Keputusan Pilihan Raya Kecil Tenang ke-14|BN Menang

Pilihan Raya kecil Tenang muncul di awal tahun 2011 ni. Wah, begitu berliku dunia politik kini, banyak pilihanraya kecil diadakan. Pandangan saya mengikuti perkembangan politik semasa, inilah ramalan saya berkenaan Keputusan Pilihan Raya Kecil Tenang ke-14 , keputusannya yang hanya akan diketahui petang or malam 30 January 2011 :


BN Menang Pilihan Raya Kecil Tenang Ke-14 2011 (Credit picture HERE)

Kubu BN di Johor terlalu kuat untuk diruntuhkan ditambah pula dengan perkembangan kurang memberansangkan dari parti politik pembangkang + pengaruh media . Oh, saya tak sokong mana-mana parti dan I will stick to it.

For me, pilihanraya kecil semula ini hanyalah membuang masa, wang dan tenaga. Especially sekarang ni dengan kos sara hidup yang semakin meningkat, berjuta-juta wang dihabiskan untuk pilihanraya kecil semula ini.

Pandangan saya, why not kalau yang meninggal dunia itu dari BN/Pakatan rakyat or any party, lantik sajalah penggantinya dari BN/parti itu juga. Lainla kalau lompat parti or sudah tidak setia lagi dengan parti coz people vote for party not for that person kebiasaanya.

Sometimes wondering n tertanya-tanya :
1) Kenapa bila time pilihanraya barula semua sibuk memancing undi dan buat-buat mesra rakyat dan pelbagai janji diberikan dan cuba dikotakan?
2) Kalau before this batang hidung pun tak nampak, time pilihanraya gunung didaki,hujan direnangi, yang susah ditolongi, yang lambat dicepati dan pelbagi perkara yang susah sebelum ini disenangi.
3) Macam kata dalam satu buku Sidney Sheldon ” Politic is the best con in the world” . Pelakon di arena politik lagi hebat dari yang tercalon untuk Pelakon Lelaki dan Wanita terbaik.

P/s : Sediakan payung sebelum hujan, weather forecast cakap hari ini kawasan mengundi di DUN Tenang hujan. 

Apa kata anda? Bohsan tak dengan situasi politik di Malaysia ini?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

12 thoughts on “Keputusan Pilihan Raya Kecil Tenang ke-14|BN Menang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.