Bestke Guna iPhone 4 ni?

Review ke 2 saya tentang iPhone 4 bersama Digi. So, kali ini akan kongsikan pengalaman yang sempat bersama iPhone 4. Saya akan kongsikan/Scramble it , Suka dan Tak Suka sekali.
Suka : Dapat Surf Internet Bersama Digi Prepaid for Phone dan juga
Wifi , My Own Wifi di Rumah
Honestly, speednya bila guna Wifi memang laju. Lagi laju dari gunakan Laptop di rumah . Ini kerana ianya menggunakan Safari Sistem  yang membolehkan surfing dengan lebih pantas. Memang teruja la especially buat blogger tegar cam saya ni. Sambil tengok tv, bolehla layan baca blog, surf internet etc.
Speed with Digi Prepaid pula, tidak laju dan tidak la slow. Acceptable level. Depend on kawasan dan coverage, tapi bolehla surf juga. So far, bolehla gunakan kedua-duanya masih berpuas hati. Dushh, ni yang teruja nak angkat iPhone 4 dengan Postpaid Digi ni. Tentu lebih pantas kan?
Tak Suka : Keypadnya kecil
Dussh, especially tangan lelaki cam saya yang agak besar ni. Agak susah la nak menekan. Tapi, ada rakan cakap boleh beli pen asing untuk iPhone 4 ni, tapi bayar lain la. Eh, iPhone 4 adake pen dia sendiri untuk keypad ni? Apapun, mungkin coz tak biasa lagi kot, kata pepatah “Alah Bisa, Tegal Biasa, lama-lama terbiasalah kan? “
Cadangan : Mungkin boleh diperbesarkan lagi keypad nya, Nampak cam ada ruang lagi tu untuk menaip.
Suka ke Tak Suka? : Unlimited Internet Usage with Only RM5 Maximum…
Umm, Suka ke tak suka ya?Boleh buat call, kalau guna sekali sekala suka kot coz hanya RM5 je maximum surfing internet. Kalau pi Cyber Cafepun dah RM2-5 sejam kan?Speednya pula, bolehla tahan juga.Tak suka pula, kalau guna Prepaid hari-harila, RM5 kali 30 hari sudah RM150. Baik angkat Postpaid je, lagi murahkan?
Tepuk dada, tanya selera. Cadangan, Mungkin boleh kurangkan harga lagi ke jadi RM3 ke jadi lagi teruja nak guna prepaid Internet hari hari. Dussh, Pakej paling murah sekarang iPhone 4 postpaid RM58 je sebulan, angkatla postpaid terus…
Hik3, Suka tak suka, korang tentula sendiri ya. For me, harganya Acceptable..
Cukupla dulu kali ni, banyak-banyak sangat tak best juga nak membaca kan? 
So, setakat hari ini teruja tak? Umm, teruja, teringat kata seorang bloggers, iPhone 4 untuk fun people, Blackberry untuk Business People? Umm,saya dalam kategori mana ya?
P/s : Ni yang buat makin teruja nak angkat iPhone 4 ni bila baca entry ni : TOO LATE: Waiting lists for iPhone long, and longer
P/s/s : Ok ke review saya buat ni? Hik3, main bedalje….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

14 thoughts on “Bestke Guna iPhone 4 ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.