budak ni kitorang bg FRISO.

    bukan nk ckp pe, tp FRISO giler bagus. nmpk cpt giler development my lil bro tu. FRISO ni jauh lebih murah if beli kat 99 speedmart. hehe

    Reply
  • arep_lockermonth 12 January 2011, 11:56 am

    jauh beza harga kan!hooho

    Reply
  • KiD 12 January 2011, 12:20 pm

    ermm.. nice entry buat new daddy macam kid nih… so far, sekarang anak minum susu badan dan anmum.. bila setahun nanti tengok macam mana.. tq for info yea bro otai!! hehhee

    Reply
  • pizet 12 January 2011, 7:15 am

    kadai barang bb kadang bg murah pampers ngan susu…harga yang lebih murah dari time sales…kena selalu survey2

    Reply
  • Mama Zharfan 12 January 2011, 3:19 pm

    yepp..i agree–kedai senseh kat tmn sri gombak pun gitu gak–murah dari jusco/giant etc

    Reply
    • nadyahkamil 15 November 2012, 9:03 am

      Mama zhafran awak tinggal kat seri gombak kat kedai mana ya?

      Reply
  • nabilla syima 12 January 2011, 8:46 am

    anak saya pun minum susu ni jgk…yg hangin tu,sbb kan nak tukar gambar kat tin je,nak naik harga bagai..saya mmg beli kat kedai ubat cina,mmg btl murah…..

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:20 am

    #Myvitrd:bro bila lagi?boleh berjiran di wad bersalin nanti..hik3..

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:20 am

    #fatimah arr:setuju..kenapa kedai lain tak boleh jual murah ya?musykil juga…

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:21 am

    #nety;hik3..kasi tu tetap kasi..cuma risau kalau komplikasi yang sama cam alisya..kenalah kasi susu lain juga

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:22 am

    #e.l.i.s.s.m.i.e:sentul tak jauh dari rumahku..apa namanya eliss?boleh terjah

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:22 am

    #pizet:thanks for info..bolehla informkan kat wifey nanti…

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:23 am

    #Ummi Hanie:hik3..kami guna pil perancang…tuhla,memang berbeza harganya…

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:23 am

    #Watie Rose:yiesza…itulah yang kita mahukan?pelanggan diutamakan,harga berbaloi2..

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:23 am

    #Mummy Zara Sofea:selamat mencuba…

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:24 am

    #nabilla syima :setuju..tukar packaging pun nak naik harga kan?

    Reply
  • Eyriqazz 12 January 2011, 9:26 am

    #ArELeEz :kan?pelik juga..supermaket dpt harga borong tapi kenapa mahal?nak untung banyak sangatke?

    Reply
  • bardboo 12 January 2011, 9:32 am

    oh br sy tau..thx kongsi mklumat.. =)

    Jom Lawat Blog Bardboo

    Reply
  • eelobor 12 January 2011, 10:09 am

    terima kasih bro….nti aku cuba pegi usha2

    Reply
  • luvYOU 12 January 2011, 1:06 pm

    thanx for the info

    walaupun tak kawen lg..tp bagus utk mase depan
    save it for later use..hehe :)

    follow :D

    Reply
  • hazman aka species1980 13 January 2011, 1:30 am

    nice entry la bro… ko kasi idea kat aku untuk price comparison nie…

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:52 am

    #bardboo:sama2..sharing is caring kan?

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:54 am

    #Qarl:thanks for sharing it bro..input berguna..

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:55 am

    #eelobor:ushar2la ya…

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:55 am

    #arep_lockermonth:yup..almost RM10 ..jauhnya margin keuntungan dia dpt..some time even time sale pun tak dpt harga tu….

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:56 am

    #KiD:sama2.eh2,silap..saya bukan blogger otai..saya blogger cap ikan ayam goreng

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:56 am

    #luvYOU:hik3..cpt2la kahwin ya…bestt…

    Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:57 am

    #Mama Zharfan:haah….memang jauh berbeza..kalau regular customer siap boleh tawar menawar lagi harganya

    Reply
    • nadyahkamil 15 November 2012, 9:20 am

      Kat mana ya?sbb sy pun tinggal di taman seri gombak

      Reply
  • Eyriqazz 13 January 2011, 1:57 am

    #hazman aka species1980:sama2..buatla bro..elok untuk dikongsi2..

    Reply
  • siti 23 May 2012, 3:39 am

    bleh tahu x kdainya kat mana

    Reply
    • Eyriqazz 23 May 2012, 4:35 am

      Kalau kat KL ni, ada 2 kedai sensei ni di Jalan Langkawi, Setapak…

      Reply
  • F. Hilda 11 July 2012, 8:47 am

    kedai sinsei di klang pun murah. tp kat area taman melawati/taman permata sinsei tu tak jual la susu :( giant isomil 0-12 mths almost rm69.

    speedmart kt ara dmansara rm67.

    Reply
  • aunt Meng 29 March 2013, 7:39 am

    Besnye u all ada seisei…..duk kemaman…slalu nk dpt murah g Giant je. Pernah skali ada promosi RM 59.90 kita beli 9 tin sekaligus!!!! jSkrg dah abis stok, tpaksa beli harga RM 75.50!!!

    Reply
  • aunt Meng 29 March 2013, 7:43 am

    kadang2 kita pesan kat adik yg duk d Jb tolong beli, tp dia balik kg setahun 2 kali je…..hu hu

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »