Mee Rebus Ramli Ipoh | Terbukti Sedap

Mee Rebus Ramli, itulah yang direkomenkan oleh pembaca blog di entry Tempat-Tempat Menarik di Ipoh ( special thanks to Ieda Al Habsyi dan Kak Yong ) . Sampai di Ipohpun, pemandu teksi yang hantarkan kami dari Stesen Keretapi ke Hotel Seri Malaysia turut rekomenkan Restoran dan makanan ini.
Sedap sangat ke sampai ramai yang rekomen? Oh, I believe kata-kata pengomen di blog saya more dari review berbayar di Newspaper. Keesokan harinya, kami pun menerjah :


Mee Rebus Ramli IpohDSC04334 
2 Mee Rebus Ramli Ipoh kami order

Mee Rebus Ramli IpohDSC04333 
Yummy,yummy, look Delicious…
Mee Rebus Ramli IpohDSC04343 
Slurpp, Isteriku Santap dengan begitu berselera
Mee Rebus Ramli IpohDSC04345 
Habis Licin…Action speak for itself
Mee Rebus Ramli IpohDSC04336 
Pekena dengan Lai Chee Kang
Honestly, tidak sia-sia saya singgah. Terbukti memang sedap dan menyelerakan. Antara Mee Rebus paling sedap pernah saya makan. Nyam,nyam, saya kasi rating 8.5/10 dan Restoran Mee Rebus Ramli memang saya syorkan sekiranya anda berkunjung ke Ipoh. Gerenti puas hati. Rasanya yang Kaww, harga yang berpatutan, dan kena dengan selera kami.
Mee Rebus Ramli IpohDSC04346 
Hanya RM3.60 sepinggan, murahkan?
Mee Rebus Ramli IpohDSC04347
Inilah Restoran Mee Rebus Ramli

Inilah Lokasi/Alamat Restoran Mee Rebus Ramli sekiranya anda berkunjung ke Ipoh (tak jauh dari Ipoh Parade, jalan kaki pun boleh) :
Restoran Mee Rebus Ramli
No. 767 , Taman Tasik Jaya,
Jalan Kuala Kangsar,
31400 Ipoh, Perak.
P/s :Yummy,yummy, kat KL ni kat mana ya Mee Rebus terbaik ?

Comments

  1. kella says

    wahh…. (meleleh je..)
    harganya memang murah!
    sedap pulak tu nampak aksi begitu!
    huuu.. harus pegi ipoh kalau balik bt gajah nanti.. :)

  2. Ummi Hanie says

    lain org lain selera kan bro?
    sy maybe dah biasa mkn mee rebus jenis tak manis…so jenis yg manis2 ni kureng sikitlah..err..mee rebus ramli ni manis ke?yg mastan ghani tu maniss…

  3. Mat Gebu says

    Murah dan berbaloi…mee rebus dia pun nampak mewah..tak delah cincai saja….pstt teko antik tak de ke?..hahaha..

  4. MamaYatie says

    murah + sedap = puas ati

    w/pun mee rebus utara totally different ngan trg punya, tp seriously mmg sedap!!

    mee rebus My MIL <– terbaeeekk!!

  5. kakyong says

    yay…!!! tak sesia rekemen… kena dgn selera Eyriqazz dan isteri…

    1st time kakyong makan masa tahun 1995, masa tu rege dia tak sampai Rm2 pun…

    la ni dah mahal (mahal la bg org Ipoh & kuantiti mee dah sikit… ekekeke… dulu banyak…)

    btw, still terbaik la…

  6. imm eusoff says

    kan sedap kan?
    dulu masa duduk Ipoh selalu jugak makan mee rebus ramli. tapi bukan kat sini,
    dekat taman perpaduan dekat dgn giant tu.

  7. Matjoe says

    wife aku tak suka. maybe sebab dia x suka sgt mee rebus. aku rasa ok jer. ada 1 lagi cawangan dekat jalan kuala. yg tu yg paling lama

  8. says

    #~cikpuanhady~:apa lagi?takkan tengok aje?bila mahu terjah?hik3…

    #amirah ;yieza,bestkan?

    #e.l.i.s.s.m.i.e :ah sudah..mahu ajak hubby ke sana?

    #Ieda Al-Habsyi :mee rebus haji wahid?thanks..next year pi johor pula..

    #apeyx :resepi boleh minta dengan Mat Gebu or Kak Ina KL..di blog mereka mesti ada rasanya resepi mee rebus ni

  9. says

    #Ummi Hanie :hik3,betoi2.Umm,rasanya tak manis mana.

    #sw33tdarling.com:terjah le..

    #hazman aka species1980 :yieza..extra telur,kenyang

    #noorafzan:nampak sedap,rasa sedap

    #atoyis :yup,memang tak menyesal

  10. says

    #KiD :pakeeza tu nama restoran or makanan bro?

    #asphaq :yieza,terbukti sedap

    #fiezaradzi:setuju

    #Sharinginfoz :memang sedap

    #Mat Gebu;teko antik?kena tanya tokey kedai..hik3,kalau mat gebu masakkan, sure sedap juga..nyam2…

  11. says

    #maslinamansor ;betoi,betoi…

    #MamaYatie :bila mau ajak merasa Mee rebus MIL tu?hik3..

    #Peri PiA :makan..

    #kakyong :thanks kak yong..bagi kami ni..memang dah murah tu…

    #imm eusoff :oh ye ke?kena terjah ni..wujub lagi ke dekat taman perpaduan tu?

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing