Keropok Lekor 008 Pantai Kelulut, Terengganu Menjadi Tumpuan #Eyriqazz JJCM

by eyriqazz on 5 January 2011

in food

Kalau pulang ke Terengganu,Gerai Keropok Lekor 008 Pantai Kelulut, Marang, Terengganu pasti menjadi terjahanku. Membeli keropok lekor untuk dibawa pulang ke Kuala Lumpur. Honestly, keropok lekor disini antara yang paling sedap/lazat di Terengganu. Rakan-rakan yang saya rekomenkan yang menyinggahpun berpuas hati.
Keropok Lekor 008, Pantai Kelulut kuterjahi
Ramainya orang beratur mahu beli keropok lekor
Dushh,lambat lagi turn aku? Sabar-sabar…
Penjual sibuk membungkus keropok lekor
Keropok Lekor rebus sebelah kanan, goreng sebelah kiri (rebus lebih tahan lama)
Memang terbaik, kadang-kadang tak menang tangan dibuatnya coz ramai yang kirim keropok lekorni masa pulang ke Terengganu. Kalau ke Terengganu, terjahila, saya gerenti puas hati.
P/s :Suka makan keropok lekor tak?
  • naz 5 January 2011 at 1:39 am

    perggghhh masyukk siott. fav saya ni

  • nur 5 January 2011 at 1:52 am

    Bro Eyriqazz
    ramainye orang beratur beli..
    camne nak tau sesejenis keropok lekor tu sedap / tak..
    kene makan dan rasa dulu ke.. kalau tengok dari luaran?
    ALL IN ONE

  • sw33tdarling 5 January 2011 at 1:55 am

    aku rasa, keropok lekor rebus dia relaii laa bila goreng semula agaknya sebab banyak sangat ikan…

    errrk, bagi pendapat aku plak, goreng laa lebih tahan lama sbb aku rasa kalau rebus, cepat sgt berlendir kalau lambat bekukan

    tapi mmg 008 terbaeeekk laa buat masa sekarang, make sure bila nak balik KL, aku akan singgah beli kat sini

    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

  • hazman aka species1980 5 January 2011 at 2:01 am

    Skang nie kalau tak silap kepok lekor nie orang dah makan ngan mayonis kan…. ;-p

  • ieda 5 January 2011 at 2:07 am

    oo…saya suka keropok losong…rebus ka goreng ka…semua ok.

  • Eyriqazz 5 January 2011 at 2:32 am

    #naz :nyam3,sedap…

    #nur :dari luaran saya pun tak pandai nak bezakan..kenalah try dulu,barula tau sedap or tidak…

    #sw33tdarling :setuju juga..keropok rebus ble simpan lagi lama dalam peti sejuk…haahkan,dia mudah relai coz byk ikan…tapi kalau kat kampung,saya makan terus camtu je yang rebus..hik3..

    #hazman aka species1980 :Makan ngan mayonis?biar betik bro…

    #ieda :nyam2..Keropok Losong pun sedap juga

  • Melati 5 January 2011 at 2:33 am

    sedappp!!! I suka kopok yang lekor yang kurus2 tu, yang keras tu, sedap woohhh!!!

  • Miza Yusof 5 January 2011 at 2:38 am

    wow! sedapnya. miza suka makan kopok lekor rebus. hahaha. cicah sos tu memang meletops lah. hehehe.

  • far_east 5 January 2011 at 2:47 am

    seyes kerr situ sedap…nt p trganu leh try….aritu membe beli kat qlate baru 2 ari dah berulat….xleh makan dah…

  • Atia Adina 5 January 2011 at 2:48 am

    suka sangat….baru semalam makan kepok lekor ganu….kirim dari eliss

  • Myvitrd 5 January 2011 at 3:21 am

    ada beli untuk aku tak eyriqazz..hehehe

  • senydream 5 January 2011 at 3:32 am

    mmg besh pon kat sni ha..sy kaalu lalu kawasan kelulut ni pasti beli ha kat sni…;)

  • MamaYatie 5 January 2011 at 4:07 am

    of coz sukaaaa….
    keropok losong adik beradik sedap gok bro!
    skrg ni saya jual keropok losong frozen..ada beran mau terai?kekeke

  • Eyriqazz 5 January 2011 at 6:55 am

    #Miza Yusof:Yiezaa…Memang meletupss…

    #Melati :yang keras tu sedap wooh?keropok lekor memang sedapp…

    #far_east :memang sedap..saya simpan seminggu dlm peti sejuk pun still ok..

    #Atia Adina :yieza..lupa pula,eliss pun org terengganu

    #Myvitrd:hik3..takde,byk order..next time mb..

  • Eyriqazz 5 January 2011 at 6:56 am

    #senydream:yup,sedapkan?

    #MamaYatie :keropok lekor losong adik beradik?kena terjah ni..thanks info

  • Nana 5 January 2011 at 11:23 am

    saya penah bli kopok lekor kat sini

    http://ibudamia.blogspot.com/2010/07/terengganu-part-3.html

    sedap kan 110% ikan hehe bukan 100% dah terlebey 10%

  • CIK TOM 5 January 2011 at 1:59 pm

    eh eyriqazz ni org terengganu ker??sbb cik tom org ganu…cik tom mmg selalu beli keropok kat situ…mmg diakui best!!

  • tenangsudey 5 January 2011 at 4:10 pm

    owh saya juga ske makan kerepok lekor sini.. best2

  • waalllaa! 20 January 2011 at 5:23 pm

    ehh..ni kedai kepok fav saya ni..hehe..sedaaaaappp!! dah masuk lam paper pon…dari kedai dia yg buruk lepok smpai dah besar megah ni..saya tetap jadi regular customer dia..saya selalu ingat kedai ni..tapi org dia je dok kenal kot saya..rmai sgt customer dtg..

  • Teha Nur Fateha 3 June 2012 at 3:01 pm

    memang sedap sgt! baru je teringat kat keropok ni.nak lagi! beli ikan masin kat sini pun sedap tau…

  • Mana Keropok Lekor Saya? | Eyriqazz.com 25 December 2013 at 11:55 am

    […] tu terpanggil Customer disangkakan Pelanggan. Kami order Nasi Dagang Kelantan, Nasi Kerabu dan Keropok Lekor […]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: