Pedas tapi Sedap


Pedas tapi Sedap

Cili, rasanya pedas tapi itulah penyedap selera untuk masakan/makanan. Some people love it, the hotter the better.

Oh ,rakyat malaysia sukakan Cili, kalau pergi mana-mana restoran fast food, sos cili suatu kemestian. Tanpanya rasa tak lengkap. Masa di UK dulu pun,sampaikan di Pasaraya besar pun ada Sos Cili diimport dari Malaysia. Fuhh, kuat juga pengaruh rakyat Malaysia di bumi UK ya?

No wonder, salah satu peribahasa Melayu yang menarik ‘ Siapa Makan Cili dia Rasa Pedasnya” Nyam2, dah makan dan terasa pedasnya, namun Pedas tapi Sedap.

It is also true in life. Not everyone will like u. . Kutukan dan sindiran is part of life. Take it on positive note, we are not a perfect human being. For myself, yang buruk itu sudah semestinya datangnya dari diri sendiri. Salah silap harap maafi, sepuluh jari memohon kemaafan sudah semesti.

Oh, Pedas tapi Sedap. Balik terengganu nanti nak suruh mak masakkan Ayam bercili la. Sedap, masakan ibu sudah semesti terbaik kan?

P/s : That’s Spice of Life. Manis,Masam, Pedas, Masin will make ur life Stronger and better, tak gitu?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Pedas tapi Sedap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.