Majoriti Pembaca Blog Eyriqazz.Com Wanita Ke?

Satu hati kalau tak buka Analytics Nuffnang bagi Nuffnangers memang tak sahkan? .Samalah saya ni walaupun just blogger Cap Ikan Ayam Goreng. Beberapa hari lepas sempat print screen ” Nuffnangers Who Recently read your blog”. Agak terperanjat bila tengok :

Majoriti dan rasanya more than 70% adalah wanita
Cuba pula godek Alexa.Com , dan inilah yg diperolehi :
Most Pembaca adalah wanita yang tiada anak dan melayari dari rumah dan sekolah/kolej/universiti?
Agak-agak dari sekolah tu Cikgu-cikgu ke? Hik3, mungkin bcoz most of pengguna internet di Malaysia adalah wanita dan penulis blog pun majoriti adalah wanita. No wonder ramai bloggers Wanita begitu famous ie. Redmummy, Hanis Zalikha, Ceeramoon, dan ramai lagi.
Hey,wanita lebih mudah menyentuh hati wanita dalam penulisankan? Pandangan peribadi, blog peribadi/kekeluargaan lebih mudah popular dan naik bagi bloggers wanita kerana target audiance mereka lebih ramai i.e. kaum wanita sendiri. Kalau citer pasal personal kisah lelaki, ramai ke wanita berminat unless  hensem cam Darkbatman ataupun Melromeo atau ada aura dan gaya penulisan yang tersendiri/istimewa . Hik3, puji ada makna ni Sifu Melz dan Bro Batman. Sila belanja saya berbuka puasa. Hik3..
Apapun, tepuk dada ,tanya selera. Terimakasih kaum wanita yang selalu menerjah blog saya. Kaum lelaki, terimakasih juga dari saya. Huk3, terkilan skit minggu ni :
1) Trafik macam Yo Yo
2) Tak dpt nak buat Strike 4K dua hari in a row..Ewah, Cam Kisah Roslin Hashim Pula.skit lagi..Kalau saya update satu entry lagi semalam tentu cecah agaknya..hik3..perasann…
Apapun, saya tetap gembira juga dengan prestasi ini. Hampir setahun aktif berblog, rasanya saya sudah boleh baca dan membuat andaian entry bagaimana yang mampu menarik pembaca dan juga cara-cara yang berkesan untuk meningkatkan trafik. Tengoklah, nak target average 2K dulu…Laju sangat nanti tak tercapai frust pula kan? Kepuasan peribadi lebih penting .
Akhir kata, terimalah serangkap pantun dari saya :
Wanita or Lelaki membaca saya suka kedua-dua
Terimakasih dari saya buat semua pembaca
Yey, ada misi rahsia yang sedang menanti saya
Doa-doakan semuanya berjalan lancar dan berjaya

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Majoriti Pembaca Blog Eyriqazz.Com Wanita Ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.