≡ Menu
Tok,Tok,Alisya memangil Abah Toknya sambil menghulurkan kedua tangannya. Si Dia tersenyum dan berlalu pergi. Alisya kaget.Kenapa Abah tok taknak dukung Alisya?Abahtok dah tak sayangkan Alisyake? Itulah yang mungkin bermain di fikiran Alisya.
Mama pulang, itulah yang Mama katakan padaku ketika dia dan Alisya shopping di Jusco sebelum ke tempat kerja. Rupanya bukan Abahtok, tapi lelaki lain yang berkopiah dan Alisya sangkakan Abahtoknya.Rindu betul Alisya ngan Abahtoknya. Manakan tidak,kalau abahtoknya datang, layanan Abahtok mengalahkan layanan saya sendiri sebagai Ayah. I should learn more from him . Ini gambar yang sempat diambil last time di KL Sentral :
Bukan Main gembira bila Abahtok belikan Dunkin Donut
Nyam,Nyam,sedap Abahtok..
Kasih Atok sukar ditukar ganti
Alisya pun Sayang Abah Tok. Alisya Rindu Abahtok..Nanti CNY Alisya balik Kelantan jumpa Abahtok
Satu telah pergi,tinggalla seorang atok lagi. Kasih Atok memang sukar ditandingi. Bersyukur Alisya dan saya sendiri masih ada seorang lagi Atok. Yup, kadang-kadang, layanan seorang Atok mengalahkan layanan Ayah Sendiri.
P/s : Korang Sayang Atok Korang tak? Apa pengalaman yang tidak dapat dilupakan dengan Atok anda?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • ieda 11 January 2011, 3:14 am

    abahtok alisya nampak sihat & cergas lagi tu..elok jg selalu lawat abahtok.
    nabila dah takdak tokwan..dua2 dah meninggal thn 2010..kdg2 bila lalu kawasan rumah tokwan nabila ajak singgah (rumah dah kosong sekarang)…sambil sebut..’wan…wan’…ahhh…sedihnya…

    Reply
  • Affieza 11 January 2011, 3:59 am

    Mstilh syg…tinggal sorg je lg..yg sorg lg bru je mninggal 30/12 hari tu. Mood sedih xabs lg ni…huhu

    Reply
  • Mama Zharfan 11 January 2011, 6:12 am

    sedih me baca entry ni–sbb my kids dh tak de atok :(

    Reply
  • Myvitrd 11 January 2011, 6:51 am

    offcouse aku syg atuk aku..aku ada atuk dan nenek lagi sebelah mak.. sebelah ayah semua dah meninggal.. huhu..

    atok aku tak berapa sihat dekat kg. sebab dah lebih 5 tahun kena stok.. mampu duduk je..

    Pengalaman paling tidak dapat dilupakan..apabila atuk aku jatuh longkang dekat pasar ikan.. aku tergamam je tengok..atuk aku masuk dalam longkang sedalam lebih 2 meter.. nasib baik tak luka teruk.. bangun dari longkak je.. semua bangkai sotong, ikan dgn udang naik sekali ikut atok aku.. sejak dari tu..aku dah tak bagi tok aku g pasar ikan tu lagi.. kalau nak beli ikan g beli tempat lain.. aku syg tok ngan nenek aku..

    rindu nak balik kg hujung bulan…

    Reply
  • Miza Yusof 11 January 2011, 2:10 am

    mestilah sayang :)tiba-tiba rindu pulak kat atok di kampung. masa kecik tinggal dengan atok n nenek. hehe. memang best lah dengn suasana kampungnya. ikut atok n nenek ke sawah padi, ke dusun. wah! best :) semua tinggal kenangan.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »