Betulker Daging McDonalds Tak Halal?

Agak terperanjat bila membaca entry dari Mama Qastalani yang bertajuk ” Daging McD tak Halal Pulak” . Saya ni boleh katakan setiap bulan memang akan singgah di Mcd, kalau betul, kenapa tiada hebahan di media massa ya?
Sedikit extract dari entry itu :
“Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.”
Oh, saya tidak mahu menuding jari mengiyakan atau menidakkan sesiapa, hanya sekadar mahu berkongsi dan bertanya pendapat dari anda semua, ” Betulke Daging McDonalds tak Halal?”
P/s : Sebelum ini agak keliru dengan Status Hotel Miliki Sijil Halal, sekarang ni terbaca kisah ini. Adussh, memang agak memeranjatkan dan memeningkan bagi kami sekeluarga yang memang jarang berkesempatan untuk masak sendiri di rumah dan tempat-tempat sebegini yang selalu menjadi tumpuan. Pandangan anda dialu-alukan untuk kebaikan bersama.
UPDATED –  Thanks to JARD yang bersusah payah menelefon JAKIM. Dan inilah keputusannya :
P/s 2 : Setuju dengan JARD, hebahan di media perlu bagi memaklumkan kepada semua pengguna agar tidak keliru dan was-was lagi.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Betulker Daging McDonalds Tak Halal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.