Kes Bunuh Datuk Sosilawati Lawiya | Pandangan Saya


Agak terperanjat, ketika berada di kampung ketika beraya dan temankan Isteri shopping di hari raya keempat , terbaca berita di Kosmo  Sosilawati, tiga lagi mati disah dibunuh . Cukup terkedu dan sedih di hari raya apabila membaca kes pembunuhan kejam Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga lagi yang lain. Kes ini turut menjadi bualan hangat saudara mara yang datang berkunjung ketika raya.

Balik KL, banyak entry pasal kes bunuh Datuk Sosilawati ini, dan ini antara kupasan/entry bloggers di luar sana yang sempat saya baca :


Pandangan saya sebagai seorang ketua keluarga, di manakah nilai kemanusiaan sehingga sanggup diseksa,dibunuh,dibakar dengan begitu kejam? Jenayah terancang? Entah berapa ramai lagi yang menjadi mangsa mereka agaknya. Tentu keluarga mangsa begitu sedih di atas kehilangan orang tersayang.
Jadi kaya pun bukannya mudah. Bukan senang nak senang, dan bukan susah nak susah. Dah senang pun , makin ramai yang tak senang dengan diri dan didengki sana dan sini. Memang kejam dan tidak berperikemanusian, rupanya, ketika Syaitan dirantai di bulan puasa, masih banyak Iblis bertopengkan manusia yang berkeliaran mencari mangsa.
Semakin hari, semakin tidak aman negara Malaysia ini. Belum lagi ditambah dengan kos sara hidup yang semakin meningkat, kerana wang dan harta, adik beradikpun sanggup berbunuhan kini. Semakin risau dalam membesarkan anak dan memegang amanah keluarga.
Semoga pihak yang bersalah menerima hukuman yang setimpal dan semoga pihak polis dan semua pihak bekerjasama dalam membendung kes jenayah yang semakin berleluasa.
P/s : Kes Bunuh, Kes Rogol, Kes Culik, Kes Penipuan semakin berleluasa. Apakah yang boleh kita lakukan bersama untuk membendung perkara ini? Cadang-cadangkan untuk kebaikan bersama. I Love My Family dan saya tidak mahu perkara sebegini menimpa keluarga tersayang. 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Kes Bunuh Datuk Sosilawati Lawiya | Pandangan Saya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.