≡ Menu
Pertama kali bakal menjejakkan kaki dan bercuti di Ipoh weekend ni. Sudah booking Hotel Seri Malaysia, Ipoh. Guys, especially orang Perak, apa tempat menarik untuk dilawati di Ipoh? Makan-makan, jalan-jalan ,etc….Saja nak mencuba keretapi yang ke Ipoh sambil jalan-jalan sekali (hik4, turutkan hasrat Mak Mertua & Bapa Mertua) ,both mereka tak pernah singgah Ipoh.P/s : Percutian suatu yang best kan? Merehatkan minda dan fikiran..Bolehla layan movie di Ipoh nanti…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • miephobia 16 December 2010, 4:12 am

    saya sanggup jadi pemandu pelancong untuk anda, sebab sy budak Ipoh! :P

    Ipoh = Hong Kong :)

    Reply
  • Ieda Al-Habsyi 16 December 2010, 4:42 am

    wah berjalan ke ipoh pulak bro :) singgah la umah, hehehhe :)

    tempat best: lost world tambun, hot spring tambun, tmn jepun, tmn tasek gunung lang

    makan2 best:nasi ganja pekan lama, mee udang kuala sepetang(nak gak masuk, hahaha!), char kueyteaw dataran(malam shj), limau bali, rest tasek raban(depan stadium ipoh), mee rebus ramli

    Reply
  • Wahida Nasution Thakhrim 16 December 2010, 4:53 am

    ipoh?? hurm.. boleh pi main air kat tambun.. hot spring pun ada..

    Reply
  • SyUhAdA 16 December 2010, 5:36 am

    besnye..
    jln2 d ipoh..
    jgn lupa sggh zoo taiping..

    Reply
  • Afifee 16 December 2010, 5:47 am

    Selamat bercuti :)

    Reply
  • eelobor 16 December 2010, 5:50 am

    dalam perancangan nak ke ipoh gak sebagai destinasi percutian seterusnya. sambil2 bawak anak mandi kat tambun waterwolrd. boleh singgah ke rumah sepupu di simpang pulai, dah lama tak mengunjungi saudara-mara

    Reply
  • paeh 16 December 2010, 6:16 am

    bro nak lepak mana….? roger aje… ekekeke~

    Reply
  • miMiE aZiMaSK ^V^ 16 December 2010, 6:34 am

    jgn lupa makan popiah ss ali dan juga lai chee kang ah seng sedap kat taman kanak kanak…

    best ever lai chee kang…..

    xpernah jumpa yang sedap selain sini.. hehehehe

    // klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D //

    Reply
  • Matjoe 16 December 2010, 6:38 am

    ipoh umah mak mertua. ahaha, sebab masakan mak mertua best, jarang xplore tmpt makan.

    bleh try explore stesen kereta api, gi jusco kinta city. tudung2 n kain2 leh tgk kat greentown mall.

    Reply
  • ::PoRcUpiNe:: 16 December 2010, 7:14 am

    Kalo nak makan jgn lupe singgah dataran…
    ade chakotiaw:)

    Reply
  • akmafaizal 16 December 2010, 7:50 am

    pi ipoh dulu2 sbb nk p lost world of tambun. boleh gak p nite safari taiping tp amik masa dkt2 2jam nk p cna. memang best tgk zoo time malam. tak nampak ape..nampak mate je.hehe

    tempat makan banyak, jusco ada.tesco pun ade.kat dataran tu cam uptown gak le..tp uptown makan.hehe

    enjoy ur holiday.

    Reply
  • Ummi Dania Yasmine 16 December 2010, 8:00 am

    i balik kampung kat ipoh tapi x tau tempat menarik kat sana..he he he

    Reply
  • Eyriqazz 16 December 2010, 9:02 am

    #miephobia :serius?best juga ada tour guide ni…

    #Ieda Al-Habsyi :wah,banyaknya suggestion….thanks a lott….

    #Wahida Nasution Thakhrim:both nampak interesting..thanks wahida…

    #SyUhAdA:zoo taiping bukan jauh ke dari ipoH?kami dtg naik keretapi…

    Reply
  • Eyriqazz 16 December 2010, 9:04 am

    #Afifee :thanks…

    #eelobor :fuhh,jom terjah ipoh..

    #paeh:tidur dan menginap di hotel seri malaysia Ipoh..

    #miMiE aZiMaSK ^V^ :nyam2.. u make me hungry..thanks for suggestion…

    #Matjoe :thanks bro…menarik cadangan bro tu..

    #::PoRcUpiNe:::nyam2..sedap tak char koay teow dia?

    #akmafaizal :thanks for suggestion…nampak mata aje?

    #Ummi Dania Yasmine:hik3..samalah saya kalau orang tanya apa yang menarik di terengganu…kih3

    Reply
  • just me..ummi 16 December 2010, 9:11 am

    ipoh mali.. talak sombong… saya budak ipoh!! ipoh best…tapi kena bersabar skit dengan pemandu2nya.. hehehe

    Reply
  • KiD 16 December 2010, 9:34 am

    once a YOB…
    YOB forever… yeaahhhhhh…
    ipoh mali tarak sombong…

    p/s: jangan lupa carik “tmn padang polo”

    heheehehee

    Reply
  • Wan Gerrard 16 December 2010, 10:56 am

    kg gerrard kat ipoh, g dataran makan charkueytiow^_^

    Reply
  • alana zainal (miss teddy) 16 December 2010, 3:33 pm

    singgah di kuale kangsar..makan laksa..
    laksa terbaek ada kat kuala kangsar :)

    Reply
  • Eyriqazz 16 December 2010, 4:55 pm

    #just me..ummi:takper2,kami tak drive this time..dari keretapi dari KL…

    #KiD ;yob rupanya..thanks bro for the suggestion..

    #Wan Gerrard :wah,ramai rekomen dataran charkueytiow ni..mesti sedapni..nyam2…

    #alana zainal (miss teddy):nyam2..buat saya lapar tgh2 malam…

    Reply
  • Peri PiA 17 December 2010, 12:58 am

    penah gi tambun hehe

    Reply
  • Tn.Punya 17 December 2010, 1:37 am

    cuti memang seronok bro.. dapat hilangkan semua tekanan masa keje.. jom cuti2 malaysia hujung tahun ni

    Reply
  • Eyriqazz 17 December 2010, 2:19 am

    #Peri PiA :best tak tambun?

    #Tn.Punya:jom2,jom2…opps..cuti dah habis..huk3…

    Reply
  • kakyong 17 December 2010, 4:47 am

    Selamat datang ke Ipoh,

    jangan lupa singgah ke Restoren mee rebus ramli… ade 3 cawangan, 1 di jalan kuala (seberang dgn lembaga pertubuhan peladang), 1 di bercham raya (kalo ke sunway tambun, boleh la singgah), 1 di pekan lama.. ;)

    tempat lain ieda dah sebut… ;)

    kalo nak makan best, boleh try restoren simpang 3 di Greentown…
    ada blogger yg buat review di http://elizasfamily.blogspot.com/2010/11/nasi-padang-restoran-simpang-tiga.html

    Reply
  • Peri PiA 17 December 2010, 5:25 am

    i mean lost world of tambun,not bad

    little sunway lagoon ,kawasan lebih dekat dgn nature

    Reply
  • hazman aka species1980 17 December 2010, 9:18 am

    cari satay endut bro….pastu pegi air terjun ulu kinta… yang jauh skit air terjun chepor…

    Reply
  • Ummi Hanie 17 December 2010, 4:26 pm

    teman pun org Ipoh juge ni haaa…

    ape yg best ek?hah ni…Ipoh waterfront..dekat2 Lok Kin tu …Nasi Kandar Nasmir punya port ! best gak situ bro

    laen2,bese laa Tambun punyer lagoon tu(teman pun xpernah jejak lagi) . jgn lupe beli limau barli (tambun) skali ye ! ;)

    Reply
  • damai spa 16 February 2011, 3:59 am

    jika berminat bleh datang rehatkan diri di azbudi damai spa…cek link http//:azdamaispa.blogspot.com

    Reply
  • radzi 21 April 2011, 4:09 am

    Memang nak spend masa kat sana one day. best rasanya untuk amik gambar…

    Reply
  • Anonymous 5 December 2011, 8:06 am

    jangan lah lupe dekat2 area LUMUT tuh…singgah sekali!..law terlajak ke pulau pangkor pom BEST!!!. =)

    Reply
  • Anonymous 6 October 2012, 9:29 am

    Kalau nak b’fast best kat kedai makan Sg Tapah, Manjoi IPOH (semua menu best) & Kedai makan Lanang, Medan Kidd IPOH (nasi lemak memang best)- YeoPP

    Reply
    • Aman Zaki 16 November 2012, 11:14 am

      tempat2 makan nie ada koordinta tak bro?? susah nak cari lar..hehehe

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »