Ikan Bakar Bagan Lalang|Terbukti Sedap

Ikan Bakar Bagan Lalang, Indah khabar, indah rupa, itulah yang boleh saya perkatakan. Thanks buat Mat Joe kerana menjemput saya join makan di sini. Lokasinya lebih kurang 90km dari Setapak, lebih kurang 1.5-2 jam perjalanan dari Setapak  :
 
Ketam Masak Berempah , memang sedap dan mengancam
Sampai awal, tempah tempat yang cool sambil melihat Matahari Terbenam (Cantik Sunset)

Mat Joe dan Hasanah, tak sah kalau tak bergambarkan
Senarai harga makanan laut untuk dipilih

Ikan Siakap Bakar, menu pilihan kami. Sedap sehingga menjilat jari Alisya..Hik3..
Sepahat/Pepahat masak bercili, kegemaran Isteri

Lala masak halia, this one saya tak merasa mana coz Isteri Mat Joe ckp, ada Lala yang sudah agak lama/rosak
Amboi-amboi, macam adik beradikla pulak Alisya dan Hasanah ni

Kerang Masak Berserai, Mat Joe Favourite
Ikan Kerapu Masak Stim Asam Boy, boleh tahan juga
Butter Prawn yang tak macam butter prawn, Alisya like it…
Jom Santap (Oh, Mat Joe are expecting new baby coming soon,sila sediakan hadiah ya)
Ramai juga pengunjung yang datang walaupun bukannya time weekend
Harga Makanan yang dimakan (Credit Picture to Mat Joe)
Overall, makanan di Ikan Bakar Bagan Lalang, terbukti sedap. Saya gembira dan berpuas hati. Lokasinya pun takdela terlalu jauh. Harganya berpatutan, overall harga makanan termasuk air untuk 2 keluarga ini adalah RM180+ termasuk tax. Fuhh, mesti masyuk business sampaikan included tax .No worries, credit card are accepted. Ehh, of course we pay via Cash.

 

Restoran Terapung HM Sri Bagan Sdn Bhd, Bagan Lalang tempat yang kami pilih
 
Alamat : Pantai Perkhemahan Bagan Lalang
43950 Sungai Pelek,Sepang
Selangor.
No. Telefon : 03-31412895
 
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Bagan Lalang/Selangor  saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. Matjoe says

    tu ada gambar tangan aku sedang pilih ikan kerapu (picture ke 4).

    haha bro, nanti ada rezeki kita lepak lagi. aku paling puas hati ketam masak berempah tu. marvelous la

    kalau nkgo nk repeat umbai jgn lupa ajak aku

  2. ummiarissa says

    hmm..tengok je lah..terliur juga..tapi kalau 2 keluarga 5 orang je itupun budak-budak kecik lagi..dah harga macam tu…apatah lagi saya yang satu keluarga je dah 8 orang…pikir 2-3 kali ni..

  3. MamaYatie says

    pergghhh..sedap2 semuanya!! meleleh air liur ni..eh, ape ke benda sepahat tur?

    pssttt..sesuai bebenor ler makan seafood dgn ‘matlamat 2011′ GTO ,pandai mat joe tu yer…hahaha

  4. says

    menariklah tempat ni. part paling best dapat tengok matahari terbenam tu. eh, pepahat/sepahat tu macam mana ? spesies makanan laut jugak ke ? tak pernah makan pun. sedap tak bro ?

  5. says

    # Kancilbiru :memang mengancam…lokasinya di negeri selangor..full address ada di akhir entry…

    #arep_lockermonth :yieza,memang sedap dan menggiurkan

    # sw33tdarling:oh, it nothing personal,it just business…hik3…

    #amirah:sepahatnya memang sedap..wifey suka sgt2…

    #Matjoe :yieza..jom nanti kita ajak geng2 talibarut..jejai blanje..hik3..

  6. says

    #Kaseh NazLieza :best dan memang terbaik di Selangor…

    #Ayu Firzara:serbu jgn tak serbu..puas hati..

    #||| PöJìé PööH |||:terjahla bro…bestt…

    #Miza Yusof :sepahat tu jenis kerang2an..memang sedap…

    #yanmie:terbaik..lokasinya tak jauh dari hotel seri malaysia bagan lalang..

  7. says

    #PUAN NANA:salam..terjahla..gerenti puas hati…

    #ummiarissa :takpe..kalau ada rezeki InsyaAllah sampai tu…

    # nisa:pepahat tu jenis kerang2ngan …cam kepah etc..sedapp..

    #Mama Zharfan;yum2..tuhla..seafood kat UK mahal2…

  8. says

    #JAI:hik3..next time kita terjah..bro blanje?ok…

    #*∽ IZAN ∽* :bawakle..puas hati..tapi make sure dtg awal..kalau tidur penuh n susah nak dpt tempat..

    #CikSembang :oh,tak sempat beli ikan coz kami tak berapa masak dirumah…tak sempat…

  9. says

    Jgn pergi kedai tu mahal gila ikan jenahak sampai rm 80 sekilo gila x gila. Kitaorang pergi 2 family kena bayar sampai rm400 gila namanya tu. Mama i komplain kat pengurus dia smpai skrg tokei dia x berani nk reply. Puas ati mkn kat ikan bakar port kelang. Sesiapa nk info lebih lanjut tentang kedai mahal gila ni leh emailkan kat saya nurirdinaellysa@gmail.com ps/ tokei ikan bakar mahal ni pun boleh emailkan kat saya.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing