≡ Menu
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04279
 Alisya dan Papa di Swimming Pool Hotel Seri Malaysia Ipoh
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04264
Pemandangan dari Luar Hotel Seri Malaysia
 Hotel Seri Malaysia IpohDSC04265
Coklat Ke Pink2an adalah Warna pilihan bilik Hotel Seri Malaysia ipoh
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04268 
Ruang Tamu 
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04271
Family Room, kadar bilik RM160 semalam, bilik biasa RM120 semalam
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04275
Alisya tersenyum riang
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04276
Swimming Pool untuk dewasa, ada juga untuk kanak-kanak
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04280
Abang…..Alisya memanggil Abang Upin
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04281
Alisya Santai
Hotel Seri Malaysia IpohDSC04283
Alisya dan Pak Su
 
Hotel Seri Malaysia memang pilihan mak mertua ku selalu kalau ikutkan kata wifey ku. Sejak kecil , memang mak mertua ku suka Hotel ini. So far, oklah, harga berpatutan, bilik ok, ada wifi (kat sini line tak berapa clear) , makanan pun sedap, bilik memuaskan , dan layanan mesra.
 
Kata orang ,jauh perjalanan luas pengalaman, Cuti-Cuti Malaysia pun banyak lagi destinasi yang belum diterjahi kan? Kos lebih murah, membantu ekonomi negara, dan apa kurangnya destinasi di Malaysia cuma banyak yang perlu diperbaiki especially kemudahan transport. Teksi dari Keretapi tidak bermeter, RM15 dari keretapi ke Hotel Seri Malaysia perjalanan tak sampai 15 minit, mahalkan?
 
P/s : Pernah singgah Hotel Seri Malaysia? Apa kata anda?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Miza Yusof 20 December 2010, 2:36 am

    miza pernah singgah makan je dekat hotel seri malaysia, taiping. tapi tak menginap pun. hehe

    Reply
  • Nadia arRumaisha 20 December 2010, 2:41 am

    wahhh alisya sangat excited…hhihihi comel…

    Reply
  • nety 20 December 2010, 2:51 am

    sedey…xpnah dpt pon nak merasa dok hotel seri malaysia!!!sbb time nak booking je msti fully booked~terpaksa la duduk hotel yg sangat mahal atau hotel ala2 rumah tumpangan!!!seram~

    Reply
  • deAnza-wAnda 20 December 2010, 3:09 am

    alalal…comel jer alisya tuh..well follow u ok.. sngaah blog ai n fllow gak taw…heee

    Reply
  • Thristhan 20 December 2010, 3:09 am

    Prices for Seri Malaysia quite low, will stay there next time bro :)

    Reply
  • suffer8zine 20 December 2010, 3:23 am

    wahhh alisya gembira abis

    Terkini : Ini Fakta Bukan Auta Bahagian 2

    Reply
  • Atia Adina 20 December 2010, 4:29 am

    hotel sri malaysia tgk negeri….ada yang ok…ada yang tak bagus….sbb mungkin dah lama…kalo jenis yang baru…cam kat melaka….sangat lah selesa…dulu saya pernah ikut company travel satu malaysa…duk hotel sri malaysia

    Reply
  • Matjoe 20 December 2010, 5:51 am

    beeb here once. time outstation dulu. rate dia still ok.

    Reply
  • Suliana 20 December 2010, 6:23 am

    wah, jalan saje :-) comel aliysa senyum.. baru potong rambut adek… :-)

    Reply
  • iAwani 20 December 2010, 10:05 am

    wow..ada kolam renang!

    Reply
  • hazman aka species1980 20 December 2010, 10:50 am

    hurmm… nampaknya bro pun kena kes macam saya kebanyakan harga teksi dari stesen ktm/keretapi…diorang memang taknak pakai meter… kalau ikutkan boleh report tau….

    Reply
  • Eyriqazz 20 December 2010, 11:27 am

    #Miza Yusof :next time singgahla..oklah hotel nya..

    #Nadia arRumaisha:hik3..ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..

    #nety :hik3,try booking awal..InsyaAllah, dpt…

    #deAnza-wAnda :thanks…sowwi..saya tak gunakan prinsip, follow me, i will follow u…

    #Thristhan:yiezaa…harga memang ok…tempatnya pun so far not bad..

    #suffer8zine:surela gembira dpt jalan2..

    #Atia Adina:haah,itulah kata wifey..tapi overall, berpuas hati…

    Reply
  • Eyriqazz 20 December 2010, 11:29 am

    #Matjoe:yup,kalau bukan time cuti sekolah or public holiday,dpt diskaun gov rate..

    #Suliana:hik3..mama tok nya yang potongkan rambut..

    #iAwani:kolam renang lebih menceriakan…

    #hazman aka species1980:hik2..rupanya kami kena tipu bro…rupan2ya standard harga RM8 je..mungkin coz dia tahu kami first time, dia terus mark up almost 100%…No worries,eden akan cuba raisekan isu ini di entry eden tak lama lagi..tunggu…

    Reply
  • phreak-id 20 December 2010, 2:11 pm

    Pernah 2 kali stay yang kt Taiping punya. Itu pun sebab kursus. Boleh tahan jugak la.

    Terbaru >> 1) Bila Aku Keseorangan [Horror] 2) Bila Sejuk dan? 3) My name is phreak-id

    Reply
  • Ummi Hanie 20 December 2010, 4:57 pm

    xpernah singgah apatah lg bermalam di Sri Malaysia Ipoh sebab teman mmg org Ipoh….lalallala~

    Reply
  • haszuraidah ishak 20 December 2010, 5:39 pm

    comelnya alisya..

    pernah jugak stay kat hsm ni..tgk tempatla..takat ni ok..pernah duk kat melaka..yg tu ok..kuantan pon ok jugak..

    Reply
  • kakyong 21 December 2010, 1:01 pm

    walaupun dok Ipoh, tak pernah singgah.. tp lalu tu selalu lah. masa time kerja dulu… ;)

    bagus la ade pool…. comel jer Alisya bersantai tepi pool..

    Reply
  • MOHD IDRIS 7 December 2012, 8:55 pm

    CUTE SANGAT BUDAK KECIK TU BINI SAYA JUGA SUKA HOTEL SRI MALAYSIA GI MANA2 MESTI TIDO KAT SRI MALAYSIA

    Reply
    • eyriqazz 7 December 2012, 9:16 pm

      Yup..Hotel Seri malaysia memang cool….

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »