≡ Menu
150 Juta Kali dari Hana Zatie ( Lirik Lagu dari Fynn Jamal)

Saya sudah addicted dengan lagu ini, lirik lagunya menusuk kalbu. Jom layan liriknya pula :

Lirik Lagu 150 Juta Dinyanyikan Hana Zatie

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?”
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia…”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau salah yang saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya…”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua…


P/s : Bila Hana Zatie mahu buat Album ya? Hik3, saya rasa dia mampu pergi lebih jauh. Sempoi, cool dan suaranya lain dari yang lain.


P/s/s :Dengar cerita dan ura-ura , dia ni bakal jadi Cikgu, betulke? Umm, bagus juga, satu pendekatan yang bagus (nyanyian) untuk mendekatkan diri dengan murid .



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • meowwmania 25 August 2010 at 12:10 pm

    bukan lagu Fynn Jamal ke ni…

  • naz 25 August 2010 at 1:19 pm

    abang ini lagu orang lain lah dia nyanyikan sahaja :) ini lagu fynn jamal :)

  • Miss ... 25 August 2010 at 1:32 pm

    eh cover lagu fynn hehe

  • joegrimjow 25 August 2010 at 2:14 pm

    ni lagu dari fynn jamal kan?
    huhu

  • Peminat Katie Holmes 25 August 2010 at 2:15 pm

    aku suka lagu ni sebab hari tu ada video dekat fesbook budak cute main gitar lagu ni.haha

  • o kambeng hitam o 25 August 2010 at 2:23 pm

    eh. kau buat mcm ni lagu hana zati plk.

    kecik hati fynn jamal der

  • Purple Smoochy 25 August 2010 at 3:35 pm

    ahahah mmg comel la lagu ni.. kawan dia kat belakang tu pon lawak..

  • MamaYatie 26 August 2010 at 2:52 am

    sempoi jer ek! suka3x

  • AngahSayang2314 26 August 2010 at 5:52 am

    best tul la lagu dia nie.. layan

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:03 am

    @meowwmania:sorry2..sudah ditukarkan tajuknya..mati2 ingatkan lagu ni dia yang buat lirik sendiri

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:04 am

    @naz;thanks..sudah diperbetulkan..hik3..saya bab2 artis n lirik lagu ni fail skit..tak follow perkembangan semasa

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:05 am

    @Miss …:best2…

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:05 am

    @joegrimjow:haah kot..kenapa sebelum ini eden tak tau pasal lagu ni ya?hik4

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:06 am

    @Peminat Katie Holmes :best kan?

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:06 am

    @o kambeng hitam o :hik3,sorry fynn jamal..tapi seriusly,lirik laguni memang best

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 1:09 am

    @Purple Smoochy:tuhla..teringat lagu numa2 versi melayu..hak3..

  • Eyriqazz 26 August 2010 at 5:30 am

    @MamaYatie :sempoi kan?saya pun suka…

  • whose 26 August 2010 at 7:16 am

    sempoi ar gadis nie..mmg bersahaja…papepn sblm bkk puasa syok gak layan lagu nie….

  • 10chi 26 August 2010 at 8:59 am

    fuuh..tudung bukan sbrg tudung..tudung laboh babe..

  • cimon 26 August 2010 at 1:59 pm

    best…spt yg ko ckp!

    ade lagu lain?

    hehe (^v^)

  • Anonymous 5 September 2010 at 7:09 pm

    budak ni nyanyi lg best dr fynn jamal..cmner tuh?haaa~

  • kelakar 12 September 2010 at 11:09 am

    hehe betul la budak perempuan baju hijau dibelakang yang buat alunan dengan tangan kelakar..

  • Anonymous 13 September 2010 at 10:06 am

    sdp lgu nie

  • Anonymous 13 September 2010 at 6:42 pm

    Hm…lagu nie…mmng sedap…syok!!! btui…. tp, yg x sdap pnyanyi tu… ni ape cter lak nie tdung labuh memekak dpn camera lak tuu…x bguih nieh…rosak agama nie… rosak imej tdung labuh…

  • Anonymous 19 September 2010 at 5:21 pm

    lagu ni mmg lagu fynn.. tp klu teliti btul2 dia ada ubah beberapa perkataan…

    best y ni lg dr fynn..

    imej tudung xrosak la.. pe ingt owg pkai tudung x dgar lagu..

  • Anonymous 28 September 2010 at 3:18 am

    xper lah der…budak2 layan perasaan…biau ler…

    kalo kiter pon…sama jugak tp pendekatan jer lain…

  • nur ain 30 September 2010 at 1:36 am

    suara dia lg best .

  • Fynn Jamal 21 January 2011 at 8:50 pm

    maaf, kawan2.
    saya tahu suara dia jauh lagi lazat dari saya.

    tapi harap dapat diperbetul.
    ini lagu saya.

    terima kasih~
    ngeee

  • Anonymous 26 May 2011 at 5:53 am

    ala…lagu memang sedap tapi pompuan mana buleh menyanyi..haram la..kecuali..untuk suami dia… macam lirik yang masa dia kata ”aku punya manja kau saja boleh rasa…” pergh menusuk beb… ha camtulah…hanya untuk suami dia sahaja.. setiap pompuan untuk satu2 lelaki… korang nih kira sedap xsedap halwa telinga korang ajer…sensitiviti agama korang xkisah pun….aku sedih wo…agama Islam kena sisih. padahal…yang bawa rahmat seluruh alam….agama inilah…. korang tahu sejarah x nih… janganla kita sisihkan lagi tuntutan agama islam kita. ke korang dah sampai tahap dengar jer perkataan islam,labuh,aurat,ustaz,tuntutan korang dah rasa xsenang duduk… wey janganla camni…. mari kita sama2 berubah okeh…slow2 pun xpa tapi berterusan… sebagai permulaan kita ubah fikiran…setiap kali nak buat sesuatu fikir macamana islam nak kita buat benda nih…benda tuh…ambil jalan yang terbaik… contoh dalam berpakaian…mini kurung famous o sekarang…tapi yang hampehnya orang2 tua jgk duk sokong… apehall sedangkan benda tu ketat sendat…weyh…bimbang doe pompuan melayu islam sekarang… dah,sekarang lagu memang sedap tapi tulah,pompuan yg nyanyikan pastu post lak kat awam… manaleh…kenalah jaga sensitiviti islam. buruk lah nanti imej islam law orang kafir tengok..ni apehal pompuan islam tudung labuh sendiri pun menyanyi cam xkena jer… korang tahu tak bahawasanya islam di eropah semakin meningkat sebaliknya islam di asia yg suatu ketika dahulu padat islam semakin bertambah yg murtad…terbalik dah woi… ini semua keran kita tidak cakna antara satu sama lain. aku bukan nak bagi pandangan kosong semata tapi berdasarkan pemerhatian,bacaan,pergaulan,. jadi xpayah lah nak sindir2 lepas nih. aku tahu mesti mampus ada yg menyindir lepas nih cam biasalah kalau orang nak sedarkan sikit. der,gua nak kata samseng tak ah kan,tapi gua fight for the right thing. kita mkhluk,ape gua nak takut. lu kalau takder geng 3 4 bas lu jangan cakap sama gua der… gua kalau geng gua abis,geng pak sedara gua ada license nak pggil. tu pun kalau geng gua sendiri yg abis… aku sebenarnya sebelum nih dah jauh tersasar,tapi syukurnya Allah taala masih sayangkan aku.. dari situ aku cuba fikir aper aku nak buat guna kuasa yg ada… dan aku dapati masyarakat kita makin bangang dalam pertimbangan. tngok metro,hari2 problem berat2 dilaporkan. sebabnya aper weyh,islam doe. islam disishkan. sekali aku tengok pompuan kalau pakai ketat2 bertudung,ader yg berkepit ngan balak…. sakit ati aku. seranahlah aku kat dorang xtertahan doe.. macam xder sensitif lang sung aper orang tengok. woi pompuan kau tahu x lelaki kalau nak buat sorang pompuan tuh ibu kepada anak2 dia dia xkan ambik yang terdedah sana sini…dia pikir kalau camni pompuan nih saper xterliur…silap2 aribulan dah ditebuk ke hape.. tulah,korang tak pikir…kan. atau korang memang tak nak pikir….masing2 buat tak tahu ajer selagi takder saper nak setat berpakaian elok.. bab i betul..aku rasa panas baran aku dah disalurkan ke jalan yang betul. hahahahah. ah satu lagi…xpayah nak megah2 bangga dengan aper korang ader,ngn avon ker aper sumer tuh …iklan cam haram seksi nak mampus,korang nak jadi macam tulah. aku saran kan korang sumer pompuan dah lah pakai sendat2 sebaliknya korang ambik tema nih dalam berpakaian,mengikut syariat but chemistrily attractive. okeyh. selamat berubah. kita berubah kerana tuhan,sekali dicemuh,bercupak2 ganjaran kerana kita bertahan untukNYA YANG MAHA MENGUASAI HARI KIAMAT. weyh korang,tidaklah aku berkata2 sebegini melainkan kerana aku sayangkan bangsa kita,agama kita dan negara kita. paling penting kerana tanggungjawab seorang mukmin yg akan ditanya Dia kelak. korang pun bersiaplha jugak nak jawab aper nanti. admin xaprove jgk xtahu lah nak cakap aper.

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing