≡ Menu
Ini semua penangan adikku, Ameng yang memperkenalkan Milo Tabur @ Milo Dinosaur kepadaku. Hik3, Milo Ais tabur ni cuma ditabur milo diatasnya. 2 in One, sambil minum milo, sambil ratah milo. Huk3, kecil-kecil suka ratah Milo dan kena marah dengan Mak.

Milo Tabur, One of my favourite now
Nyam,nyam, berselera minum dan makan Milo Tabur
 
Kaww,…Sedap
Dulu masa belajar di UK, teruja nak ratah Milo. Tapi rupa-rupanya Milo Malaysia ni rasanya manis, Milo UK diimport dari Nigeria ,rasanya pahit,macam hot chocolate. Hik3, apsal Milo Malaysia manis ya? Tertanya-tanya juga ni.
P/s : Amcam, korang suka Milo tabur tak?



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • iniialahaku 7 January 2011 at 8:03 am

    aduh..trgugat iman tgk milo kat ats…

  • SyahmiFikri 7 January 2011 at 8:08 am

    org malaysia kan suka manis..

    alang2 dorang modified jer…

    jadi la milo manis

  • Naisophon X 7 January 2011 at 8:10 am

    Saya tabur CoffeeMate. Lagi sedap – berlemak.

  • CikZiee 7 January 2011 at 8:13 am

    my pebbreetooo 2..love miloo taburr..haha

  • kakchik@ella 7 January 2011 at 8:16 am

    Tak suka. masa muda2 dulu brekfest mesti apple dan milo.

    dah tua2 ni milo kakchik dah tak minat lagi. hihi ..

  • Joy Norin 7 January 2011 at 8:16 am

    memang sangat sangat sangat suka.. mkn milo lagi la..hehe

  • Azwazee Mohd Daim 7 January 2011 at 8:25 am

    milo tabur tu..sape yang x suka..hihi..

  • aq islam 7 January 2011 at 8:30 am

    wohh.. sye pon minat gak milo tabur… >.<

  • arep_lockermonth 7 January 2011 at 8:54 am

    hoho :P milo tabur mmg yummy yum yum!
    memang sedap!

    anyway singgah la blog arep yer

    http://myamigosspace.blogspot.com/2011/01/top-10-apa-yang-ngetop-sangat-tuh.html

  • b a m b a m ' s 7 January 2011 at 8:57 am

    fevereeeeeeeeeeeeeettttttttttt..!!!

  • amirah 7 January 2011 at 9:11 am

    suke sgt2…sedappp

  • Peri PiA 7 January 2011 at 9:45 am

    suke!mabeles

  • ishiko 7 January 2011 at 10:21 am

    huhu.. zmn skola suka minum… skrg da xjumpa… tu bkn taboo da tu.. cuoh terus.. >__<

  • athirah 7 January 2011 at 10:22 am

    xske milo tabur.. asyik tersedak serbuk dia je…

  • Mama Zharfan 7 January 2011 at 10:24 am

    me memang nak tulis entry psl milo kat UK ni heheh sbb rasanya sgt tak sedap..adess
    kat msia me suka milo, kat sini, tak sedap so me jrg2 minum..aisehh

  • J.M.R 7 January 2011 at 11:46 am

    mamak, milo tabur onney!!!

  • JIJI YU 7 January 2011 at 12:18 pm

    dari kecik lagi dok amalkan minum milo camni..muahaha..

  • Ezal R 7 January 2011 at 12:40 pm

    milo tabur satu!!!!!

    hahah… sedap tu mmg sedap..
    tapi bile time nk membuang tu.. paham2 ler..haha

  • Miza Yusof 7 January 2011 at 8:14 am

    terbaik! miza suka. hehehe :)

  • Kancilbiru 7 January 2011 at 8:28 am

    suka jugak tapi maniss sangat la…tu la sepatutnya tak manis sangat kan milo..pelik!

  • Miss Mirror a.k.a Sam 7 January 2011 at 10:10 am

    Good idea! Nak buat la jap lg.

  • Eyriqazz 7 January 2011 at 11:38 am

    #iniialahaku:hik3,apa tunggu lagi?bancuhla segera…

    #SyahmiFikri:hik3,ye tak ya juga kan?honestly, milo malaysia je yang manis rasanya…Milo Australia or etc, rasanya pahit cam hot chocolate…

    #Naisophon X :coffeemate pun sedap juga…

    #CikZiee:yummy,yummy..

    #Miza Yusof :miza pun suka?

    #kakchik@ella :eh,dah tua ke?nampak muda je lagi..hik3..

  • Eyriqazz 7 January 2011 at 11:40 am

    #Joy Norin:hik3,ramai juga penggemar ratah milo rupanya…

    #Azwazee Mohd Daim:hik3..yummy2..rasa makan coklat..

    #Kancilbiru :itulah namanya Malaysia boleh..ahakz..

    #aq islam:oh,minat juga ya?

    #arek:yum,yum,yum…

  • Eyriqazz 7 January 2011 at 11:42 am

    #b a m b a m ‘ s:yummy,yummy..

    #amirah:sedap

    #Peri PiA:kan,kan?

    #Miss Mirror a.k.a Sam:yieza,mai secawan,….

    #ishiko ;hik3,cuah pun bestt jugakk…

    #athirah:hik3..berhati2..

    #Mama Zharfan:hik3..samalah kita..masa kat UK beli satu tin…last2..kasi kat member…

  • hazman aka species1980 7 January 2011 at 12:14 pm

    Memang kaw2 pekat nie siot……

  • eelobor 7 January 2011 at 5:48 pm

    di KB, ada satu kedai tersohor dengan nama “milo tunggeng” sebab dia tak guna sudu pun nak tuang dalam gelas @ cawan. main “tunggeng” jer tin milo tuh….

  • juliet. 8 January 2011 at 7:55 am

    dulu suka ratah milo. tapi mama cakap nanti tahi hitam. hehehe..tapi still curi2 ratah jugak..now suka order milo dinosaur! yummyy!

  • Ery Farieha 8 January 2011 at 11:15 am

    orang malaysia kan suka makanan manis2
    eh yeke milo sana pahit? lg best. sbb ery suka yang pahit sikit2.
    milo tabur ni kadang2 x tahan kemanisan dia. fuhh

  • phatgurl 8 January 2011 at 11:22 am

    milo tabur mmg feveret saye. dah rasa byk tempat tapi mamak darussalam ss15 antara pembuat milo tabur yg sedapppp… milo kat msia ni ikut citarasa org sini. org msia kan suke manis2… maybe lepas ni dah kureng manis kot sejak gomen wat kempen kurangkan gula ni… hehehe

  • z a n a 8 January 2011 at 12:23 pm

    haha baru pagi tadi buat milo tabur. nyumm nyummm ;p

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:33 am

    #J.M.R:siapa mamak ni?ohh,eden tak suka kedai mamak…

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:35 am

    #hazman aka species1980:kaw2…yummy2…

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:35 am

    #IJI YU:serius?fuhh..memang ketinggalan zaman la saya ni..hik3

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:36 am

    #Ezal R :hak3,ingatla istilah “No Pain ,No Gain”..tapi ygni terbalik gain n pain

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:36 am

    #eelobor :fuhh..kena terjah ni..apa nama kedai tu bro?

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:37 am

    #juliet.:hik3..makin dimarah, makin la nak kan?nyam2..

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:37 am

    #ry Farieha : u r rite..haah,pahit..rasa macam hot chocolate….langsung tak manis…

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:38 am

    #phatgurl:hik3..bolehke tak manis?itu dah trademark dia..kalau tak manis,mesti ramai taknak beli…

  • Eyriqazz 9 January 2011 at 3:38 am

    #z a n a :mintak skit..

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing