≡ Menu
Pertama kali bakal menjejakkan kaki dan bercuti di Ipoh weekend ni. Sudah booking Hotel Seri Malaysia, Ipoh. Guys, especially orang Perak, apa tempat menarik untuk dilawati di Ipoh? Makan-makan, jalan-jalan ,etc….Saja nak mencuba keretapi yang ke Ipoh sambil jalan-jalan sekali (hik4, turutkan hasrat Mak Mertua & Bapa Mertua) ,both mereka tak pernah singgah Ipoh.P/s : Percutian suatu yang best kan? Merehatkan minda dan fikiran..Bolehla layan movie di Ipoh nanti…



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • miephobia 16 December 2010, 4:12 am

    saya sanggup jadi pemandu pelancong untuk anda, sebab sy budak Ipoh! :P

    Ipoh = Hong Kong :)

    Reply
  • Ieda Al-Habsyi 16 December 2010, 4:42 am

    wah berjalan ke ipoh pulak bro :) singgah la umah, hehehhe :)

    tempat best: lost world tambun, hot spring tambun, tmn jepun, tmn tasek gunung lang

    makan2 best:nasi ganja pekan lama, mee udang kuala sepetang(nak gak masuk, hahaha!), char kueyteaw dataran(malam shj), limau bali, rest tasek raban(depan stadium ipoh), mee rebus ramli

    Reply
  • Wahida Nasution Thakhrim 16 December 2010, 4:53 am

    ipoh?? hurm.. boleh pi main air kat tambun.. hot spring pun ada..

    Reply
  • SyUhAdA 16 December 2010, 5:36 am

    besnye..
    jln2 d ipoh..
    jgn lupa sggh zoo taiping..

    Reply
  • Afifee 16 December 2010, 5:47 am

    Selamat bercuti :)

    Reply
  • paeh 16 December 2010, 6:16 am

    bro nak lepak mana….? roger aje… ekekeke~

    Reply
  • Matjoe 16 December 2010, 6:38 am

    ipoh umah mak mertua. ahaha, sebab masakan mak mertua best, jarang xplore tmpt makan.

    bleh try explore stesen kereta api, gi jusco kinta city. tudung2 n kain2 leh tgk kat greentown mall.

    Reply
  • ::PoRcUpiNe:: 16 December 2010, 7:14 am

    Kalo nak makan jgn lupe singgah dataran…
    ade chakotiaw:)

    Reply
  • akmafaizal 16 December 2010, 7:50 am

    pi ipoh dulu2 sbb nk p lost world of tambun. boleh gak p nite safari taiping tp amik masa dkt2 2jam nk p cna. memang best tgk zoo time malam. tak nampak ape..nampak mate je.hehe

    tempat makan banyak, jusco ada.tesco pun ade.kat dataran tu cam uptown gak le..tp uptown makan.hehe

    enjoy ur holiday.

    Reply
  • Ummi Dania Yasmine 16 December 2010, 8:00 am

    i balik kampung kat ipoh tapi x tau tempat menarik kat sana..he he he

    Reply
  • just me..ummi 16 December 2010, 9:11 am

    ipoh mali.. talak sombong… saya budak ipoh!! ipoh best…tapi kena bersabar skit dengan pemandu2nya.. hehehe

    Reply
  • KiD 16 December 2010, 9:34 am

    once a YOB…
    YOB forever… yeaahhhhhh…
    ipoh mali tarak sombong…

    p/s: jangan lupa carik “tmn padang polo”

    heheehehee

    Reply
  • Wan Gerrard 16 December 2010, 10:56 am

    kg gerrard kat ipoh, g dataran makan charkueytiow^_^

    Reply
  • eelobor 16 December 2010, 5:50 am

    dalam perancangan nak ke ipoh gak sebagai destinasi percutian seterusnya. sambil2 bawak anak mandi kat tambun waterwolrd. boleh singgah ke rumah sepupu di simpang pulai, dah lama tak mengunjungi saudara-mara

    Reply
  • miMiE aZiMaSK ^V^ 16 December 2010, 6:34 am

    jgn lupa makan popiah ss ali dan juga lai chee kang ah seng sedap kat taman kanak kanak…

    best ever lai chee kang…..

    xpernah jumpa yang sedap selain sini.. hehehehe

    // klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D //

    Reply
  • alana zainal (miss teddy) 16 December 2010, 3:33 pm

    singgah di kuale kangsar..makan laksa..
    laksa terbaek ada kat kuala kangsar :)

    Reply
  • Eyriqazz 16 December 2010, 9:02 am

    #miephobia :serius?best juga ada tour guide ni…

    #Ieda Al-Habsyi :wah,banyaknya suggestion….thanks a lott….

    #Wahida Nasution Thakhrim:both nampak interesting..thanks wahida…

    #SyUhAdA:zoo taiping bukan jauh ke dari ipoH?kami dtg naik keretapi…

    Reply
  • Eyriqazz 16 December 2010, 9:04 am

    #Afifee :thanks…

    #eelobor :fuhh,jom terjah ipoh..

    #paeh:tidur dan menginap di hotel seri malaysia Ipoh..

    #miMiE aZiMaSK ^V^ :nyam2.. u make me hungry..thanks for suggestion…

    #Matjoe :thanks bro…menarik cadangan bro tu..

    #::PoRcUpiNe:::nyam2..sedap tak char koay teow dia?

    #akmafaizal :thanks for suggestion…nampak mata aje?

    #Ummi Dania Yasmine:hik3..samalah saya kalau orang tanya apa yang menarik di terengganu…kih3

    Reply
  • Eyriqazz 16 December 2010, 4:55 pm

    #just me..ummi:takper2,kami tak drive this time..dari keretapi dari KL…

    #KiD ;yob rupanya..thanks bro for the suggestion..

    #Wan Gerrard :wah,ramai rekomen dataran charkueytiow ni..mesti sedapni..nyam2…

    #alana zainal (miss teddy):nyam2..buat saya lapar tgh2 malam…

    Reply
  • Peri PiA 17 December 2010, 12:58 am

    penah gi tambun hehe

    Reply
  • Tn.Punya 17 December 2010, 1:37 am

    cuti memang seronok bro.. dapat hilangkan semua tekanan masa keje.. jom cuti2 malaysia hujung tahun ni

    Reply
  • kakyong 17 December 2010, 4:47 am

    Selamat datang ke Ipoh,

    jangan lupa singgah ke Restoren mee rebus ramli… ade 3 cawangan, 1 di jalan kuala (seberang dgn lembaga pertubuhan peladang), 1 di bercham raya (kalo ke sunway tambun, boleh la singgah), 1 di pekan lama.. ;)

    tempat lain ieda dah sebut… ;)

    kalo nak makan best, boleh try restoren simpang 3 di Greentown…
    ada blogger yg buat review di http://elizasfamily.blogspot.com/2010/11/nasi-padang-restoran-simpang-tiga.html

    Reply
  • Peri PiA 17 December 2010, 5:25 am

    i mean lost world of tambun,not bad

    little sunway lagoon ,kawasan lebih dekat dgn nature

    Reply
  • Eyriqazz 17 December 2010, 2:19 am

    #Peri PiA :best tak tambun?

    #Tn.Punya:jom2,jom2…opps..cuti dah habis..huk3…

    Reply
  • Ummi Hanie 17 December 2010, 4:26 pm

    teman pun org Ipoh juge ni haaa…

    ape yg best ek?hah ni…Ipoh waterfront..dekat2 Lok Kin tu …Nasi Kandar Nasmir punya port ! best gak situ bro

    laen2,bese laa Tambun punyer lagoon tu(teman pun xpernah jejak lagi) . jgn lupe beli limau barli (tambun) skali ye ! ;)

    Reply
  • hazman aka species1980 17 December 2010, 9:18 am

    cari satay endut bro….pastu pegi air terjun ulu kinta… yang jauh skit air terjun chepor…

    Reply
  • damai spa 16 February 2011, 3:59 am

    jika berminat bleh datang rehatkan diri di azbudi damai spa…cek link http//:azdamaispa.blogspot.com

    Reply
  • radzi 21 April 2011, 4:09 am

    Memang nak spend masa kat sana one day. best rasanya untuk amik gambar…

    Reply
  • Anonymous 5 December 2011, 8:06 am

    jangan lah lupe dekat2 area LUMUT tuh…singgah sekali!..law terlajak ke pulau pangkor pom BEST!!!. =)

    Reply
  • Anonymous 6 October 2012, 9:29 am

    Kalau nak b’fast best kat kedai makan Sg Tapah, Manjoi IPOH (semua menu best) & Kedai makan Lanang, Medan Kidd IPOH (nasi lemak memang best)- YeoPP

    Reply
    • Aman Zaki 16 November 2012, 11:14 am

      tempat2 makan nie ada koordinta tak bro?? susah nak cari lar..hehehe

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »