Keropok Lekor 008 Pantai Kelulut, Terengganu Menjadi Tumpuan #Eyriqazz JJCM

Kalau pulang ke Terengganu,Gerai Keropok Lekor 008 Pantai Kelulut, Marang, Terengganu pasti menjadi terjahanku. Membeli keropok lekor untuk dibawa pulang ke Kuala Lumpur. Honestly, keropok lekor disini antara yang paling sedap/lazat di Terengganu. Rakan-rakan yang saya rekomenkan yang menyinggahpun berpuas hati.
Keropok Lekor 008, Pantai Kelulut kuterjahi
Ramainya orang beratur mahu beli keropok lekor
Dushh,lambat lagi turn aku? Sabar-sabar…
Penjual sibuk membungkus keropok lekor
Keropok Lekor rebus sebelah kanan, goreng sebelah kiri (rebus lebih tahan lama)
Memang terbaik, kadang-kadang tak menang tangan dibuatnya coz ramai yang kirim keropok lekorni masa pulang ke Terengganu. Kalau ke Terengganu, terjahila, saya gerenti puas hati.
P/s :Suka makan keropok lekor tak?

Comments

  1. nur says

    Bro Eyriqazz
    ramainye orang beratur beli..
    camne nak tau sesejenis keropok lekor tu sedap / tak..
    kene makan dan rasa dulu ke.. kalau tengok dari luaran?
    ALL IN ONE

  2. MamaYatie says

    of coz sukaaaa….
    keropok losong adik beradik sedap gok bro!
    skrg ni saya jual keropok losong frozen..ada beran mau terai?kekeke

  3. says

    aku rasa, keropok lekor rebus dia relaii laa bila goreng semula agaknya sebab banyak sangat ikan…

    errrk, bagi pendapat aku plak, goreng laa lebih tahan lama sbb aku rasa kalau rebus, cepat sgt berlendir kalau lambat bekukan

    tapi mmg 008 terbaeeekk laa buat masa sekarang, make sure bila nak balik KL, aku akan singgah beli kat sini

    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

  4. says

    #naz :nyam3,sedap…

    #nur :dari luaran saya pun tak pandai nak bezakan..kenalah try dulu,barula tau sedap or tidak…

    #sw33tdarling :setuju juga..keropok rebus ble simpan lagi lama dalam peti sejuk…haahkan,dia mudah relai coz byk ikan…tapi kalau kat kampung,saya makan terus camtu je yang rebus..hik3..

    #hazman aka species1980 :Makan ngan mayonis?biar betik bro…

    #ieda :nyam2..Keropok Losong pun sedap juga

  5. says

    #Miza Yusof:Yiezaa…Memang meletupss…

    #Melati :yang keras tu sedap wooh?keropok lekor memang sedapp…

    #far_east :memang sedap..saya simpan seminggu dlm peti sejuk pun still ok..

    #Atia Adina :yieza..lupa pula,eliss pun org terengganu

    #Myvitrd:hik3..takde,byk order..next time mb..

  6. waalllaa! says

    ehh..ni kedai kepok fav saya ni..hehe..sedaaaaappp!! dah masuk lam paper pon…dari kedai dia yg buruk lepok smpai dah besar megah ni..saya tetap jadi regular customer dia..saya selalu ingat kedai ni..tapi org dia je dok kenal kot saya..rmai sgt customer dtg..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing