Angkat Tangan | Hentikan Penderaan Kanak-Kanak

Hari Isnin yang lepas, saya tumpang sekaki kereta Kak Ina KL ke talk Pump Up the Volume , Get On Board, Stop the Child Abuse anjuran bersama oleh ChurpChurp

Saya dan Kak Ina KL

Saya menghadirkan diri bagi mendengar apa kata pakar-pakar dalam penderaaan kanak-kanak dan rasanya ianya bagus bagi saya yang baru saja menjadi bapa kurang dari 2 tahun. Walaupun bapa muda (25 tahun), ilmu perlu dilengkapkan? So, talk ini menarik hati saya untuk turut serta.

Angkat tangan, Hentikan Penderaan Kanak-Kanak
Let’s Get On Board. Register and Say No to Child Abuse 
Every Hand Count
Datang Awal, dapat 2 Voucher Starbucks, boleh bawa Alisya n Mama ni
Datin Paduka Marina Mahathir antara yang turut join forum

Antara informasi dari talk ini yang boleh saya kongsikan adalah “Penderaan datang dari pelbagai jenis, rohani dan jasmani”, Child Abuse did not come from poor family only, dan pelbagai lagi. Tersentak seketika, masih banyak yang perlu saya pelajari rupanya. Bukan senang jadi ibu/bapa ni kan?

Soalan dari Niki Cheong
Soalan yang begitu bagus dari Niki , How to Stop Child Abuse in School i.e. from Teacher? Oh, tak sangka ada juga penderaan mental dari Cikgu kepada anak-anak murid ya. My wife, plz don’t do that ya.

Eyriqazz, Kak Ina KL dan Niki Cheong
Overall, it is a good talk. Jadi, sebagai rakyat yang prihatin jomla sama-sama register ,setakat hari ini baru 6,058 hand di website itu, target asal 100,000 . Jom sama-sama sertai di sini : http://www.uniteagainstabuse.my/register .Ianya ambil masa kurang 10 minit tapi begitu berharga tanda sokongan anda. Bukan kena bayarpun kan?

***Antara penderaan ke atas kanak-kanak adalah kurangnya masa bersama mereka especially bila both bekerja, anak-anak perlukan tumpuan, bila ibu bapa semakin sibuk, mereka akan mula mencari jalan lain dan timbulnya gejala sosial yang semakin berleluasa.

*** It take a Small step to make a Bigger Step. Make it Count. Let’s Join together , I already put my hand there, it’s is ur turn now :  http://www.uniteagainstabuse.my/register

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

7 thoughts on “Angkat Tangan | Hentikan Penderaan Kanak-Kanak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.