≡ Menu
48 hours Sticky Post. Scroll down for the latest entries.
Nestle Milo Hidup Bola “Redemption Campaign” muncul bulan ini
Hadiah Redemption menarik dan teruja sekali
Hadiah bertemakan World Cup yang baruje berakhir kini
Bola Sepak dan Beg point ditukar teruja hati

Mudah sahaja untuk memenangi hadiah ini, hanya perlu beli produk Milo dan point yang diberikan adalah seperti di bawah ini :

Mata untuk setiap barangan yang dibeli (Lebih lanjut bolehla rujuk di SINI )

Minimum 20 Points Diperlukan

Point ini boleh dikumpulkan bagi memenangi hadiah iaitu 50 points untuk bola Adidas dan 20 points untuk beg MILO HIDUP BOLA ( ada 6 design, 2 design setiap bulan, setiap satu hadiah ) yang begitu menarik dan cantik untuk dimiliki.
Anda hanya perlu mengikuti :

3 Langkah Mudah Untuk Menebus Hadiah
Borang Penebusan Milo® HIDUP BOLA® bolehlah di download :

Di Laman Web INI
Sempena kempen yang yang tengah berlangsung ini iaitu dari 1 June sehingga 31 August 2010, Milo turut mengadakan Roadshow di seluruh Malaysia. Tempat dan tarikhnya adalah seperti di bawah ini :

Jangan lepaskan peluang keemasan ini!!!
Antara acara menarik ketika di Roadshow ini adalah CAGEBALX iaitu satu jenis bola baru untuk peminat bola sepak . Yang menariknya ,perlawanan di langsungkan di dalam sangkar dan boleh menjaringkan gol di dua pintu gol pihak lawan. Pertama kali mendengar ini, tentu menarik game ini .
Tengok gambarnya pun sudah cukup mengujakan. Terasa kerugian tidak dapat turut serta semasa Roadshow nya yang pertama di Sunway Pyramid pada 4-6 June yang lepas . Ini antara gambar-gambarnya :

Mantap Mereka Menimang Bola

Maskot Milo begitu friendly dengan kanak-kanak (Bolehla bawa anak-anak sekali)
Menarik kan hadiah Redemption nya (sample redemption untuk bulan July 2010)
Milo-Milo Anda Jadi Sihat dan Kuat
Jadi, kepada mereka yang berada di Penang, jangan lepaskan untuk menghadirkan diri ke Roadshow ini. Acara-acara menarik bakal menanti anda.
Sebut pasal Milo, terkenang kenangan manis bersama Milo antaranya :
1)Menunggu giliran ketika Van Milo datang
Especially masa sukan sekolah, sanggup beratur berkali-kali. Rasanya yang sedap, dan menghilangkan dahaga membuatkan sanggup beratur panjang untuk menikmatinya.
2) Milo sehingga sekarang menjadi salah satu minuman kegemaran saya. Selain minum, kadang-kadang suka ratah dan makan begitu saja “ Milo oh Milo, sungguh enak dimakan begitu saja” .Ataupun diletak bersama Roti ketika breakfast,nyam2,sedap. Anda pun tentu pernah kan?
3) Ketika Accident dan berada di Hospital beberapa tahun yang lepas, Milo lah yang menjadi pilihan setiap pagi untuk bersarapan pagi. Sedap dan tidak jemu meminumnya. Memang membuatkan mood semakin baik dan semangat untuk sembuh semakin cepat.

4) Menikmati Hidangan Milo Tabur (Makan dan Minum Sekali, Nyam-nyam…Sedap…Credit Picture to mashimarossa )
Hidup Bola “Redemption Campaign” menarik sekali
Jom join jom kumpul hadiah ini
Peluang yang datang jangan dilepaskan lagi
Boleh diberikan hadiah buat Suami, Anak-anak, Saudara, Teman Lelaki dan juga diri sendiri
Lebih lanjut bolehla refer Website INI
Minum Milo, beli produk Milo gerenti puas hati
Dapat hadiah, dapat menikmati World Cup 2010 dengan lebih teruja lagi
JImat belanja, hati gembira menikmati MILO seisi keluarga sudah semesti

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • JAI 12 July 2010, 1:16 am

    Favourite drink tuhhh..dapat free best nie..hehe

    Reply
  • Matjoe 12 July 2010, 1:20 am

    adoi bro, milo tabur itu sangatlah the terbaikkk.

    bab beratur byk kali untuk ambik milo sejuk yg sgt sedap itu pon gua tak lupa.

    best part, personal story, masa aku kecik, milo adalah hidangan setahun sekali yg hanya parent aku mampu untuk adakan waktu raya. mmg ia hidangan yg sgt special.

    aku still ingat teko kaca warna kuning mak aku serve time raya tu.

    Reply
  • Sumijelly 12 July 2010, 1:23 am

    Minum milo badan jadi sihat dan kuat…
    Yer…milo ni kiranya minuman TRADISI dari Sumi kecil sehingga dewasa..skrg nie anak2 pula SUKA minum MILO…

    Milo sedap di minum ketika SEJUK…
    perghh…sedap sungguh rasanya… air lain pun x mampu menangani rasa MILO ini…

    eh…makan milo pun sedap gak tau…
    Sapukan milo ke atas roti dn makan…sangat sedap..

    Jadi, minum lah MILO untuk sihat dn kuat..

    Sumijelly.com

    Reply
  • cikmin 12 July 2010, 2:57 am

    salam eyri…

    ni ke advetorial jobnya..tahniah! :)

    Reply
  • Khairi 12 July 2010, 3:29 am

    mcm advertorial entry aje bro hehe.

    dr dulu smpai skang, milo aje brand minuman cokelat ni. :)

    Reply
  • suzzsuzie 12 July 2010, 3:44 am

    milo tu dah jadi minuman wajib kat rumah…klu takde milo mmg tak lengkap…

    Reply
  • Sharinginfoz 12 July 2010, 4:28 am

    memang milo dari satu generaasi ke generasi yang baru tidak kita lupai.. dah sebati dengan jiwa rakyat malaysia

    Reply
  • noor afzan 12 July 2010, 5:10 am

    wah..saya nak redeem bag la..
    semalam ada beli milo 2 kg..

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:13 am

    @JAI:tuhla,favourite eden juga dan seisi keluarga…tengah nak kumpul pointz ni..dapat bola atau bag teruja juga…

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:15 am

    @Matjoe:hik3,tergoda dengan milo tabur gara-gara adik edenla…tuhla..sanggup beratur panjang semata-matam mahukan milo nya best..IC,tuhla,..samala eden,siap eden curi-curi lagi buat air milo dan ratah milo..milo dan kehidupan,bagaikan dah sebati..masa di UK dulu pernah try pelbagai hot chocolate tapi tiada satupun yang dapat menandingi rasa MILO…

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:20 am

    @Sumijelly:yup..milo memang terbaik….segar dan sejukk..syok…ratah milo jgn cakapla…hik3,isteripun suka ratah milo..hak3…alisya pun dah pandai minum air milo…

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:21 am

    @cikmin:yup..Inilah dia..my 2nd one..Thanks Nuffnang @ Milo….

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:22 am

    @Khairi:yup..it’s Advertorial..Samalah kita..MIlo tetap di hati..Minuman hari-hari..Indahnya rasa diri…Dinikmati siang dan malam hari

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:23 am

    @suzzsuzie :hik3..macam tak lengkap kat brg dapur?Seiring dengan teh,gula,garam,maggi dan juga susu

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:23 am

    @Sharinginfoz:betul2..dan setuju sangat…

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 5:24 am

    @noor afzan:jangan lupa simpan resitnya…nanti tak dpt nak redeem..sayapun tengah mengumpul ni….hik3..nak bola..

    Reply
  • Puan aiNa Rahman 12 July 2010, 7:32 am

    milo dinasour..yeaa, saya suke minum milo.

    Reply
  • kak ina kl 12 July 2010, 8:34 am

    MILO..DULU KINI DAN SELAMANYA..TENGAH TUNGGU 2 BIJI BOLA DARI MILO

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 9:33 am

    @Puan aiNa Rahman:hik3..milo boleh dikatakan semua suka kan?

    Reply
  • Eyriqazz 12 July 2010, 9:34 am

    @kak ina kl:wah2,didalm diam..boleh la kasi saya sebiji

    Reply
  • black_mel 12 July 2010, 10:04 am

    yes..suka milo jgk..sedapnya…nyum2…mmg kegemaran aku milo tu..tiap2 malam mesti bancuh…tp x penah attend aktiviti anjuran milo..huhu..

    Reply
  • dak eina (◕‿◕) 12 July 2010, 6:28 pm

    milo!!! faveret eina tu~~~

    Reply
  • Sandra Azwan 13 July 2010, 3:12 am

    milo cedapp!

    Reply
  • MaryamJamilah 13 July 2010, 4:47 pm

    Ya Ampun. tergoda dengan Milo Tabur tu. Sekarang jugak rasanya nak keluar gi lepak mamak. Tapi dah pukul 12.40 AM.

    Milo minuman terbaik. Ada banyak saingan Milo sekarang, tapi Milo punye strategi marketing sangat berkesan. Ambil kesempatan terhadap populariti World Cup untuk melariskan jualan. Tapi apa salahnya. Hadiah2 tebusan semuanya sangat mengujakan. Siapa yang tak tertarik kan? Lagi pulak, hadiah tu konfem dapat. Bukan beli dan tunggu untuk cabutan bertuah..

    Jawap pantun Bro Eyriqazz..

    Hidup Bola “Redemption Campaign” bernas ideanya
    Pasti ramai orang yang join sama
    Bro Eyriqaz promote pun kena gayanya
    Pasti aku pun join minum milo tibur sama.

    Hihihi.. Selamat bro.. (Sampai sekarang saya takleh nak tengok counter. sdey~)

    Reply
  • etomyam 13 July 2010, 7:30 pm

    fuh, milo ni memang steady, dari ku kecik sampai sekarang memang sentiasa steady

    Reply
  • The Juggling Queen 13 July 2010, 11:35 pm

    wah, banyaknye milooo!!

    Reply
  • Anne Boleyn 14 July 2010, 12:44 am

    Haha bro, yang kenangan van milo datang sekolah bagi minum free tu yang hana still ingat sampai skang. Selalu nak lebih. Sebab dia bagi milo ais. Sedapp. Aihh~ kalau lah dia still wat lagi buat promotion sampai ke universiti kan bagus. :)

    Ape yang diorang buat ni merupakan salah satu strategi yang bukan sahaja meningkatkan jumlah jualan mereka, malah merupakan salah 1 langkah pada mereka untuk ‘lebih rapat’ dengan consumer di samping meningkatkan loyalty consumer kepada MILO. Contoh macam roadshow tu lah.

    Tapi kalau diorang tak wat macam ni pon memang MILO je pon yang selalu menjadi pilihan kan. Cuma sentiasa be aware lah kan ye lah produk baru bila2 masa sahaja boleh jadi pesaing. Macam dulu tu ape VICO ekk.

    *ngheee alamak tepanjang sudeyy komen ni. elok wat entry je neh. haha :p

    Reply
  • encikAPPLE 22 June 2011, 3:57 am

    tak suke milo. tp milo yang dalam gambar tu sangat2 lah menggiurkan. grr

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »