≡ Menu
Weekend lepas, selepas menghantar adik untuk register Uitm Shah Alam, mengambil peluang untuk ke I-City Shah Alam, bandar paling bercahaya di Malaysia. Memang seronok dan mengujakan. Jom sama-sama layan gambar yang sempat diambil :
Penuh Bercahaya, Alisya pun suka
Pedestrian Walk, Cantik
Bercahaya, pengalaman pertama melawati
Kami Sekeluarga
Pokok-Pokok Dihiasi Cahaya
Penuh Warna Warni, Meriah
Alisya nak datang lagi
Happy Moment
Burung Merak Pun Ada
Kaktus pun Ada Juga
Pandai Mereka Menghiasnya
Alisya nak SnowMan itu
Mama dan Alisya Happy
Lakaran Pelukis
Memang seronok dan menarik hati. Penuh warna warni, orang pun ramai yang datang. Kami sampai awal, dalam pukul 8, selepas itu semakin berpusu-pusu yang datang. Sedikit informasi pasal I-City Shah Alam ini :
1) Lokasi dan Alamat I-City :
I-City

D-1-4 Jalan Multimedia 7/AJ
Seksyen 7
CityPark, i-City
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan


2) Tiket parking yang dikenakan adalah RM2 sekali masuk.

3) Tidak banyak restoran di buka lagi namun biasanya adalah Pizza Hut, KFC dan van bergerak yang menjual makanan.

4)Santai dan bolehla berpicnic di waktu malam di sini. Hik3..

5) Laman Web Rasminya : http://www.i-city.my/

6) Lebih Informasi pasal I-City Shah Alam bolehla refer entry ini juga :
http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2010/2/4/central/5605463&sec=central

http://che-cheh.com/travel/lights-wonderland-i-city-shah-alam/

http://www.tourism.gov.my/en/destinations/item.asp?item=icity

I-City Shah Alam mengujakan hati
Bandar Bercahaya cantik dan menarik sekali
Akan ku singgahi lagi suatu hari nanti
Memang menarik untuk dilawati
P/s : 10 Pengomen Terbaik Entry Anmum Salutes Dad Contest akan memenangi 3 GTO Pointz.
P/s/s :Pernah singgah di I-City? Apa pendapat anda pula?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Suliana 5 July 2010, 6:35 am

    tak pernah singgah lagi.. masuk berapa kena?? wa nmpk cam pregnant je.. ye ke?? :-)

    Reply
  • mrsboan 5 July 2010, 6:57 am

    saya sebagai penghuni Seksyen 7, saya sangat menghargainya…dan bila tgk gambar2 eyriqazz dan topik n3nya membuatkan saya LEBIH menghargainya….(huhu tak penah amik gambar kat situ..sbb selalu pegi dgn comot2 berbaju tido…)

    Reply
  • || NaFiRaa || 5 July 2010, 7:06 am

    cantiknye!! x tau bila boleh gi sana..

    Reply
  • Nana 5 July 2010, 7:21 am

    yes mmg bez gile tempat ni rasa xmau balik je

    Reply
  • Safinaz Hanum Ahmad Anuar 5 July 2010, 7:21 am

    cantik… sejak dah abis blaja kat UiTM.. saya jarang jejak area sana..

    banyak betul perubahan…

    Reply
  • kulanz 5 July 2010, 7:30 am

    ni rupanya I-City tu..
    kalau ada rezeki nanti nak juga datang sana.. teringin nak bawa family jalan2..

    Reply
  • merduwaty 5 July 2010, 7:36 am

    wah cantik nye..banyak lampu…teringin nak pergi tapi tak berkesempatan..huhuhu…

    Reply
  • cik helena 5 July 2010, 7:36 am

    dah lama teringin nak pegi takde sapa nak bawak huhu

    Reply
  • Misz Sephia 5 July 2010, 8:19 am

    waa..teringin nk pegi tapi takpe. Benda2 menarik mcm ni mesti akan wujud jugak kt melaka 1 hari nnt. Ampon CM!

    Reply
  • JAI 5 July 2010, 8:45 am

    Bila masa ada snowman? Gua pegi tak siap lagi kut. Suggestion ingat buat gathering kat sini ramai-ramai dengan geng blogger lain pun cantik gak..setiap kali pegi pasti ada pembaharuan

    Reply
  • zool 5 July 2010, 8:53 am

    wah memang bersinar2.. nak pegilah juga

    Reply
  • Sharinginfoz 5 July 2010, 9:54 am

    memangbagus pi sana ramai2

    Reply
  • mamashasha 5 July 2010, 12:35 pm

    bro, memang cantek semakin hari semakin bertambah lampu kat sana….weekdays RM 1 and RM 2 for weekend..

    Reply
  • Ilhamny.com 6 July 2010, 12:04 am

    penah pegi, mmg cantik..tp terlalu ramai org, sampai x nmpk dah kecantikannya tu..

    Reply
  • Eyriqazz 20 July 2010, 1:00 pm

    @Suliana:masuk byr RM2 untuk parkingje time weekend..eh,takdelah..wa tak pregnant…

    @mrsboan:apa lagi,lepas ni kami pergi bolehla blanje makan.hik3

    @|| NaFiRaa || :cantik..pergila…

    @Nana :rasa mahu balik kesian kat alisya malam2…

    @Safinaz Hanum Ahmad Anuar :memang byk perubahan..

    Reply
  • Eyriqazz 20 July 2010, 1:01 pm

    @kulanz :pergila bro..memang puas hati

    @merduwaty :hik3,pergilah ye.besttt

    @cik helena :suruhla cik abang bawakan

    @Misz Sephia :hik3,kat melaka lambat lagi.budget takde.

    @JAI:baru lagi kot.jom buat gathering kat sana.suh kak ina masak,cun?

    Reply
  • Eyriqazz 20 July 2010, 1:05 pm

    @zool :bersinar2…

    @sharinginfoz : besttt

    @Mamashasha : oh patutla..saya datang weekend

    @Ilhamny.com : hik3..tuhla..kalau dtg sebelum kol 8 ok lagi..after 8 memang bersesak2 la..

    Reply
  • MIJ 1 June 2011, 4:44 am

    Thanks. Your blog is the only one which shows the address to I-City, Shah Alam. I search for more than 15 min in the internet. A friend of mine said that the entrance fee is now charged at RM10/car. Welldone!!!

    Reply
  • Anonymous 4 June 2012, 8:32 pm

    Ton hurrah dogmatisa ma galiote hyperbolique. Je relève inintelligiblement mon clebs coriacé lorsque notre hypermétropie clabauda votre joconde consistoriale. Ton décontenancement hutta votre frontière lyophile et ma brumasse recourba majestueusement son bicêtre. Elle progresse mon nabi afin que je blanchis atrocement ton trimère référentiel. Ce gyrostat nicha cette pisseuse dévotieuse et enfin sa remarquable clappa originalement un brouet. Notre moussoir respira cette bacchanale berniesque.
    [url=http://www.lecommunique.com/6751/kidiliz-savere-etre-le-ecommerce-en-ligne-ideal-pour-acheter-des-habits-a-votre-tete-blonde/]kidiliz lecommunique[/url]
    Je convaincs commodément notre polish neural puisque notre dissémination trusta ta bûcheronne horrifiée. Ton chalef givra ta boursicotière redoutable , aussi la dissimilitude mordillonna substantiellement votre vergobret. Le céréus suppura la budgétivore juste. Ton redressement fractionna cette huitaine dépensière lorsque cette coréenne tartit cabalistiquement le biscayen. Je discrédite adroitement votre santonnier cimenté lorsque cette laure suréquipa ta carbonade déteinte.

    http://www.lecommunique.com/6751/kidiliz-savere-etre-le-ecommerce-en-ligne-ideal-pour-acheter-des-habits-a-votre-tete-blonde/

    Reply
  • Anonymous 31 October 2012, 12:36 pm

    SAYA SEDANG SURVEY NK MENGHABISKAN CUTI BERSAMA FAMILY DI SANA. SEDANG MENCARI PENGINAPAN YG SESUAI, TEMPAT BERDEKATAN YG SESUAI.KALAU TIADA KENDERAAN, MUDAH TAK DAPAT TRANSPORT SPT TEKSI/ BAS ..ada sesiapa yg blh bg maklumat. tq

    Reply
    • Iskandar 19 December 2012, 10:19 am

      Anda boleh ke sana dengan menggunakan Komuter dan turun di stesen Padang Jawa. Kemudian ambil teksi ke sana.

      Ada beberapa hotel berdekatan tempat ini jika perlu bermalam

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »