Tempat-Tempat Menarik di Ipoh

Pertama kali bakal menjejakkan kaki dan bercuti di Ipoh weekend ni. Sudah booking Hotel Seri Malaysia, Ipoh. Guys, especially orang Perak, apa tempat menarik untuk dilawati di Ipoh? Makan-makan, jalan-jalan ,etc….Saja nak mencuba keretapi yang ke Ipoh sambil jalan-jalan sekali (hik4, turutkan hasrat Mak Mertua & Bapa Mertua) ,both mereka tak pernah singgah Ipoh.P/s : Percutian suatu yang best kan? Merehatkan minda dan fikiran..Bolehla layan movie di Ipoh nanti…
Jika mencari tempat penginapan yang sesuai di Ipoh pula, saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut untuk dijadikan rujukan memilih hotel yang kena dengan citarasa.

Comments

  1. Ieda Al-Habsyi says

    wah berjalan ke ipoh pulak bro :) singgah la umah, hehehhe :)

    tempat best: lost world tambun, hot spring tambun, tmn jepun, tmn tasek gunung lang

    makan2 best:nasi ganja pekan lama, mee udang kuala sepetang(nak gak masuk, hahaha!), char kueyteaw dataran(malam shj), limau bali, rest tasek raban(depan stadium ipoh), mee rebus ramli

  2. Matjoe says

    ipoh umah mak mertua. ahaha, sebab masakan mak mertua best, jarang xplore tmpt makan.

    bleh try explore stesen kereta api, gi jusco kinta city. tudung2 n kain2 leh tgk kat greentown mall.

  3. akmafaizal says

    pi ipoh dulu2 sbb nk p lost world of tambun. boleh gak p nite safari taiping tp amik masa dkt2 2jam nk p cna. memang best tgk zoo time malam. tak nampak ape..nampak mate je.hehe

    tempat makan banyak, jusco ada.tesco pun ade.kat dataran tu cam uptown gak le..tp uptown makan.hehe

    enjoy ur holiday.

  4. just me..ummi says

    ipoh mali.. talak sombong… saya budak ipoh!! ipoh best…tapi kena bersabar skit dengan pemandu2nya.. hehehe

  5. KiD says

    once a YOB…
    YOB forever… yeaahhhhhh…
    ipoh mali tarak sombong…

    p/s: jangan lupa carik “tmn padang polo”

    heheehehee

  6. says

    dalam perancangan nak ke ipoh gak sebagai destinasi percutian seterusnya. sambil2 bawak anak mandi kat tambun waterwolrd. boleh singgah ke rumah sepupu di simpang pulai, dah lama tak mengunjungi saudara-mara

  7. says

    #miephobia :serius?best juga ada tour guide ni…

    #Ieda Al-Habsyi :wah,banyaknya suggestion….thanks a lott….

    #Wahida Nasution Thakhrim:both nampak interesting..thanks wahida…

    #SyUhAdA:zoo taiping bukan jauh ke dari ipoH?kami dtg naik keretapi…

  8. says

    #Afifee :thanks…

    #eelobor :fuhh,jom terjah ipoh..

    #paeh:tidur dan menginap di hotel seri malaysia Ipoh..

    #miMiE aZiMaSK ^V^ :nyam2.. u make me hungry..thanks for suggestion…

    #Matjoe :thanks bro…menarik cadangan bro tu..

    #::PoRcUpiNe:::nyam2..sedap tak char koay teow dia?

    #akmafaizal :thanks for suggestion…nampak mata aje?

    #Ummi Dania Yasmine:hik3..samalah saya kalau orang tanya apa yang menarik di terengganu…kih3

  9. says

    #just me..ummi:takper2,kami tak drive this time..dari keretapi dari KL…

    #KiD ;yob rupanya..thanks bro for the suggestion..

    #Wan Gerrard :wah,ramai rekomen dataran charkueytiow ni..mesti sedapni..nyam2…

    #alana zainal (miss teddy):nyam2..buat saya lapar tgh2 malam…

  10. Ummi Hanie says

    teman pun org Ipoh juge ni haaa…

    ape yg best ek?hah ni…Ipoh waterfront..dekat2 Lok Kin tu …Nasi Kandar Nasmir punya port ! best gak situ bro

    laen2,bese laa Tambun punyer lagoon tu(teman pun xpernah jejak lagi) . jgn lupe beli limau barli (tambun) skali ye ! 😉

  11. Anonymous says

    Kalau nak b’fast best kat kedai makan Sg Tapah, Manjoi IPOH (semua menu best) & Kedai makan Lanang, Medan Kidd IPOH (nasi lemak memang best)- YeoPP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing