Pengalaman Pertama Kali Menyertai Event Nuffnang

Salam dari Eyriqazz,
Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman saya pertama kali menyertai event Nuffnang. Thanks to Miza Yusof for the suggestion of this entry seperti di entry INI . Before that, selepas lebih setahun bersama Nuffnang, I wanna say :
1st event yang saya sertai bersama Nuffnang adalah Mister Potato Fiesta yang diadakan pada bulan December 2009, 3 bulan selepas saya menyertai Nuffnang.  Perasaan time tu sudah semestinya gementar, almaklumla first time join event Nuffnang. Punyalah risau ,yerla baju apa nak pakai,time tu ala-ala Mexican punya theme. nasib baik Fiza Mastar bagi suggestion, sempatla beli baju petak-petak, topi dan sapu tangan merah. Ewah, punyalah semangat.
Di event inilah juga pertama kali saya jumpa Redmummy dan BeautifulNara , rasa macam jumpa artis pula time tu. The Red Diva, memang masa nak minta bergambar tu bukan main gementar lagi. Time Kak Red tanya, siapa ni? Ini eyriqazz, Oh Eyriqazz, wife mana? Ada2, kat sana tu. Hik3…Most Top Bloggers peramah dan jangan segan untuk minta bergambar etc, setakat ni saya join event tak pernah la top bloggers tolak pelawaan untuk bergambar. Memang selesa berbual dengan Kak Red dan Bang Nara, peramah dan melayan semua sama rata.

Di sini jugalah pertama kali saya jumpa Je JAI @ JeJai Fasha Sandha Look Alike . Sejak dari hari tu, kami terus kamceng. Otak both giler-giler skit. Oh ya, biasanya event Nuffnang ni semua orang boleh join, normally kena buat entry. Entry yang terpilih akan melayakkan pergi event. Some of the event pula ada yang by Invitation Only especially untuk Special Event khas untuk Gplusmy member dengan event yang cukup menarik juga.
Time ni ada juga jumpa Kak Ina KL , tapi tak berani nak tegur coz ingatkan dia ni garang. Hik3, 1st impression is not always rite. Rupa-rupanya, bukan main pemarah lagi kat ina ni. Opps, silap.Peramah. Macam borak-borak ngan Mak sendiri. Well, I met more than 100 bloggers during event dan apa yang boleh saya kata, Most Bloggers either peramah or pemalu (cam saya, hik3) . Tak pernah lagi jumpa yang kekwat or perasan bagus.

Siapa cakap blogger baru tak boleh Join event Nuffnang? Saya pun tak sampai 3 bulan time tu. Phatgurl pun sama, tapi luck dia lagi best, memenangi grand prize RM5,000 untuk best dress. Teruja habis, siapa sangka Mr. Potato look alike jatuh kepada Mrs Potato?
Oh ya, maybe some people said to Us (I.e. me, Jejai ,Kak Ina KL), asyik-asyik mereka yang join event? Mentang-mentangla anak emas Nuffnang. Umm, jangan mudah berkata-kata dan menuduh. All the event yang saya join ikut prosedur yang ditetapkan dan bukannya melalui backdoor or bodek-bodek Staff Nuffnang. Every entry untuk melayakkan join Event Nuffnang, i do my best n not all event saya dapat i.e. Vaseline Event, 1st berbuka Puasa With Nuffnang 2010, Gplusmy Makan-Makan di Jaya One, Premiere Screening dan pelbagai lagi. Rezeki masing-masing, tak dapat yang itu, banyak lagi event in the future kan?
Every event pun i met new @ regular faces too. Every one has a chance untuk join event Nuffnang. Jangan takut-takut, pengalaman pertama memang la camtu.
Oh, Nuffnang really change our life. How Nuffnang change Our Life? Next entry saya bercerita ya? Anyway, jom kita joini sama-sama event in the future, met a new people betul-betul pengalaman yang menguja dan semua event yang dianjurkan Nuffnang menarik dan mempesona. Makan free, join free, dapat free gift and if u lucky, u wil win prizes too.
Jom Sama-Sama Kita Joini Event
Nasihat saya, kalau anda sukakan event dan ingin joini event, joinilah. Tak salah mencuba. Dan bila dapat invitation tu, pergilah. Sometimes saya sendiri takde baju yang sesuai dengan tema, tapi saya tebalkan muka juga walaupun sometimes kena tegur/usik ngan Nuffies. Where’s Ur Custome eyriqazz? Umm, I’m wearing it now . Where? U make me angry and i will turn into Hulk ( untuk event LG Cookies Monster) n pelbagai la alasan saya. Hik3, for me, it is better to turn up without a custome daripada tak hadirkan diri terus.Lagi better of course la wearing a proper custome. Anyway, for future event, i think i’m gonna wear the proper custome..Hik3, maafkan saya ya Nuffies?
Tepuk dada, tanya selera. Tiada siapa yang menghalang or memaksa kehendak kita. Kalau suka , join. Kalau tak suka, tak payah join, tak gitu?
P/s : Apa pula pengalaman anda join Event Nuffnang? Bagi yang blom juga, teruja tak untuk Join event-event nya?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

24 thoughts on “Pengalaman Pertama Kali Menyertai Event Nuffnang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.