Pemenang Small Contest|Segmen Tegur Menegur

Salam dari Eyriqazz,
Entry Small Contest|Teka Berat dirujuk . Tak sangka ramai pula yang meneka. Hik3, firstly, yup, dulu saya memang kurus giler, almaklumlah “pelari jarak jauh sekolah” + food is a luxury for me”. Yup, saya berasal dari keluarga miskin, ayam or durian dulu adalah sesuatu yang mewah. Namun, pelajaran,doa ibubapa,usaha dan masa telah mengubahnya, Alhamdulillah,sekarang ni bolehla dikatakan kehidupan sederhana.
Opss, berbalik kepada entry itu. Jawapannya ialah belah kanan sekali dan berat eyriqazz time tu adalah 63kg. Now 80+.Hik3, jauh bezakan? Itulah pengaruh Si Isteri, makin berselera makan kini…

So, straight to the point, pemenang kali ini akan memenangi 5 GTO Pointz (sudahpun diupdatekan pointnya) dan akan menjadi ujikaji pertama untuk Segmen Tegur Menegur , InsyaAllah, planning next year. Inilah pemenangnya :

Teguran :
1) Layout n template berbackground hitam nampak tidak sesuai dengan gadis yang cantik manis ini. Serlahkan daya feminin anda dengan warna yang lebih sesuai dan cantik i.e. pink, putih, or biru. First impression is very important Eyka especially for first time visitors.
2) Header terlampau besar dan kurang menarik. Eyka, u r beautiful lady. Nampak kurang terserlah header itu, cadangan, cari gambar yang lebih menarik i.e. gambar di blog CarlSamsudin dan kecilkan sedikit header itu. 
3) Susunan widget di Sidebar agak kurang teratur. Kemaskan ia dan ianya bakal menyerlahkan blog anda.
Rekomen : Mungkin eyka boleh revamp template blog, ramai bloggers di luar sana yang buat dengan kadar harga yang berpatutan, i.e. dari Melromeo.
Teguran:

1) Blog template nampak kurang mesra reader dengan 3 column, sidebar di kiri dan kanan nampak kurang tersusun + too many widget yang tidak perlu. Mungkin boleh buang some of the widget.

2) Susunan link agak kurang tersusun di sebelah kiri. Pandangan peribadi, rasanya link blog lebih sesuai berada di sebelah kanan as mouse berada di belah kanan.
3) No header. First impression. Mungkin boleh buat header yang menarik or tempah aja di luar sana.
P/s : Segala teguran adalah pandangan peribadi, salah silap harap maafi.
Tahniah again buat EykaMeow dan Transformed Housewife. I learn my lesson n perbaiki prestasi dengan komen negatif yang diberi. Hopefully, a little bit it will help u girls utk memperbaiki dlm berblog ini. Good Luck…

Comments

  1. juliet. says

    bestlaa..kalau eyriqazz wt segmen ni, lg best..bkn nk tunjuk pndai, tp memberi kritikan yg membina dan blogger juga boleh mngenali kelemahan blog msg2..sharing is caring..saya suka entry ini.. :)

  2. Anonymous says

    wow..review terhadap kedua-dua blog membuat kami perasan apa yang tak kena dengan blog kendalian kami, thank you…

  3. says

    #juliet. :thanks..Alhamdulillah,teguran saya dipandang pada sudut yang positif…

    #Carl Samsudin :setuju…bila di cutekan blog , i think at least pelawat akan berganda 2-3 kali ganda sekurang2nya

    #Tn.Punya :hik3..tips n cara dah ada..cuma nak amalkan nya yang susah..hik3..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing