≡ Menu

isMinggu lepas, 23 November 2010, saya surprisekan Isteri for Romantic Dinner Package di Haven Restaurant, Ampang Look Out Point. Ini kali kedua saya singgah sini dan pertama buat Isteri :

Isteri tersenyum gembira
Haven Restaurant, Destinasi ditujui

Pemandangan Cantik , Nampak KLCC dan Bandar KL cukup menguja

Alisya pun tersenyum Sampai Ke Pipi

 The Dinner Is Serve , Starter Mushroom Soup
The Drink : Orange Juice

Udang Celup Tepung dengan Coleslaw, Yummy,yummy

Boleh Consider Candle Light ke Ni?

Main Course, both Of Us Choose Chicken Chop
Desert : Banana Split ( No Wonder Isteri Minta Pisang Masa di Lumut aritu)
Dan Juga  Cheese Cake 
Harga Pakej RM99 tapi as saya salah seorang Peserta MySelangorStory, dapat diskaun 20%. Thanks MySelangorStory
 Alisya Nak Candle Light ke?
Eyriqazz Satu Keluarga. Bila Mahu Tambah Koleksi? Tungggu…
 
Feedback kali kedua singgah di sini :
1) The food taste better, saya kasi rating 7.5/10
2) Pengalaman yang menguja.
3) View memang cantik dan menarik dan Isteri sukakan dengan surprise ini. Look what she said in her Facebook :
 
baru balik dari having a wonderful DINNER sempena our 3rd ANNIVERSARY….mmg bahagia n BEST sgt2….makanan yg LAZAT, view yg INDAH, cuaca yg ELOK dgn udara yg SEJUK n NYAMAN….ThANKs a lot SAYANG for this LOVELY SURPRISE…Suka sangat2….LOVE u ETERNAL…..Mmmuuaaahhsss….”
 
Thanks Juga buat Haven Restaurant, untuk lebih lanjut pasal Restoran ini, bolehla terjah entry ini : 
 
 
P/s : Sayangkan Isteri, Once in A while tak salah kasi surprise kan? Tangan yang menghayun buaian mampu mengegarkan Pokok Pisang. Hik3, gurau aje….
 
*** Tanpa Isteri siapalah Sang Suami. Kasih sayang dan surprise diberikan mengeratkan hubungan suami Isteri, tak gitu?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • mama tisya 2 December 2010, 12:40 am

    ni yg kt bukit langat tu ye..leh tgk view kl…bestnye tk pernh try tp lalu je slalu tgk

    Reply
  • Boloque 2 December 2010, 12:42 am

    macam sedap jer cheese cake tuh..jadi lapar lak nih..

    TERBARU: Keputusan Penuh Piala AFF Suzuki Malaysia vs Indonesia 1-5 (1 Disember 2010)

    Reply
  • MsXeRoZ Nicole 2 December 2010, 12:49 am

    Walaupun ur Muka sentiasa nampak serious, tak sangka eyriqazz org yang agak romantic jugak eh.

    Reply
  • shera haifa 2 December 2010, 12:55 am

    nice view..cntik

    Reply
  • -ROCKprincess- 2 December 2010, 1:04 am

    waa…
    bestnyer…
    nanti bila dah ader ehem2 nak suh dier banjer kat cni larr…
    hakhak..

    Reply
  • Eyriqazz 2 December 2010, 1:10 am

    #mama tisya :haah,viewnya memang cantik..Singgahla nanti, memang berbaloi…

    #Boloque ;hik3,sedap…

    #MsXeRoZ Nicole:muka selalu serius?dush,dush..tuhla,don’t judge book by it cover..tanya geng2 bujang lapok,i’m a cool guy..hak3…

    #shera haifa:memang cantik pemandangannya….

    Reply
  • Suliana 2 December 2010, 1:19 am

    hari tu su dah lalu, dlm look out point kan restoran dia?? blh la try nnti. tapi x leh bawa family ramai2, mahal.. hahaha

    Reply
  • Yutaka Mushimura 2 December 2010, 1:19 am

    perh..nih nampak sedap gilos cheese cake…..

    ;0

    bley try nih..bley try.

    Reply
  • Kancilbiru 2 December 2010, 1:28 am

    cheese cake tu menggiurkan owh…

    Reply
  • suffer8zine 2 December 2010, 1:35 am

    pagi2 ni kalau dapat sarapan makanan tu pehhh

    Terkini : Kucing Gemuk Popular

    Reply
  • nur 2 December 2010, 1:36 am

    seprais tu.. selamat eniverseri n bahagia eternal
    ALL IN ONE

    Reply
  • axelida 2 December 2010, 1:39 am

    pakej tu utk 2 org mkn ek? seme yg GTO tunjuk tu dpt 2 ek??

    Reply
  • Eyriqazz 2 December 2010, 1:43 am

    #Suliana :haah,dalam Look Out Point…xderla mahal mana su,standard harga restoranla..

    #Yutaka Mushimura :sedap2..isteri suka

    #Kancilbiru:bila mahu blanje cheese cake?

    #suffer8zine :nyam2

    #nur:thanks Nur

    #axelida:haah,untuk 2 orang..eh2,tak sume..yang dpt 2 air ngan main course je..yg lain kongsi2…

    Reply
  • maslinamansor 2 December 2010, 1:49 am

    eyriqazz, senyum la sikit. Wife n alisya dah senyum comel dah. hehehe
    jangan marah yer… :)

    happy anniversary!!!

    Reply
  • Sharinginfoz 2 December 2010, 1:52 am

    memang exclusive at affordable price, kena try ni

    Reply
  • Cikmin 2 December 2010, 2:04 am

    ermmmm..kali pertama pergi dengan siapa eyri?? hiks…

    p/s tak tidur malam cikmin kalau dapat suprise ke situ… :P

    Reply
  • nabil_potter 2 December 2010, 2:08 am

    macam best je..t boleh la pergi..heheh

    Reply
  • Izan Ishak 2 December 2010, 2:09 am

    happy anniversari bro..
    cantiknya view kat situ! cheese cake nampak sedap…

    Reply
  • mellow 2 December 2010, 2:12 am

    wallahhh ! romantik gila abg eyriqazz ni .

    Reply
  • Nadia arRumaisha 2 December 2010, 2:17 am

    wow bro memang pandai ambil hati isteri…. tahniah bro….

    Reply
  • nur 2 December 2010, 2:18 am

    bro eyriqazz.. thanks a lot!!
    bloglist bro eyriqazz
    for u

    Reply
  • Peri PiA 2 December 2010, 2:20 am

    salam

    memang terasa aura romantis

    thanks so much dpt menumpang kasih kat bloglist ;)

    Reply
  • mia 2 December 2010, 2:25 am

    huwaaaaaaaa…sweetnye…besttnyee banana split tu…ehehhee…

    Reply
  • Matjoe 2 December 2010, 2:31 am

    haha, aku nak pegi lagi laa nanti, celebrate dividen asb!!!

    Reply
  • Sumijelly 2 December 2010, 2:53 am

    haha…..tu takkira candle night dinner…sbb ada alisya…

    patut htr kat aku jer…..meh aku jaga…hahaha

    chiken choop aku masak lagi sedap….kih3

    Sumijelly.com

    Reply
  • MommY & DaddY CooL 2 December 2010, 3:15 am

    cool la that place

    Reply
  • akmafaizal 2 December 2010, 3:23 am

    bestnyee dpt kejutan cengini… thanks sebab masukkan blog saya dlm bloglist.suka3

    Reply
  • Watie Rose 2 December 2010, 3:23 am

    sedapnyer chicken chop tu…

    Reply
  • Eyriqazz 2 December 2010, 3:30 am

    #maslinamansor:hik3,bak2 senyum memang selalu fail..gambar kahwin pun byk rosak kerna saya tak pandai senyum..sib baik alisya tak ikut cam papanya..senyum memanjang je, any tips?hik3..

    #Sharinginfoz :cubalah bro..berbaloi..

    #Cikmin :pergi dengan geng2 MySelangorStory under TOurism Selangor..sebabtu dpt 20% diskaun..ajakla cik Hubby…

    #nabil_potter;best….pergila..berbaloi

    #Izan Ishak:view memang cantik, makanan pun boleh tahan…it was worth it…

    Reply
  • Eyriqazz 2 December 2010, 3:31 am

    #mellow :sampai gile romantik?hik3..

    #Nadia arRumaisha :blom cukup pandai.selalu buat isteri makan hati..kena blajar dan perbaiki diri lagi…

    #nur :sama2, n thanks for entry…

    #Peri PiA :thanks u…sharing is caringkan?

    Reply
  • Eyriqazz 2 December 2010, 3:33 am

    #mia :nyam2,sampai alisya pun abis comot sama

    #Matjoe :wifey ada ke?hik3,ker bro nak blanje geng2 talibarut?

    #Sumijelly :dush,jealous betoi sumi.camne nak hantar puncak bangi tu?dahla kawasan panas tu..hik3..Oh,chicken chop sumi memang tiada tandingan,..sekali makan sure nak lagi kan?hik3..

    Reply
  • Kaseh NazLieza 2 December 2010, 4:31 am

    so sweet….

    Reply
  • sw33tdarling.com 2 December 2010, 5:03 am

    alisya puun dah pandai posing skang ni… dia tahu, jadi model blogging pun dapat tempiasnya… hehehehe

    Reply
  • Nur Misnan 2 December 2010, 5:52 am

    salam GTO
    mcm tau2 jer aku sedang mencari rest nih
    thanks brother..

    p.s. cheese cake n starter tuh look superb

    Reply
  • amirah 2 December 2010, 6:38 am

    waduh..romantiknya..apa kata buat tetiap bulan?hehe

    Reply
  • Tn.Punya 2 December 2010, 8:23 am

    Selamat ulang tahun perkahwinan Bro.. semoga kekal sampai ke syurga

    Reply
  • tehr 2 December 2010, 9:15 am

    ho ho
    best nya tempat makan
    makan sambil bersenang senang

    tapi kalau betul2 nak makan, tak boleh la ke sini kan, bro? hehehe tak kenyang

    Reply
  • nama.aku.lynn 2 December 2010, 9:36 am

    so suweeettt laaa…besstt2..=)

    Reply
  • hazman aka species1980 2 December 2010, 9:49 am

    Sesekali makan dengan tempat pemandangan yang romantik…. sure jiwang abis… ekekekeke

    Reply
  • honeyvsbee 9 December 2010, 11:42 pm

    best nyer……

    Reply
  • Yutaka Mushimura 27 December 2010, 5:06 am

    hhaaa..biar isteri suka….hidup terus gembira…

    betul x bro??

    Reply
  • Mama Zharfan 31 December 2010, 5:31 am

    sgt beshhh!! me memang akan terjah haven restaurant ni hehhhe

    Reply
  • MZ 20 June 2011, 8:15 am

    Camana bole contact restoran? sbb maw cakap kat dia nak book package nih…

    Reply
  • Anonymous 12 December 2011, 8:20 am

    pengalaman saya lak…
    memang saya black list HAVEN la!!!! minta kek seketol tapi bagi sepotong.bengong betul!

    Reply
  • delynciana irisha 17 November 2012, 9:54 am

    nak try jugak la tmpt ni. tercari2 jugak mana nak mkn utk smbut bufday hubby. last2 jumpa jugak blog nie

    Reply
  • ezna 27 January 2013, 7:38 pm

    ni first time me bc entry lama eyriqazz. Now rasanya Haven ni macam dah takde.
    ezna recently posted…Giveaway Jom Cuti ke Hotel Palace of the Golden HorsesMy Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »