Mee Rebus Ramli Ipoh | Terbukti Sedap

by eyriqazz on 21 December 2010

in food

Mee Rebus Ramli, itulah yang direkomenkan oleh pembaca blog di entry Tempat-Tempat Menarik di Ipoh ( special thanks to Ieda Al Habsyi dan Kak Yong ) . Sampai di Ipohpun, pemandu teksi yang hantarkan kami dari Stesen Keretapi ke Hotel Seri Malaysia turut rekomenkan Restoran dan makanan ini.
Sedap sangat ke sampai ramai yang rekomen? Oh, I believe kata-kata pengomen di blog saya more dari review berbayar di Newspaper. Keesokan harinya, kami pun menerjah :


Mee Rebus Ramli IpohDSC04334 
2 Mee Rebus Ramli Ipoh kami order

Mee Rebus Ramli IpohDSC04333 
Yummy,yummy, look Delicious…
Mee Rebus Ramli IpohDSC04343 
Slurpp, Isteriku Santap dengan begitu berselera
Mee Rebus Ramli IpohDSC04345 
Habis Licin…Action speak for itself
Mee Rebus Ramli IpohDSC04336 
Pekena dengan Lai Chee Kang
Honestly, tidak sia-sia saya singgah. Terbukti memang sedap dan menyelerakan. Antara Mee Rebus paling sedap pernah saya makan. Nyam,nyam, saya kasi rating 8.5/10 dan Restoran Mee Rebus Ramli memang saya syorkan sekiranya anda berkunjung ke Ipoh. Gerenti puas hati. Rasanya yang Kaww, harga yang berpatutan, dan kena dengan selera kami.
Mee Rebus Ramli IpohDSC04346 
Hanya RM3.60 sepinggan, murahkan?
Mee Rebus Ramli IpohDSC04347
Inilah Restoran Mee Rebus Ramli

Inilah Lokasi/Alamat Restoran Mee Rebus Ramli sekiranya anda berkunjung ke Ipoh (tak jauh dari Ipoh Parade, jalan kaki pun boleh) :
Restoran Mee Rebus Ramli
No. 767 , Taman Tasik Jaya,
Jalan Kuala Kangsar,
31400 Ipoh, Perak.
P/s :Yummy,yummy, kat KL ni kat mana ya Mee Rebus terbaik ?
  • ~cikpuanhady~ 21 December 2010 at 4:06 am

    waa..tgk pon dah terliur ni..

    Jom skodeng :Cara membuat assignment Churp Churp^_*

  • amirah 21 December 2010 at 4:10 am

    tiap kali balik kampung mesti singgah sini

  • e.l.i.s.s.m.i.e 21 December 2010 at 4:14 am

    bersusun telur dia..sedapnyaa tengok ur wife tu makan :) terliurrrr..ahh sudaaahhh…

  • Ieda Al-Habsyi 21 December 2010 at 4:17 am

    mantoppp! :) kalau ke JB pulak, mee rebus haji wahid paling bestt :)

  • apeyx 21 December 2010 at 4:18 am

    mau mee rebus punya resipi ada ka ??? seperti lazat !!!

  • kella 21 December 2010 at 4:24 am

    wahh…. (meleleh je..)
    harganya memang murah!
    sedap pulak tu nampak aksi begitu!
    huuu.. harus pegi ipoh kalau balik bt gajah nanti.. :)

  • Osman 21 December 2010 at 4:30 am

    Oh Mee Rebus Ramli memang terbaik , setiap kali balik kg saya pergi makan sini :D

  • Tn.Punya 21 December 2010 at 4:44 am

    Yaallah sedapnya bro.. lapar terus aku ni..huhu

  • Izan Ishak 21 December 2010 at 4:46 am

    ohhh…sedapnya! dah terliur2 nak makan mee rebus. dah lama tak makan ni~

  • SyUhAdA 21 December 2010 at 4:46 am

    nmpak cam sedap je..
    tp x suka sgt mee rebus…~

  • Ummi Hanie 21 December 2010 at 5:01 am

    lain org lain selera kan bro?
    sy maybe dah biasa mkn mee rebus jenis tak manis…so jenis yg manis2 ni kureng sikitlah..err..mee rebus ramli ni manis ke?yg mastan ghani tu maniss…

  • sw33tdarling.com 21 December 2010 at 5:02 am

    bila ler nak pi Ipoh… kalau ada rezeki, boleh laa try cari tempat makan yang best2
    Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

  • hazman aka species1980 21 December 2010 at 5:14 am

    hurmmm…. harga yang sangat berbaloi…yang penting xtra TELOR….

  • noorafzan 21 December 2010 at 5:14 am

    cedapnya nampak..

  • atoyis 21 December 2010 at 5:27 am

    mmg confirm setappp..tak nyesal makan kann..kan

  • KiD 21 December 2010 at 5:27 am

    memang femes laaa mee rebus ramli nih kat ipoh..
    lagi satu, pakeeza..

  • asphaq 21 December 2010 at 5:37 am

    Pernah makan and memang sedap.

  • fiezaradzi 21 December 2010 at 5:56 am

    lau 360 sepinggan dan sedap, mmg berbaloi la kan.. ini kdg2 de yg 5 ringgit, tapi rasa pe pun tak tau..

  • Sharinginfoz 21 December 2010 at 6:14 am

    memang cukup murah dan nampak sedap aja

  • Mat Gebu 21 December 2010 at 7:15 am

    Murah dan berbaloi…mee rebus dia pun nampak mewah..tak delah cincai saja….pstt teko antik tak de ke?..hahaha..

  • maslinamansor 21 December 2010 at 8:11 am

    petang2 macam nie… sedap jer makan mee rebus kan :)

  • MamaYatie 21 December 2010 at 9:00 am

    murah + sedap = puas ati

    w/pun mee rebus utara totally different ngan trg punya, tp seriously mmg sedap!!

    mee rebus My MIL <– terbaeeekk!!

  • Peri PiA 21 December 2010 at 10:04 am

    lapar ni

  • kakyong 21 December 2010 at 12:57 pm

    yay…!!! tak sesia rekemen… kena dgn selera Eyriqazz dan isteri…

    1st time kakyong makan masa tahun 1995, masa tu rege dia tak sampai Rm2 pun…

    la ni dah mahal (mahal la bg org Ipoh & kuantiti mee dah sikit… ekekeke… dulu banyak…)

    btw, still terbaik la…

  • imm eusoff 21 December 2010 at 1:44 pm

    kan sedap kan?
    dulu masa duduk Ipoh selalu jugak makan mee rebus ramli. tapi bukan kat sini,
    dekat taman perpaduan dekat dgn giant tu.

  • Kaseh NazLieza 21 December 2010 at 3:40 pm

    adoyai…tgk bini abg mkn terus terliur..

  • Matjoe 22 December 2010 at 2:41 am

    wife aku tak suka. maybe sebab dia x suka sgt mee rebus. aku rasa ok jer. ada 1 lagi cawangan dekat jalan kuala. yg tu yg paling lama

  • Eyriqazz 22 December 2010 at 2:45 am

    #~cikpuanhady~:apa lagi?takkan tengok aje?bila mahu terjah?hik3…

    #amirah ;yieza,bestkan?

    #e.l.i.s.s.m.i.e :ah sudah..mahu ajak hubby ke sana?

    #Ieda Al-Habsyi :mee rebus haji wahid?thanks..next year pi johor pula..

    #apeyx :resepi boleh minta dengan Mat Gebu or Kak Ina KL..di blog mereka mesti ada rasanya resepi mee rebus ni

  • Eyriqazz 22 December 2010 at 2:46 am

    #kella :terjah jgn tak terjah

    #Osman:yieza,kan,kan?

    #Tn.Punya:apa tunggu lagi?

    #Izan Ishak:jom terjah

    #SyUhAdA;hik3…citarasa masing2…

  • Eyriqazz 22 December 2010 at 2:47 am

    #Ummi Hanie :hik3,betoi2.Umm,rasanya tak manis mana.

    #sw33tdarling.com:terjah le..

    #hazman aka species1980 :yieza..extra telur,kenyang

    #noorafzan:nampak sedap,rasa sedap

    #atoyis :yup,memang tak menyesal

  • Eyriqazz 22 December 2010 at 4:12 am

    #KiD :pakeeza tu nama restoran or makanan bro?

    #asphaq :yieza,terbukti sedap

    #fiezaradzi:setuju

    #Sharinginfoz :memang sedap

    #Mat Gebu;teko antik?kena tanya tokey kedai..hik3,kalau mat gebu masakkan, sure sedap juga..nyam2…

  • Eyriqazz 22 December 2010 at 4:14 am

    #maslinamansor ;betoi,betoi…

    #MamaYatie :bila mau ajak merasa Mee rebus MIL tu?hik3..

    #Peri PiA :makan..

    #kakyong :thanks kak yong..bagi kami ni..memang dah murah tu…

    #imm eusoff :oh ye ke?kena terjah ni..wujub lagi ke dekat taman perpaduan tu?

  • Eyriqazz 22 December 2010 at 4:15 am

    #Kaseh NazLieza:nyam2..sedap…

  • Hadi 22 December 2010 at 8:22 pm

    hahah ,
    bang ! kat taman perpaduan tu lagi superb , dah macam kafe kedainya .. masih wujud lagi ^_^

  • Anonymous 14 February 2011 at 8:45 am

    Betul2 sedap… lepas kuar Hutan Belum.. layan Mee Rebus..

  • Mee Rebus Ramli Ipoh sangat sedap.. | 18 January 2013 at 2:32 pm

    [...] result address daripada entri Mee Rebus Ramli Ipoh | Terbukti Sedap daripada Rakan Blogger, tetap aku key in kan dalam GPS walaupun bro eyriqazz bagitau, jalan kaki [...]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: