Pengalaman Malam Pertama | Uptown Shah Alam

Photobucket
Selepas I-City , Uptown Shah Alam pula Disinggahi
Pengalaman Malam Pertama Singgah di sini Teruja hati
Tempatnya luas dan besar , first impression Wow,Wow, dan Wow lagi
Layanan VIP kami dapat dan perolehi
Photobucket
Welcome to Uptown Shah Alam| Selamat Datang ke Uptown Shah Alam

Di Bawa Jalan-Jalan In Group
Photobucket
Bersama Encik Aizul Hisham Pemilik Jass Cafe, salah seorang peniaga berjaya di Uptown Shah Alam (Anaknya nangis bila kami mahu tinggalkan dia, hik3)
P/s : Thanks for layanan VIP and sponsoring us makan-makan dan show us around the area

Apa yang menarik di Uptown Shah Alam :
 
Photobucket
Pelbagai gerai dengan harga berpatutan seperti gerai bunga, urut refleksologi, haiwan peliharaan,pakaian ,cermin mata, gerai makanan,pakaian,permainan kanak-kanak dan pelbagai lagi
Photobucket
Surf ,Shopping or pusing-pusing mengikut citarasa tersendiri
Photobucket
Silap Mata pun ada 

Silap Mata In Action
Photobucket
Pelbagai Makanan/Minuman turut dijual

Honestly, tempatnya lebih besar dan barangan pun lebih banyak jika dibandingkan dengan Uptown Danau Kota, KL yang berdekatan dengan rumah saya. Suasananya pun lebih santai dan lebih luas untuk dijelajahi. Penjual-penjual nya majoritinya berbangsa Melayu dan peramah belaka. Oh ya, jangan lupa layari Facebook Uptown Shah Alam juga . Uptown Shah Alam ini beroperasi dari pukul 8 malam sehingga 3 pagi.
 
Photobucket
Sudah pukul 12 pagi+, penat kami menanti, rupa-rupanya mereka masih layan dan Berkaraoke di dalam sana ( Amelia our “Hot Mama” sempat layan karaoke)

Jom Layan Emilia nyanyi


Nyanyian Azuan Zahdi pun apa kurangnya


Memang Uptown Shah Alam tempat yang menarik untuk disinggahi di waktu malam. Bolehla bershopping juga dengan harga yang berpatutan. Terimakasih buat Tourism Selangor kerana bawa kami ke sini .Satu pengalaman yang menarik. Oh ya, feedback dari saya untuk menarik lebih ramai orang berkunjung di Uptown  Shah Alam :
 
1) Disediakan kemudahan parking yang selesa. Umm, tak perasan pula di mana tempat parking kereta, tapi banyak nampak motosikal parking di bawah jalan.
2) Lucky Draw buat pengunjung bertuah .
3) Tanda harga bagi barang jadi mudahla pengguna untuk memilih dan tawar-menawar.
4) Event yang menarik di waktu malam seperti Pertandingan Memasak, Pertandingan Teka Lirik Lagu, dan Pertandingan Karaoke.

My Vlog|Feedback on Uptown Shah Alam
Photobucket
Bergambar Sebelum Pulang | Terimakasih buat Dataran Usahawan Selangor Sdn Bhd
Photobucket
Finally, finish Day One dan menghabiskan Malam Pertama MySelangorStory Journey di Carlton Holiday Hotel & Suites.

 

Thanks to P1Wimax ( Official Broadband Sponsor for MySelangorStory) , saya sempat menyiapkan my first entry [       Preview | My First Day at MySelangorStory Journey     ] di hotel itu.  (kredit this picture to Tianchad.Com )


Siap akhirnya entry di hari pertama MySelangorStory Journey . Entry sebelum ini di hari pertama bolehla terjah entry-entry ini :

Preview | First Day at MySelangorStory 

More Pictures bolehla terjah SINI
 
P/s : Anda pernah singgah di Uptown Shah Alam? Apa pandangan anda?
 
P/s/s :Bagi yang tidak pernah singgah di Uptown Shah Alam, apa pandangan anda pula pasal Uptown ini? Adakah tempat ini menarik untuk disinggahi?

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Shah Alam, saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. kiki says

    masa awal2 bukak dulu, xbpe minat na pergi since dulu ada construct highway lkas tu. berlecak n berlumpur dan kedai pun tak banyak lagi.

    tapi baru2 ni pergi (selepas beberapa tahun tak pergi walaupun rumah dekat) memang menarik tertarik dan telah berjaya menghabiskan duit di situ T__T
    ni pun ngah kumpul duit na g shopping lagi kat situ. xsenonoh betul perangai.

  2. says

    x penah gi lagi .. see the pic cam best n byk gerai .. last week gi kat kota damansara .. xbest .. nnt nak try gi s.alam punyer .. tq bro..

  3. says

    @yanmie :wah2,kaki karaoke rupanya kak yan..hik3..

    @Bella Enveeus:dushh2..ini tidak aci…hik..

    @Wan Perlis:memang best

    @Faizal@PeJAY :next time blela bawa saya jln2 around that are ya..

    @kiki:hik3…shoping,shopping2…takpe,harga disitu berpatutan..

  4. says

    @Syima Emi :sayapun suka juga..

    @noor afzan ;seronok2..jom terjah

    @L@n@ :sama2…jom terjah..ajak saudara mara dan rakan2 sekali

    @Sharinginfoz l;agreed..uptown danau kota pun selalu terjah coz dekat ngan rumah

  5. eykameow says

    hehe tak sangka samapi ke uptown shah alam di terjah nya. btw paling best kat situ port makan. haha. sedap2 :P

  6. says

    @~~Ciklinn~~ :haah,macam2 ada untuk menarik pengunjung..terbaik..

    @nabil_potter :uum,tak pastila pula..kenala check facebooknya..biasanya tiap2 hari buka uptown ni..kalau tutup pun seharije seminggu..

    @ishak :kalau ikutkan di Facebooknya..seksyen 24….singgahla bro..sure bestt..

    @JAI : menarik n memang lagi besar..lenguh jugak eden jalan..hik3…

    @eykameow :oh ,port makan nya best ya?kenalah singgah nanti..jom eyka bawa pakwe sekali..eyriqazz blanje..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing