2010|My Blogging Journey

Salam dari Eyriqazz,


Antara detik menarik berblogging Eyriqazz sepanjang tahun 2010 :

January 2010 



Entry di awal tahun 2010, tak sangka, My wish No.10 menjadi kenyataan iaitu 1st Advertorial dari Nuffnang yang diterima pada bulan July 2010. So,tak salah mempunyai cita-cita dan Azam tahun baru, who know, ianya akan menjadi kenyataan?

Event kedua yang eyriqazz Joini bersama Nuffnang, rasanya inilah event pertama yang dianjurkan yang melibatkan golongan Ibu bapa dan Anak-anak. Semoga event sebegini diteruskan di masa depan. Kami ibubapa yang berblogpun mahu lebih aktif dengan Event yang dianjurkan Nuffnang.

One of the best event yang pernah saya joini bersama Nuffnang. Event kedua juga yang menemukan saya dengan Je Jai dan juga team mate yang lain iaitu ARC13 dan Mie.

Di event ini jugalah ,first time eyriqazz berjumpa face to face dengan Sifuku, Melromeo. Memang teruja habis time tu. Dup,dap,dup dap, Tiger Show yang diadakan juga membuatkan ARC 13 tak keruan dan Je Jai hampir melamar Fasha Sandha (tipu-tipu). Hik3,walaupun tidak menang, memang menyeronokkan aktiviti seakan-akan amazing race ini. Nuffnang, plz do more in the future. Love it to the fullest.


Segmen Terjah Diperkenalkan di Eyriqazz.Com . Mangsa Pertama dan Kedua adalah Cik Epal dan Melromeo dan disusuli dengan :

Pelajaran yang saya perolehi, jangan mudah putus asa. Tak sangka, penghujung December 2010, ketiga-tiga bloggers yang saya kagumi, saya berkempatan meet face to face. No Pain, No Gain. Usaha tangga kejayaan.


Walaupun merasakan Blogger Cap Ikan Ayam Goreng, apa salahnya berkongsi kan? My 1st blogging tips in 2010 rasanya, dan Alhamdulillah, masuk 2011, angka 4 angka UV sehari sudah berjaya saya perolehi .


Eyriqazz, meh sini skit, Nak luku kepala skit. Itulah kata-kata Kak Ina KL. Hik3,apa taknya, event ke 3 ini barulah saya berani menegur Kak Ina KL. Sebelum ini ingatkan dia garang (1st impression is not always rite) . disini jugalah pertama kali saya berjumpa Bean Moreno (sombong timetu,hik3),Mat JoeSumijelly, SweetDarling, Shahrul Hairy, dan ramai lagi. Di event ini jugalah memberikan memori terindah, menang Post Blogging Event entry dan membawa pulang LG HDTV 32″ dan subscription Astro b.yond almost setahun. So, moral of the stories and buat bloggers baru especially, jangan takut nak join event, most bloggers adalah peramah dan ramai bloggerspun pemalu, macam eyriqazz. Hik3…


Memang seronok diterjah especially komen negatif/membina coz dari situlah kita nampak kelemahan blog kita untuk diperbaiki ke arah ke hadapan. Dari Terjahan melz ini, saya memperbaiki prestasi dan Alhamdulillah, ke arah ke depan sudah semesti. Thanks Melz.InsyaAllah, more terjahan tahun ini.


Honestly, ini event terbaik bagi saya bersama Nuffnang. Firstly, of course team Orange Kami menang tempat pertama dan memenangi Samsung Corby Phone. 2ndly, coz event ini kami diletakkan dalam satu kumpulan tanpa mengira agama dan bangsa, jadi semangat berpasukan dengan most of yang tidak dikenali diuji disini. Bad newsnya, Isteri menangis sakan, phone ini dicuri ketika shopping di Isetan. Sejak dari hari itu, eden sudah tidak berapa Suka bershopping di Isetan lagi.Oh ya, di event ini jugalah ramai bloggers yang saya jumpa.Some of it masih aktif, some of it, sudah hilang tanpa berita.

My $$ Cheque From Nuffnang

Hik3, Inilah entry hangit pertama di bulan 2010. Ramai juga yang tertipu. Tadaa, Plan 2011 ni mahu hangitkan lagi , hey, life is Beautiful. Seronok juga menghangitkan dan dihangitkan , kan?
Fuhh, panjang la pula…– Bersambung-

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “2010|My Blogging Journey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.