Alisya dan Kereta Mainan

Pada suatu malam yang hening, angin bertiup sepoi-sepoi bahasa. Si Isteri mengajak saya ke kedai menaiki motosikal. Sampai di kedai runcit, ada kereta mainan. Ku letakkan alisya di kereta mainan itu :
Bukan Main Suka Lagi Alisya dapat duduk di kereta Mainan
Vroom,Vroom, Papaku Pulang dari Kerja
Papaku Bawaku Naik Kereta
Kereta Comel warna hijau, boleh ku bawa ke rumah Mama Tok..
Sampai Alisya tidak mahu pulang. Bawa balik meraung sakan, terpaksalah pergi semula ke kedai tersebut dan lepas dia puas bermain barulah ok skit.Singgah di Toy’s R Us weekend lepas:


Nak beli kereta ni ke untuk Alisya?
Comel Juga…
Namun ,selepas discuss dengan Isteri, keputusan dibuat dan kami belikan : Basikal Pink Barbie Untuk Alisya .
P/s : Pelik sungguh anak Papa sorang ni, macam-macam hadiah Papa dan Mama belikan tapi dia lebih suka bermain permainan yang tidak dibelikan i.e. “Air Batu dalam Mangkuk, Botol Susu dengan Sudu, dan Kucing Mainan .
P/s/s : Tergelak sakan hati Papa tengok anak ALisya berjoget-joget menonton Cerita Mari Menari weekend lepas. Gelek-gelek sakan….Hik3…
*** Plan nak belikan hadiah/mainan lagi untuk Alisya sempena birthday Saya bulan depan (yang ke 25) . Agak-agak apa yang sesuai ya?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

11 thoughts on “Alisya dan Kereta Mainan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.