Celebrate Birthday di Restoran Sekinchan Ikan Bakar @ Centrum Setiawangsa

Baruje pulang dari dinner , Isteri belanja Makan @ Celebrate Birthday di Restoran Sekinchan Ikan Bakar @ Centrum Setiawangsa. Ini gara-gara cerita Jalan-jalan Cari makan yang review restoran ni best. So, kami pun terjahlah dan inilah pengalaman/review dari saya   :

Restoran Sekinchan Ikan Bakar, Setiawangsa

Ikan-Ikan, RM7 100 gram? First impression, macam mahal.

The Menu
Cantik gambar depan menunya

The Food

Oklah, ini review ikhlas saya . Bukan berbayar ya. First impression masa sampai kenapa tak ramai orang? Bukanke hari ni weekend? . 2nd impression, laa ,nak duduk kat tempat special pun kena by booking only? Nasib baik my negotiation skills masih bagus, dapat la duduk sana.

3rd impression ,Wow ada wifi.Good.

4th Impression, memang lapar, skip lunch dan tertidur petang tadi for this special moment. But, Indah Khabar dari rupa. Menu seafood hanya boleh hidangan bakar saja. So, that mean, No Butter Prawn, No Sotong Celup tepung etc…Dussh, kecewa satu.

5th Impression, try the food. Ikan bakar,sotong bakar, udang bakar…Umm, Just OK.Tidak la sesedap seperti digembar-gemburkan dan jika dibandingkan dengan Umbai, Muara Sungai Duyung, mahupun gerai thai di Setapak, jauh panggang dari api. Rating saya , 6/10. Rasa pelik pula macam mana boleh keluar di Jalan-Jalan Cari Makan?


6th Impression, In term of harga, quite mahal n Not up to the standard.

Last but not least :

The Cupcake taste better

Adakah saya akan singgah lagi di sini? Umm, yes kalau mutu makanannya diperbaiki di masa hadapan.I don’t mind the price but it must go hand in hand with the quality. Really spoil my “Birthday Celebration” .If i know, better  I go to Haven Restaurant, at least the food taste better n view pun cantik dan menarik.Oh, please improve on the quality of food.

In term of service, rasanya ok saja. Cepat juga sampai, mungkin coz tak ramai orang kot. Apapun, lain padang, lain belalang. Mungkin citarasa orang lain ,lain pula kan?

P/s : Apa pula kata anda, pernah singgah di Restoran ini? Apa pandangan anda?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

27 thoughts on “Celebrate Birthday di Restoran Sekinchan Ikan Bakar @ Centrum Setiawangsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.