≡ Menu
Kanak-Kanak Insan Istimewa , (Credit Picture Here )
Zaman semakin moden dan canggih, namun dari hari ke hari, semakin banyak kes penderaan kanak-kanak termpampang di media massa . Belum dicampur lagi yang tidak dilaporkan, penderaan kanak-kanak datang dari pelbagai segi, fizikal dan juga mental .
Ini antara penderaan kanak-kanak yang saya mahu ianya dihentikan :
1) Penderaan Fizikal
2) Child Labour ( Buruh Kanak-kanak)
Di Manakah Hilangnya Sifat Peri Kemanusiaan?
3) Penderaan Mental
Antara penderaan mental ke atas kanak-kanak adalah mengabaikan mereka dan kurangnya masa bersama mereka , membebel tak bertempat, marah tak bertempat, dan tidak ambil peduli keperluan dan kehendak mereka.
Talk yang saya hadiri bulan lepas anjuran bersama ChurpChurp banyak memberikan lebih pendedahan dan informasi kepada saya tentang Child Abuse :
Action speak better than word tapi mata pena lebih tajam dari pedang. Marilah kita berganding bahu :


unicef
Let’s Get On Board. Register and Say No to Child Abuse 
Diana Daniele Already Raise Her Hand (Kredit Picture Here )
I Already Raise Mine, How About You?
Let join it Together here : Say No to Child Abuse 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Mama Zharfan 10 December 2010, 8:50 am

    say no to child abuse!!

    Reply
  • anyss 10 December 2010, 8:59 am

    Salam,
    Waaaa siap ambik gambar dengan kak ina lagi tu…glamer la ;)

    Susah nak fikir dengan akal bila tengok anak2 kena dera terutama oleh mak ayah sendiri ataupun kekasih mak ayah ni. Macam mana mereka sanggup dera anak sendiri? Kalau rasa tak sanggup nak jaga anak dengan sempurna, peliknya, kenapa mereka sanggup ada anak?

    Orang yang tak ada anak, sangat harap nak ada anak, orang yang ada anak pula, sampai hati nak dera anak. Eh…peninglah!

    Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia

    Reply
  • Mak Su 10 December 2010, 9:21 am

    no to child abuse

    Reply
  • Hellioz 10 December 2010, 10:07 am

    i’ve raised my finger.

    cukup x?
    lulz~

    society should play a big part in this campaign.
    haha~

    Reply
  • Tn.Punya 10 December 2010, 11:12 am

    aku support campaign ni bro.. kanak dilahirkan bukan untuk didera tapi dikasihi..

    Reply
  • Sharinginfoz 10 December 2010, 2:37 pm

    memangtension ngan manusia yang mendera terutamanya berkaitan kanak2

    Reply
  • miyoshu212 10 December 2010, 5:21 pm

    no to child abuse..

    tergamakla org dera budak2 ni…huhu

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »