≡ Menu
Sambungan dari entryKelebihan AEON Kredit Kad, tidak sangka pada hari yang sama saya menerima feedback melalui e-mail dari Customer Service AEON Kredit Kad . Inilah e-mail yang diberikan :
Customer Service AEON Credit Card :
Dear Sir,

Thank you for your below e-mail.

With regards to the e-mail, we would like to take this opportunity to express our heartfelt thanks to you for the write-up in your blog, (http://www.eyriqazz.com/2010/08/kelebihan-aeon-kredit-kad.html) about our credit card features.

AEON Credit Service would like to forward our sincere appreciation for your incredible remarks in supporting us to achieve the goal, which is to provide an excellent service to all our valued customers.

Your continued patronage and suggestions are a vital part of our growth. We will forward your ideas and suggestions to our management for their consideration.

Kindly provide us your details for our future reference. We look forward to serving you for many years to come. With broad smile, once again we would like Thank You for being our valuable customer.

“Appreciation is a wonderful thing: It makes what is excellent in others belong to us as well”

Sayapun menyusul dan menghantar e-mail balas :

Hii Aeon,

Wah, quite surprise with the fast reply. Very good customer service. Really like the AEON Credit Card even i just use it less than a year. i think compare to Maybank Credit Card , overall it much more better. Just my 2 cents /more feedback:

1) I think AEON should have their own current/saving account so it will be easier for us to make a payment.Currently we have to go to AEON setiawangsa to make a payment.if we want to pay by Maybank2u or CIMB, there will be a charge incurred.

2)I really think AEON should advertise with Nuffnang as they have a lot of bloggers under their umbrella and they can provide you with better marketing @ creative marketing , in turn attracting more customers especially for bloggers and reader of the blog as more people are reading the blog nowadays.

3) More collaboration with other outlets i.e. fast food, restaurant, cinemas, and etc..

Less than an hour  I received a reply back :

Dear Mr. Eyriqazz,

Thank you for providing your details. We will definitely forward your ideas and suggestions to our management for their consideration. Thank You for being our valuable customer and for choosing us as your financial guardian.

Wah, apa yang boleh saya katakan, customer servicenya memang pantas dan bagus. Memang patutpun saya suggest mereka mengiklankan di Nuffnang kerana different/creative exposure untuk produk mereka yang mungkin akan menarik lebih ramai pengguna. Sudah terbukti Nuffnang mampu untuk memberikan something different dan berkesan dalam mempromosikan produk/perkhidmatan.

P/s : Customer Service adalah salah satu cara untuk kita menilai bagus or tidak Sesebuah syarikat itu. Tepuk dada,tanya selera.

P/s/s :Apa pula pandangan anda?Pentingtak Customer Service yang bagus ini?



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Shahrul Shaharuddin 23 August 2010, 2:54 am

    Saya setuju!
    Customer Service yang bagus dapat menarik orang lain menggunakan nya juga, secara tidak langsung dapat good review dari org yang menggunakan kad tu..

    cool write up.. =D

    yours
    SH

    Reply
  • amirah 23 August 2010, 3:30 am

    saya pun dah gunakan kad AEON ni more a year..mmng bagus, dan boleh guna untuk ansuran mudah..espcly kt hypermarket..

    Reply
  • mama zharfan 23 August 2010, 4:04 am

    me memang dh jatuh chenta dgn AEON ni..me nak apply kad ni bila me balik msia next year. currently me cuma guna citibank credit card ajer..tp interest tinggi, annual fee pun tinggi..adoyai.. me dh pakai citibank masa me mula2 keja thn 2001 lagi..

    Reply
  • Mohd Shahrul Hafizi 23 August 2010, 4:12 am

    Tahniah bro. Mantop!!!

    Saya masih belum layak utk ada kad kredit. Hahaha.

    Reply
  • ~ ReD ~ 23 August 2010, 6:20 am

    kalau Customer sercive mcm hampeh, mmg akan ada kebarangkalian customer lari x nak guna produk.

    Kepada Yang Berpuasa; Fuck you Off!

    Kantoi! Ustazah Curi-Curi Makan Di Bulan Puasa. hoh!

    Reply
  • Suliana 23 August 2010, 2:33 am

    yup
    sangat penting, kalau CC tu dah out, jgn harap la nak dapat service yg baik utk benda2 lain..

    Reply
  • Kancilbiru 23 August 2010, 2:43 am

    betul..customer service tu penting. dorang menjadi cerminan kepada syarikat mereka. samada baik atau buruk…

    Reply
  • Sharinginfoz 23 August 2010, 4:20 am

    cayalah bro, memang gempak le, diaorang tak nak bagi advertorial ke

    Rahsia SEO Terbongkar

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:01 am

    @Suliana:setuju..Customer service yang bagus memang penting…

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:01 am

    @Kancilbiru:yup..dari customer service la customer akan decide untuk terus loyal or tidak

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:03 am

    @Shahrul Shaharuddin:haah,word of mouth is a very powerful tools nowadays..word of bloggers too coz we are more honest with what we are writing…thanks bro…

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:03 am

    @amirah:yup,memang bagus..tak sia2 menggunakannya…

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:05 am

    @mama zharfan:applyla..memang bagus pada pandangan saya

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:06 am

    @Mohd Shahrul Hafizi ;xper,dah layak nanti applyla ye?

    Reply
  • Eyriqazz 23 August 2010, 5:06 am

    @ Sharinginfoz:hak3,kalau nak kasi advertorial pun kena mintak permission ngan NN dulu…hik3..

    Reply
  • Matjoe 24 August 2010, 1:00 am

    depa ni mmg kene excellent

    Reply
  • Eyriqazz 24 August 2010, 5:37 am

    @~ ReD ~ :setuju..customer service memang penting

    Reply
  • Eyriqazz 24 August 2010, 5:38 am

    @Matjoe:u r rite bro.tapi ada customer service yang acuh tak acuh…i.e. Telekom Malaysia..

    Reply
  • wan 25 November 2010, 3:02 am

    Customer service HQ Aeon mmg bagus,

    tapi utk pengetahuan, CS di sbrg Perai & Queensbay, penang pnya branch tersangat la hampes.. nada kasar.. kurang membantu apatah lg nk tnya ‘Ya En. ada apa lg yg boleh saya bantu?’, cepat2 je nk letak tepon. aku lebih prefer call HQ klu ada apa2 mslh dari call branch dua ni..

    Klu HQ ada baca komen aku ni, sila tegur mereka2 ni, klu buang trus lagi bagus.

    Reply
  • mazlina 27 February 2013, 4:36 pm

    nk lari tajuk sket.. apa kelebihan guna kredit kad aeon nie..
    sbb diorang bg offer utk bg kad kredit..
    payment hutang aeon cantik, ada je offer..hahah

    Reply
    • eyriqazz 27 February 2013, 5:01 pm

      Kelebihan dia, sistem reward dia yang agak menarik i.e. point dpt ditukarkan kepada AEON voucher yang tiada expiry date…

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge