Maxis Broadband|Apa Pandangan Anda?

Semasa bercuti di Ipoh, saya meminjam Maxis Broadband dari adik ipar. Dia baruje subscribe dan ambil Football Modem dengan bayaran RM48 sebulan tanpa kontrak . Plannya bolehla terjah SINI . 2-3 hari menggunakannya ketika di Ipoh, rasanya boleh tahan juga speed dan kestabilan internetnya . Even di dalam keretapi pun still ada line/coverage untuk sesetengah kawasan :
Menggunakan Maxis Broadband di dalam keretapi
First Impression, Boleh tahan (suka juga dia punya Modem, bentuk Bola)
I’m thinking About it..Should i subscribe to Maxis Broadband?

Honestly, sekarangni saya masih mencari broadband terbaik for travelling purpose. Semestinya pilihan saya, stabil, coverage, dan speed menjadi faktor utama. Sebelum/ketika ini pernah mencuba P1 Wimax , Celcom Broadband, dan juga Digi Broadband but none met my expectation especially in term of coverage dan speed. Masing-masing ada Pro n Cons nya.

One of the main reason saya agak tak berani untuk mencuba Maxis Broadband coz of this feedback dari salah seorang bekas pengguna Maxis di entry INI. Thanks to Aus Melankolik :

Aus MeLankoLik said…

owh , incik eyriqazz…sy pengguna maxis broadband dulu .servis rasenye mmg tidak memuaskan..tapi dia akan bagi trial seminggu ,tapi dalam smggu tu mmg speed die akan laju tahap dewa punye..tapi mkn lame nnt , mkn slow . kdg2 dapat tapi nak bukak page makin slow.

kalau area kl , rasanye xsilap celcom dan P1 ok . mungkin p1 xramai lg pakai then coverage x meluas lagi sebbkan die terhad pade sesuatu tempat sbb tu speed die laju .kalau dari segi download usage ,maxis mmg xberbaloi , 3GB sbln pun dah kena bayar rm 98 compare dgn wiggy p1 5GB utk sbln kalau xsilap rm 49 .kalau nak line stabil rasanya celcom la kalau x silap .ok , itu je kot.

aku dah potong maxis broadband sbb charge die mcm x berbaloi dgn servis ada kat entri dulu ni.

Anyhow, sekarang ini dengan Competition yang semakin giat dari Broadband Provider, I am thinking untuk mencuba Maxis ataupun any Broadband yang lain yang memuaskan.

Apa pandangan anda tentang Maxis Broadband? Adakah ianya berbaloi untuk dicuba ? If not, what is ur suggestion?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

36 thoughts on “Maxis Broadband|Apa Pandangan Anda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.