≡ Menu
Ikan Bakar Bagan Lalang, Indah khabar, indah rupa, itulah yang boleh saya perkatakan. Thanks buat Mat Joe kerana menjemput saya join makan di sini. Lokasinya lebih kurang 90km dari Setapak, lebih kurang 1.5-2 jam perjalanan dari Setapak  :
 
Ketam Masak Berempah , memang sedap dan mengancam
Sampai awal, tempah tempat yang cool sambil melihat Matahari Terbenam (Cantik Sunset)

Mat Joe dan Hasanah, tak sah kalau tak bergambarkan
Senarai harga makanan laut untuk dipilih

Ikan Siakap Bakar, menu pilihan kami. Sedap sehingga menjilat jari Alisya..Hik3..
Sepahat/Pepahat masak bercili, kegemaran Isteri

Lala masak halia, this one saya tak merasa mana coz Isteri Mat Joe ckp, ada Lala yang sudah agak lama/rosak
Amboi-amboi, macam adik beradikla pulak Alisya dan Hasanah ni

Kerang Masak Berserai, Mat Joe Favourite
Ikan Kerapu Masak Stim Asam Boy, boleh tahan juga
Butter Prawn yang tak macam butter prawn, Alisya like it…
Jom Santap (Oh, Mat Joe are expecting new baby coming soon,sila sediakan hadiah ya)
Ramai juga pengunjung yang datang walaupun bukannya time weekend
Harga Makanan yang dimakan (Credit Picture to Mat Joe)
Overall, makanan di Ikan Bakar Bagan Lalang, terbukti sedap. Saya gembira dan berpuas hati. Lokasinya pun takdela terlalu jauh. Harganya berpatutan, overall harga makanan termasuk air untuk 2 keluarga ini adalah RM180+ termasuk tax. Fuhh, mesti masyuk business sampaikan included tax .No worries, credit card are accepted. Ehh, of course we pay via Cash.

 

Restoran Terapung HM Sri Bagan Sdn Bhd, Bagan Lalang tempat yang kami pilih
 
Alamat : Pantai Perkhemahan Bagan Lalang
43950 Sungai Pelek,Sepang
Selangor.
No. Telefon : 03-31412895
 
P/s : Amcam, teruja tak? Jom terjah sekali suatu hari nanti. Kita minta Je Jai belanja, dia dapat bonus setahun katanya. Hik3…



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • arep_lockermonth 21 January 2011, 3:43 am

    wah! ketam tuh yang sedap!hehe :P

    Reply
  • amirah 21 January 2011, 3:48 am

    adoi..sepahat dia nampak mengancam sungguh laaa

    Reply
  • Matjoe 21 January 2011, 3:51 am

    tu ada gambar tangan aku sedang pilih ikan kerapu (picture ke 4).

    haha bro, nanti ada rezeki kita lepak lagi. aku paling puas hati ketam masak berempah tu. marvelous la

    kalau nkgo nk repeat umbai jgn lupa ajak aku

    Reply
  • Kaseh NazLieza 21 January 2011, 4:08 am

    amboi2..bestnyer dpt mkn sedap2…

    Reply
  • ummiarissa 21 January 2011, 5:31 am

    hmm..tengok je lah..terliur juga..tapi kalau 2 keluarga 5 orang je itupun budak-budak kecik lagi..dah harga macam tu…apatah lagi saya yang satu keluarga je dah 8 orang…pikir 2-3 kali ni..

    Reply
  • Mama Zharfan 21 January 2011, 5:57 am

    dulu me mkn kat sini :) tergida me tgk pic seafood ni :)

    Reply
  • arek 21 January 2011, 6:40 am

    ikan bakar bagan lalang memang terbaik la bro..kalo buat utk bukak pose kene booking awal2, memang penuh..

    Reply
  • Yutaka Mushimura 21 January 2011, 6:56 am

    woohaaa.terbaik lah pulak tgk figura2 makanan nie bro…rase nak menjekik ikan ….

    ikan..ikan…meh sini…

    Koleksi Tips – Tips Yang Aku Dah Buat Setakat Ni

    Reply
  • Matjoe 21 January 2011, 7:38 am

    @amy – kami lepak nak gosip2 pasal korang blogger semua laa, tali barut pon kami gosip. ahakss

    Reply
  • MamaYatie 21 January 2011, 8:39 am

    pergghhh..sedap2 semuanya!! meleleh air liur ni..eh, ape ke benda sepahat tur?

    pssttt..sesuai bebenor ler makan seafood dgn ‘matlamat 2011′ GTO ,pandai mat joe tu yer…hahaha

    Reply
  • Kancilbiru 21 January 2011, 3:42 am

    woh mengancam sungguh haih…btw, bagan lalang tu dalam negeri apa? selangor ker? huhuh sungguh buta location..:P

    Reply
  • sw33tdarling 21 January 2011, 3:47 am

    wow… perjanjian apakah antara eyriqazz & matjoe sampai sama2 makan kat situ…? hehehehe

    Reply
  • Ayu Firzara 21 January 2011, 4:24 am

    wowww yummy!
    Sedapnnye! Terliur tengok. Tak pernah pergi sana, huhu…nampak nya lepas nih kenalah serbu!

    http://firzarafairyland.blogspot.com/

    Reply
  • ||| PöJìé PööH ||| 21 January 2011, 4:25 am

    Wahhhh bro berdua makan sedap2 saya di sini makan ati sebab lama xmakan seafood! Kne terjah nih :)

    PojiePooh; Hanya Satu…

    Reply
  • Miza Yusof 21 January 2011, 4:32 am

    menariklah tempat ni. part paling best dapat tengok matahari terbenam tu. eh, pepahat/sepahat tu macam mana ? spesies makanan laut jugak ke ? tak pernah makan pun. sedap tak bro ?

    Reply
  • yanmie 21 January 2011, 4:46 am

    Salam,

    alamak laparnya tgk menu tu semua…harus terjah nie, takdelah mahal sgt, nanti nk google locationnye..ehehe

    http://www.yanmieonline.om

    Reply
  • PUAN NANA 21 January 2011, 5:22 am

    Salam..
    Na nak pegi nanti. Insya Allah.
    Dah banyak kali baca review psl HM seafood nie, Na jek tak sampai lagi! :p

    Reply
  • cikpuanhady 21 January 2011, 1:27 pm

    perghh..terliur gilosss.. menarik pulak tu lokasi..ala2 kt jb tu..

    Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

    Reply
  • nisa 21 January 2011, 5:35 am

    pepahat tu apa?kaki ketam ke?sedapnya ikan bakar tu….

    Reply
  • Eyriqazz 21 January 2011, 7:28 am

    # Kancilbiru :memang mengancam…lokasinya di negeri selangor..full address ada di akhir entry…

    #arep_lockermonth :yieza,memang sedap dan menggiurkan

    # sw33tdarling:oh, it nothing personal,it just business…hik3…

    #amirah:sepahatnya memang sedap..wifey suka sgt2…

    #Matjoe :yieza..jom nanti kita ajak geng2 talibarut..jejai blanje..hik3..

    Reply
  • Eyriqazz 21 January 2011, 7:30 am

    #Kaseh NazLieza :best dan memang terbaik di Selangor…

    #Ayu Firzara:serbu jgn tak serbu..puas hati..

    #||| PöJìé PööH |||:terjahla bro…bestt…

    #Miza Yusof :sepahat tu jenis kerang2an..memang sedap…

    #yanmie:terbaik..lokasinya tak jauh dari hotel seri malaysia bagan lalang..

    Reply
  • Eyriqazz 21 January 2011, 7:32 am

    #PUAN NANA:salam..terjahla..gerenti puas hati…

    #ummiarissa :takpe..kalau ada rezeki InsyaAllah sampai tu…

    # nisa:pepahat tu jenis kerang2ngan …cam kepah etc..sedapp..

    #Mama Zharfan;yum2..tuhla..seafood kat UK mahal2…

    Reply
  • Eyriqazz 21 January 2011, 7:33 am

    #arek :thanks bro for info..best juga pekena time berbuka kan?

    #Yutaka Mushimura:ikan ,bermacam ikan..yam2…

    Reply
  • Eyriqazz 21 January 2011, 3:11 pm

    #MamaYatie:hik3…pepahat tu sejenis kerang2an..sedap..haahkan,ye tak ye jugak..i want baby boy..

    #cikpuanhady :yup,..memang sedap…love it…

    Reply
  • JAI 21 January 2011, 3:40 pm

    Woit..korang tinggalkan aku waaa..deyyy bonus anak bulan tak nampak lagi daa..hehe..wah menarik gak nie..

    Reply
  • *∽ IZAN ∽* 23 January 2011, 4:06 am

    memang berang2an nak bawak parents makan kat sini.. ma kasehhh ngan entry nihh!

    Reply
  • CikSembang 23 January 2011, 8:28 am

    thanks eyriqaz jengah blog saya.. saya dah bezakan bagan lalang dgn aroma ikan bakar kuala sgor, sy suka bagan lalang lagi. Jgn lupa beli ikan basah jugak lepas makan kat pasar situ http://www.ciksembang.com/ikan-bakar-di-bagan-lalang/

    Reply
  • Eyriqazz 24 January 2011, 4:04 am

    #JAI:hik3..next time kita terjah..bro blanje?ok…

    #*∽ IZAN ∽* :bawakle..puas hati..tapi make sure dtg awal..kalau tidur penuh n susah nak dpt tempat..

    #CikSembang :oh,tak sempat beli ikan coz kami tak berapa masak dirumah…tak sempat…

    Reply
  • hmsribaganlalang 23 February 2011, 4:28 am

    Terima kasih atas kunjung … sila datang lagi

    Reply
  • Dina 26 April 2012, 4:32 pm

    Jgn pergi kedai tu mahal gila ikan jenahak sampai rm 80 sekilo gila x gila. Kitaorang pergi 2 family kena bayar sampai rm400 gila namanya tu. Mama i komplain kat pengurus dia smpai skrg tokei dia x berani nk reply. Puas ati mkn kat ikan bakar port kelang. Sesiapa nk info lebih lanjut tentang kedai mahal gila ni leh emailkan kat saya nurirdinaellysa@gmail.com ps/ tokei ikan bakar mahal ni pun boleh emailkan kat saya.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »