≡ Menu
Photobucket
I-City Shah Alam destinasi pertama ditujui
Bandar Paling Bercahaya di Malaysia sudah semesti
Tempat menarik untuk disinggahi
Singgah Selangor, amatlah rugi jika tidak ke sini


Photobucket
Cahaya bergermelapan sana dan sini
Kali kedua singgah tahun ini
Inilah pengalaman saya untuk dikongsi
Buat semua dengar-dengari
Disebabkan faktor yang tidak dapat dielakkan, saya agak lewat joini contestant yang lain untuk event ini (23 Sept 2010). Selepas pulang kerja saya bergegas ambil teksi dan gerak ke I City selepas diberitahu Amelia ( Our Hot  Mama) to join in di Shah Alam.
Photobucket
RM40 tambang teksi dari setapak ke Shah Alam, saya melangkah kaki kanan. Dinner is serve. Hidangan steamboat yang nampak sedap dan menyelerakan diri yang ditaja oleh I City . Memang sedap dan mengujakan, setanding dengan Steamboat Liki Liki Restaurant dan Flaming Steamboat Buffet.My rating , 9/10 .Memang berbaloi-baloi.
Photobucket
Inilah Restorannya : Restoran Tasty Hot | Buffet and BBQ Steamboat

Antara tempat menarik di I City ini adalah : melihat pemandangan bercahaya yang indah, Mini Zoo (ohh,, tiada haiwan ya, just patung binatang) dan bilik …
Photobucket
Pemandangan bercahaya yang Indah
Photobucket
Cantik dan Memukau Sekali di bawah sinar rembulan
Photobucket
I-City Mini Zoo (monumen binatang di sini)
Photobucket
Sculpture yang cantik dan menarik
Photobucket
Berpusu-pusu orang datang
Photobucket
You Will Love It, You Will Enjoy It

Hantu Di I-City Shah Alam (hik3)
Photobucket
Bersama-sama Our Team , MySelangorStory 2010 Bloggers Competition
Terimakasih buat Tourism Selangor dan I-City Shah Alam kerana sponsorkan kami di malam pertama yang mengujakan ini (hik3, teringat kenangan malam pertama).


Memang pengalaman yang menarik, anda mesti singgah ke sini, once in a life time opportunity kata orang. Ini adalah feedback/cadangan saya untuk memperbaiki mutu/menarik lebih ramai orang ke I-City Shah Alam.
1) Perbaiki kemudahan public transport ke I-City Shah Alam terutamanya feeder bas, teksi (i know Shah Alam salah satu tempat yang teksinya tidak menggunakan meter) dan sebagainya. Sepanjang pemerhatian saya, hanya rakyat Malaysia yang ramai mengunjungi ke sini sepanjang 2 kali melawat. Perbaiki kemudahan public transport dan lebih ramai orang dapat pergi.Hik3, cuba tanya student Uitm, berapa ramai yang pernah singgah ke I-City Shah Alam?. Public transport is one of the best way to attract more visitors.
 
2) Acara-acara menarik, i.e once in a while buat funfair, pertandingan tarian/nyanyian, permainan budak kampung dan sebagainya.
 
3) Tambah attraction .Oh ya , Snow Room yang bakal diperkenalkan nanti adalah satu inisiatif yang bagus.
 
4) More promotion. Ramai yang masih tidak tahu apa itu I-City especially bagi yang tinggal di luar Selangor dan KL.
 
5) Hadiah dan cabutan bertuah bagi pengunjung bertuah dan juga kupon point yang boleh ditukarkan dengan hadiah.
 
Itu saja, I-City Shah Alam is a must place to visit in Selangor.
 
P/s : Bolehla juga my previous entry on I-City Shah Alam| Pengalaman Mengujakan di Bandar Paling Bercahaya di Malaysia. More pictures on I-City Shah Alam, bolehla singgah di SINI [MySelangorStory Journey]
 
P/s/s :Apa pandangan anda tentang I-City Shah Alam/ cadangan bagi memperbaiki mutu/menarik pengunjung ke I-City Shah Alam?

***** If you like this entry, kindly leave your comments/feedback/opinion here and vote 4 my entry [ Klik Here] . Your comments is very important dalam memperbaiki industri pelancongan di Selangor dan Undi anda, terimakasih dari saya.



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Nour Eyza 3 October 2010, 4:00 am

    saya student uitm tp blm pergi lagi i-city..
    tapi sy klu mahu pergi jln kaki sajelah..mudah..hehehe

    Reply
  • aReaL 3 October 2010, 4:06 am

    I-City ade Antu… Takut Hehehehe….

    Reply
  • cik helena 3 October 2010, 4:58 am

    skng ne dah kene bayarkan masuk,tak sempat nak pergi lagi,.tp memang nampak teruja kan..

    Reply
  • Faizal@PeJAY 3 October 2010, 6:46 am

    loh dah dekat tu..gi tak ajak

    Reply
  • Ali ridha 3 October 2010, 8:04 am

    belum terjejak kaki aku ke i-city shah alam.

    Reply
  • SyUhAdA 3 October 2010, 8:18 am

    mcm bes je..
    nk try pegi la ble2 free nnti~

    Reply
  • Ahmad Hidayat 3 October 2010, 3:46 am

    Ade bayaran ke kalau nk masuk?

    Reply
  • Bro Framestone 3 October 2010, 3:49 am

    bro sampai la nie xjejak2 i city…

    tapi selalu je terlajak ke shah alam

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D’ House

    Reply
  • Eyriqazz 3 October 2010, 4:23 am

    @Ahmad Hidayat :setahu saya,bayaran parking ada tapi tak mahal..nak tgk lampu2 tu tak berbayar, nak masuk sculpture n mini zoo kena byr tapi tak sampai RM5 rasanya…

    @Bro Framestone:bila mahu jejak kaki bro?

    @Nour Eyza:hik3..biasanya yg dekat2 ni la kita susah nak pi kan?

    @aReaL s;antu apa bro?

    Reply
  • zool 3 October 2010, 4:37 am

    belum lagi singgah sini.. nantilah bila ada kelapangan

    Reply
  • Syima Emi 3 October 2010, 5:08 pm

    pernah pergi sekali.. tu pon pusing dengan kereta je sebab ramai gile org..dan sgt meriah.. nak pergi lagi untuk bergambar2 pulak la… mana aci semua org ada gambar kat i city…hehehe

    Reply
  • ProfHariz 3 October 2010, 10:39 am

    Sangat hebat dan masih belum berkesempatan untuk kesana.

    Reply
  • afiq aiman 3 October 2010, 10:47 am

    walaupun kolej aku tak jauh dari situ namun aku tak penah sampai sana lagi…sem kedua ni maybe sampai kot

    Reply
  • noor afzan 4 October 2010, 12:06 am

    saya peg imasa ujan.
    sedihhh..

    Reply
  • Eyriqazz 4 October 2010, 3:18 am

    @ zool:singgahla bro..memang puas hati..

    @cik helena:kena byr untuk bilik sejuk ,parking, dan mini zoo je rasanya..kalau setakat nak tgk2 aje takde byran rasanya

    @Faizal@PeJAY :laa,tak tau bro dok situ..kalau tak ,dah ajak dah..hik3..

    @Ali ridha:jom terjah

    @SyUhAdA:pergi jgn tak pergi..mmg best

    Reply
  • Eyriqazz 4 October 2010, 3:41 am

    @ProfHariz : jom terjah sana bro

    @afiq aiman:singgah jgn tak singgah..bawa rakan2 sure lebih meriah

    @Syima Emi :kan2…mana aci kan?hik3..

    @noor afzan:aiseh..pergi time hujan..takpe2..next time pergi lagi..krismas nanti sure meriah

    Reply
  • MR. MIND 12 October 2010, 4:27 am

    i-city is the best…da vote entry ni…credit to darkbatman yg syorkn

    Reply
  • Eyriqazz 15 October 2010, 5:42 pm

    @MR. MIND:memang best…thanks for the vote bro..

    Reply
  • MamaYatie 15 November 2010, 5:18 am

    mmg cantik kan!! fuhhh..rasa cam nak landing2 jer kat situ..tp nak parking bercinta betul!!

    vote this n3..

    adeh..byk n3 ni, satu2 yer den terjah

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge