Komen Panas | Kes Bunuh Datuk Sosilawati Lawiya

Entry Perkembangan Terkini | Kes Bunuh Datuk Sosilawati Lawiya dirujuk. Agak terperanjat bila menerima komen yang agak panas dari Anonymous. Panjang pula tu, korang tengoklah sendiri :

“Anonymous said…

Saya kasi tahu you all!

Polis Malaysia tak banyak cekap!

Keduanya, saya harap polis negara yang baru boleh pakai punya orang berbanding yang lama punya, Musa. Musa punya mungkin banyak tekanan, jadi dia angkat kaki awal, time2 orang sibuk kes Sosilawati.

Seperti kes dato2 atau orang kenamaan sebelum ini, kes mereka digantung sahaja, paling lekeh pun 5 tahun penjara kepada suspek, hanya kerana mereka ada hubungan dengan orang kenamaan. Tidak hairan I kasi sama you, suspek kes Sosilawati akan jadi macam itu juga. Janganla terkejut nanti!

Satu lagi, mentang2 kes ini libatkan orang terkenal seperti Sosilawati, jadi polis ambil kes ini seriously! You tengok, kes2 orang2 biasa yg dibunuh oleh suspek Sosilawati, polis tiada ambil kes! Why? Sebab dia org2 biasa. Lagipun Sosilawati orang UMNO. Banyak double standard polis kita!

You all comment biasa2, takde fikir2 ka? Cuba buat research dengan guna fikiran sikit. Jangan terima bulat2 dari surat khabar pro kerajaan! Seriously you all are puppets of the country!

Itu ketua polis Jenayah cakap, ini KES SELESAI! Waah, cepat selesai! Tapi itu ketua polis yang baru itu, Ismail, cakap BELUM SELESAI! Kenapa ketua siasatan jenayah cepat2 cakap kes selesai? Kenapa dia cakap JANGAN BUAT TANGGAPAN BUKAN2? Sebab apa tau? Sebab kes ini libatkan..RAMAAAAIIIIII orang kenamaan!!!! You korek lagi kes ini, mana tahu itu Najib terlibat juga! You korek lagi, tahu2 uncle you pun terlibat juga! Mungkin ramai lagi dato2 yang kita kenal terlibat! You all tahu ka? You fikir la you all Malaysians, strictly Chinese, Malays, Indians.

Kes Sosilawati ini slow, sebab Polis banyak simpan rahsia yang tak habis2. Jangan percaya sangat itu semua polis sekarang. Dia orang perut buncit banyak simpan rahsia! “

Fuh, saya taknak komen banyak, kan tak saja-saja saya pula yang kena sumbat dlm ISA. Apa pandangan anda pasal komen Anonymous ini?

P/s : Fuhh, semakin hangat kes ini.Semoga cepat selesai dan semua penjahat dihukum dengan sewajarnya secepat mungkin.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

37 thoughts on “Komen Panas | Kes Bunuh Datuk Sosilawati Lawiya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.