Kek Batik Masakan Isteri

Beberapa hari lepas, Isteri saya masakkan kek batik. Merengek dari petang dan malam suruh saya belikan Biskut Marie dan ButterCup (Ingredient Utama) . Tidak mahu menghampakan dia, saya pun belikanlah dan malam itu juga dia buatkan. So, inilah dia hasilnya :



Kek Batik
Sesudah mencuba, sememangnya sedap dan kena dengan citarasa saya. Saya kasi A++ . Hik3, Isteri saya memang jarang memasak kerana kesibukan bekerja (shift petang sekolah + anak kecil), tapi bila time isteri masak, memang sedap. Dushh, rindu la pula dengan masakan Mee Goreng Isteri. Memang sedap, tengoklah size badan saya ni, sebelum kenal dia, kurus aje, dah kenal dia dan kahwin, korang tengoklah sendiri. Itu dia belum aktif memasak, kalau aktif, umm korang fikirlah sendiri.
Thanks sayang masakkan untuk Abang. Lepas ni kalau berguru dengan Kak Ina KL dan Mat Gebu tentu sayangpun boleh buka blog masakan. Hik3, ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan? Mak mertua saya terror memasak, so anaknya pun apa kurangnya.
P/s : Masakan Isteri semestinya yang terbaik, kan? Tengoklah Sumijelly, walaupun hari-hari masakkan Chicken Chop dan Ikan Siakap bak kata Cik Norfa, suaminya tetap sayang. Yang penting masakan Isteri dan menyelerakan, kan? Hik3, sumijelly, jgn marah ya, bergurau aje…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

25 thoughts on “Kek Batik Masakan Isteri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.