≡ Menu

MySelangor Contest Saya Mencuba Nasib Kali Ini
Kenapa Saya Layak Sebagai Peserta Syarat diberi
Inilah Sebab dan Cerita Saya untuk Melayakkan Diri
Silalah Dengari, Kenapa Eyriqazz/Saya Perlu dipilih untuk Contest Ini
1) Saya Suka Bercuti/Travelling

Saya gemarkan Percutian/Travelling. Antara tempat dan aktiviti yang telah saya lawati adalah Barcelona, Bermain Ski di Wales, Melaka Bandaraya Bersejarah, I-City Shah Alam, Cameroon Highlands dan banyak lagi.Terjah Sini [ Eyriqazz Travel ]
2) I Enjoy Blogging

Saya memang suka berblog dan sehingga kini selepas kembali aktif berblog, sudah lebih 800 entry daripada saya dan mempunyai Followers yang melebihi 1,000 Orang . Average, saya akan updatekan 3-4 entry sehari kini. Bolehla refer entry ini [ My 1st Anniversary With Nuffnang ]
3) Saya Suka Join Contest dan Anjurkan Contest

Itulah Antara hadiah Contest yang pernah saya menangi, antaranya yang dianjurkan oleh Digi, Adidas Action 3, Samsung, Astro dan banyak lagi. Contest yang saya anjurkan di Blog saya turut mendapat sambutan yang menggalakkan.


4) Saya Aktif Dan Suka Join Event

Event memang antara kegemaran saya. Pelbagai event yang dianjurkan oleh Nuffnang dan juga event-event yang lain telah saya sertai antaranya Paintball, Rasa Ramadhan Hotfm, Samsung Corby Carnival dan pelbagai lagi.
5) Aktif di Social Media  (Facebook, Twitter)

Saya memang aktif di Sosial media seperti Facebook dan Twitter dan mempunyai follower yang semakin meningkat di kedua-dua laman sosial dari hari ke hari. 
6) Saya Mempunyai Pelawat Blog Yang Semakin Meningkat

Sekarang ini Average visitors ke blog saya sehari adalah lebih kurang 1,500-2,000 sehari dan saya jangkakan ianya akan terus meningkat di masa hadapan. So, saya rasa Promosi yang dijalankan di blog saya akan dibaca oleh pembaca dari pelbagai golongan dan usia.
7) My Lovely Princess, Alisya, Anak Selangor

Sebab lain adalah Puteri tersayang saya, Nurul Alisya Ilyani adalah anak selangor, jadi inilah tanda memori yang mungkin boleh saya abadikan buat Puteri tersayang dengan menyertai contest ini.
8) Saya Yakin dan Saya tidak Takutkan Cabaran

Saya tidak gentar dengan cabaran. Pelbagai yang telah saya lalui, main baruh, panjat pokok getah, lintah, dan sebagainya. Di samping itu saya mahu cipta keunikan dengan mempromosikan dan akan terus berpantun yang semakin lama semakin dilupakan oleh generasi muda terutamanya.
9) Saya Yakin Saya Mampu Untuk Mempromosikan Selangor

Saya ada pengalaman, dan saya rasa saya boleh menarik pembaca untuk terus membaca blog saya dan secara tidak langsung mempromosikan Selangor dengan lebih berkesan. Saya pernah dijemput menjadi “Guest Blogger” dan penulis jemputan di beberapa buah blog sebelum ini.
10) Sebagai Tanda TerimaKasih Kepada Selangor

Akhir kata, inilah yang mampu saya buat dengan menyertai Contest ini dan sebagai tanda terima kasih kepada Selangor yang telah banyak berjasa kepada saya.Saya menyambung Pelajaran A Level dan tempat kerja pertama saya adalah di Selangor.

Itulah 10 sebab  yang saya fikirkan kenapa saya rasa saya layak untuk terpilih sebagai 30 orang untuk ke pusingan seterusnya.
 
MySelangorStory Contest saya mencuba nasib diri
Contest Menarik teruja hati
Andai terpilih untuk ke Pusingan seterusnya Nanti
100% Komitmen sudah pasti saya beri
P/s : Please Vote For Me [ Klik Sini ]

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • mama zharfan 2 September 2010, 3:14 pm

    good luck!! me rasa GTO ada good chance to win ni..sbb points2 yg sgt strong!! :)

    Reply
  • hamzah ian 2 September 2010, 4:22 pm

    caya lah eryqazz.. izinkan aku menjadi anak muridmu bro..

    Reply
  • darkbatman 2 September 2010, 2:55 pm

    gudluckkk bro.. sokong ko!

    Reply
  • x-po 2 September 2010, 3:17 pm Reply
  • DaHLia 2 September 2010, 3:39 pm

    wahhh GTO dah masukkkk…
    boleh dapat ni…
    hehari diorang emel suh submit link entry…tapi daku kemalasan…
    rasanya memang tak layak…heheh

    Reply
  • Eyriqazz 2 September 2010, 3:55 pm

    @darkbatman :thanks bro..jomla join sekali..barula meriah..bro pun lepak2 je kat rumah tu…hik3

    Reply
  • Eyriqazz 2 September 2010, 3:56 pm

    @mama zharfan:thanks..mencuba nasib..untuk sabut timbul kan?

    Reply
  • Eyriqazz 2 September 2010, 3:56 pm

    @x-po :thanks bro

    Reply
  • Eyriqazz 2 September 2010, 3:57 pm

    @DaHLia :submit la dahlia…ble jumpa dahlia nanti…kalau dahlia join, sure lepas rasanya…u are a good writer..

    Reply
  • CikLilyPutih 2 September 2010, 3:58 pm

    @bro
    mintak2 dapat tau. u memang ada chance lah

    Reply
  • maslinamansor 3 September 2010, 12:22 am

    good luck… banayk betul points untuk menang… :)

    Reply
  • Afra Yuri 3 September 2010, 1:11 am

    Goodluck to you! ada harapan untuk dipilih :)

    Reply
  • Matjoe 3 September 2010, 1:13 am

    aku akan memberi sokongan padu. mari makan satay bersama2. bleh hasanah main ngan alisya

    Reply
  • joegrimjow 3 September 2010, 2:53 am

    hoho
    gud luk2

    Reply
  • da[Y]un 2 September 2010, 8:56 pm

    memang anak jati selangor kalo gini..huhu

    Reply
  • ~ ReD ~ 3 September 2010, 7:10 am

    semoga berjaya bro! sy dh vote!;)

    Reply
  • kak ina kl 3 September 2010, 8:45 am

    semuga berjaya ek

    Reply
  • ejum 3 September 2010, 12:53 am

    good luck bro :)

    Reply
  • ||| PöJìé PööH ||| 3 September 2010, 1:12 am

    Gigih.. Semua contest dia masuk. Bleh dapat anugerah Bloger Gigih 2010 :)
    Goodluck bro, Pojie dah vote!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    Reply
  • MsXeRoZ Nicole 3 September 2010, 3:27 am

    WAH, u popular lah~!!

    Reply
  • Melz 3 September 2010, 9:45 am

    Semoga berjaya bro! :)

    Reply
  • sazali yusof 4 September 2010, 6:54 am

    nice post bro.. itym sentisa sokong blogger kami.. entry yng macmnilah myselangor story mahukan.. diharap tuan layak..

    http://www.neizalyez.blogspot.com/

    Reply
  • sazali yusof 4 September 2010, 6:54 am

    nice post bro.. itym sentisa sokong blogger kami.. entry yng macmnilah myselangor story mahukan.. diharap tuan layak..

    http://www.neizalyez.blogspot.com/

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:07 am

    @hamzah ian :thanks bro..jadi guru?hik3…boleh2 aje…anytime..

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:09 am

    @da[Y]un :hik3,actually saya anak jati terengganu tapi puteri saya anak jati selangor…apapun,selangor dah byk berjasa kepada saya..

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:09 am

    @maslinamansor:thanks mas…ni entry untuk shortlisted top 30..entah lepas tak ni..hik3

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:09 am

    @ejum:thanks ejum

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:10 am

    @Afra Yuri:thanks afra..jomla join sekali..

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:10 am

    @||| PöJìé PööH |||:Anugerah blogger gigih?hik3…thanks bro for the vote

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:11 am

    @Matjoe :thanks bro…sorry,tak dpt joinkot..wife ada kerja kena siapkan

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:14 am

    @joegrimjow:thanks bro

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:14 am

    @MsXeRoZ Nicole:popular?no laa…biasa2 cam u juga

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:15 am

    @~ ReD ~ :thanks red

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:15 am

    @kak ina kl :thanks kak ina

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:15 am

    @Melz :thanks sifu

    Reply
  • Eyriqazz 4 September 2010, 7:16 am

    @sazali yusof :thanks bro..wah,thanks for itym yang sokong saya juga…terharu mendengarnya

    Reply
  • Thristhan 8 September 2010, 1:42 am

    eyriqazz, all the best bro. Harap kita menang competition in sama2 :). Banyak visitors you ye.

    Reply
  • Sandi Prayoga 8 September 2010, 6:08 pm

    Sundul gan

    Reply
  • eykameow 22 September 2010, 5:13 pm

    dah vote uncle! yey! gudluck !!!

    Reply
  • anyss 29 September 2010, 8:13 pm

    Salam,
    Good Luck…Malaysia boleh!

    Reply
  • Ummi Alifya 18 October 2010, 9:58 am

    selamat berjaya…dah vote!!!

    sentiasa mengikuti blog hebat nih…

    maju jaya eyriqazz dan selangor…!!!

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »