Cerita Saya | Eyriqazz For MySelangorStory Contest


MySelangor Contest Saya Mencuba Nasib Kali Ini
Kenapa Saya Layak Sebagai Peserta Syarat diberi
Inilah Sebab dan Cerita Saya untuk Melayakkan Diri
Silalah Dengari, Kenapa Eyriqazz/Saya Perlu dipilih untuk Contest Ini
1) Saya Suka Bercuti/Travelling

Saya gemarkan Percutian/Travelling. Antara tempat dan aktiviti yang telah saya lawati adalah Barcelona, Bermain Ski di Wales, Melaka Bandaraya Bersejarah, I-City Shah Alam, Cameroon Highlands dan banyak lagi.Terjah Sini [ Eyriqazz Travel ]
2) I Enjoy Blogging

Saya memang suka berblog dan sehingga kini selepas kembali aktif berblog, sudah lebih 800 entry daripada saya dan mempunyai Followers yang melebihi 1,000 Orang . Average, saya akan updatekan 3-4 entry sehari kini. Bolehla refer entry ini [ My 1st Anniversary With Nuffnang ]
3) Saya Suka Join Contest dan Anjurkan Contest

Itulah Antara hadiah Contest yang pernah saya menangi, antaranya yang dianjurkan oleh Digi, Adidas Action 3, Samsung, Astro dan banyak lagi. Contest yang saya anjurkan di Blog saya turut mendapat sambutan yang menggalakkan.


4) Saya Aktif Dan Suka Join Event

Event memang antara kegemaran saya. Pelbagai event yang dianjurkan oleh Nuffnang dan juga event-event yang lain telah saya sertai antaranya Paintball, Rasa Ramadhan Hotfm, Samsung Corby Carnival dan pelbagai lagi.
5) Aktif di Social Media  (Facebook, Twitter)

Saya memang aktif di Sosial media seperti Facebook dan Twitter dan mempunyai follower yang semakin meningkat di kedua-dua laman sosial dari hari ke hari. 
6) Saya Mempunyai Pelawat Blog Yang Semakin Meningkat

Sekarang ini Average visitors ke blog saya sehari adalah lebih kurang 1,500-2,000 sehari dan saya jangkakan ianya akan terus meningkat di masa hadapan. So, saya rasa Promosi yang dijalankan di blog saya akan dibaca oleh pembaca dari pelbagai golongan dan usia.
7) My Lovely Princess, Alisya, Anak Selangor

Sebab lain adalah Puteri tersayang saya, Nurul Alisya Ilyani adalah anak selangor, jadi inilah tanda memori yang mungkin boleh saya abadikan buat Puteri tersayang dengan menyertai contest ini.
8) Saya Yakin dan Saya tidak Takutkan Cabaran

Saya tidak gentar dengan cabaran. Pelbagai yang telah saya lalui, main baruh, panjat pokok getah, lintah, dan sebagainya. Di samping itu saya mahu cipta keunikan dengan mempromosikan dan akan terus berpantun yang semakin lama semakin dilupakan oleh generasi muda terutamanya.
9) Saya Yakin Saya Mampu Untuk Mempromosikan Selangor

Saya ada pengalaman, dan saya rasa saya boleh menarik pembaca untuk terus membaca blog saya dan secara tidak langsung mempromosikan Selangor dengan lebih berkesan. Saya pernah dijemput menjadi “Guest Blogger” dan penulis jemputan di beberapa buah blog sebelum ini.
10) Sebagai Tanda TerimaKasih Kepada Selangor

Akhir kata, inilah yang mampu saya buat dengan menyertai Contest ini dan sebagai tanda terima kasih kepada Selangor yang telah banyak berjasa kepada saya.Saya menyambung Pelajaran A Level dan tempat kerja pertama saya adalah di Selangor.

Itulah 10 sebab  yang saya fikirkan kenapa saya rasa saya layak untuk terpilih sebagai 30 orang untuk ke pusingan seterusnya.
 

MySelangorStory Contest saya mencuba nasib diri
Contest Menarik teruja hati
Andai terpilih untuk ke Pusingan seterusnya Nanti
100% Komitmen sudah pasti saya beri
P/s : Please Vote For Me [ Klik Sini ]

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

41 thoughts on “Cerita Saya | Eyriqazz For MySelangorStory Contest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.