Pasar Marang Terengganu

Kalau pulang ke Terengganu, bila berkesempatan, waktu pagi sudah pasti saya akan singgah di Pasar Marang, Terengganu mencari makanan untuk breakfast.
Pelbagai Makanan, Kuih Muih Tradisional yang menggiurkan
Kesedapannya usahlah cakap.Rambang mata dibuatnya. Kat KL memang sukar sekali mencari sebegini. Pelbagai kuih muih yang sedap dengan harga yang begitu murah. Rasa macam mahu borong semua aje. Hik3..My favourite, Laksa Kuah Merah terengganu.

 

Seringgit sebungkus,seringgit sebungkus…Fuhh…Menguja

 

Parking pun tak susah
Pasar Basah. Ikan dan Seafood of course segar-segar. Oh, rindu nak makan Sotong Sumbat @ Ketupat Sotong
Nak membeli pun tak pening. takdelah ramai sangat orang
kata orang, hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri. Lebih baik di negeri sendiri. Sejauh mana kita pergi, kampung halaman tentu dirindui. Tak gitu?

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Terengganu  saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. Kaseh NazLieza says

    byknyer kuih tu..seronok sgt tgk..nk mniaga cm tu jg la blh x..mahu xtdo mlm mnyiapkan pelbagai kuih tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing