≡ Menu

48 hours Sticky Post . Scroll down for the latest entries.


Father’s Day Muncul Lagi
20 June 2010 tahun ini
Anmum® Salutes Dads untuk Bapa teruja sekali
Terasa diri ini sebagai seorang bapa begitu dihargai
Alisya dan Papa
Terimakasih Anmum kerana mengingati kami
Kempen terbaru buat Bapa dan Contest yang menarik Sempena ‘Father’s Day’ muncul dan teruja hati
Hadiah menarik untuk dimenangi
Jom sama-sama kita sertai

Tentu anda tertanya-tanya apa yang saya maksudkan. Informasi yang saya ingin kongsikan di sini adalah Anmum.Com/my baru sahaja melancarkan “For Dad” Section di dalam laman webnya sempena Father’s Day pada 20 June 2010.

Sempena melancarkan Section terbaru ini dan juga Hari Bapa 2010 , Anmum tidak melupakan golongan Bapa seperti saya dan turut melancarkan Contest yang begitu menarik untuk dimenangi.

Contest ini bermula pada 20 June 2010 dan berakhir pada 17 July 2010.

Mudah sahaja untuk memenangi dan menyertai pertandingan ini, apa yang perlu anda buat hanyalah ikuti 5 langkah mudah ini :


1) Register sebagai ahli Anmum Club di www.anmum.com/my (Contest terbuka kepada ahli Anmum Club saja, registration mudah sahaja, tidak sampai 10 minit). Bagi yang sudah menjadi ahli bolehlah log on terus di website www.anmum.com/my


2) Nominatekan seseorang (bapa) yang anda mahu mereka memenangi hadiah seperti suami, bapa, datuk, bapa saudara, dan sesiapa saja (asakan dia seorang bapa) di ruangan Anmum Salutes Dad –> Anmum Salutes Dad Contest


3)Jawab 2 soalan mudah dan Pergi ke ruangan terbaru iaitu “For Dad” Section untuk mencari jawapannya.


4) Kemudian isikan slogan tidak kurang 15 patah perkataan “ He makes a wonderful dad because __________________________________


5) Akhir sekali jemput rakan-rakan ataupun sesiapa saja untuk menyertai Contest ini selepas menghantar entry anda dengan “Send Link to their friends”

Mudah je kan? Banyak hadiah yang begitu menarik untuk dimiliki. Hadiah mingguan dan Hadiah Utama begitu mengujakan. Inilah masanya untuk anda menyertai Contest ini dan sekiranya bernasib baik anda mampu membuatkan orang yang anda sayangi tersenyum gembira dengan hadiah tersebut.


prizes
Hadiah Menarik untuk Dimenangi
Hadiah Mingguan yang bakal dimenangi (pemenang dipilih berdasarkan jawapan yang paling tepat dan slogan terbaik) adalah :
-Tiket Membeli belah dari Nike ,Adidas, MPH-Wireless walkman

-Mini Hi-Fi set
-Grooming kit
-Digital Frame

Pemenang hadiah mingguan akan diumumkan melalui e-mail/Anmum Club’s Facebook Fanpage .


Selepas tamat Contest ini, 3 pemenang slogan terbaik dari pemenang mingguan untuk sepanjang Campaign berlangsung akan memenangi salah satu dari 3 hadiah Utama ini :

-Sony Cinematic Gaming Experience -32” Samsung LED TV (Series 4)
-Nikon D5000 (Camera)

Menarik bukan? Jadi, jangan lepaskan peluang ini. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Hargailah jasa seorang bapa dan hadiah yang mungkin dimenangi akan menggembirakan insan tersayang tersebut.

Photobucket
Happy Moment Seorang Bapa dan Anak
Oh, ianya tidak mudah untuk menjadi seorang bapa terutamanya menjadi bapa buat pertama kali. Masih belum berpengalaman dan banyak yang tidak diketahui. Perjalanan dari sebelum menjadi bapa ada dan ilmu perlu dilengkapkan bagi menempuhi cabaran ini.
Mujurlah dengan adanya website Anmum.com/my ini, ianya menjadi semakin mudah. Banyak Informasi boleh diperolehi dan didapati dengan menyertai Anmum Club.
Photobucket
Anmum Club – Ianya merupakan satu komuniti/Club istimewa khas buat ibu dan bakal-bakal ibu yang dilancarkan oleh Fontera Brands (Malaysia) bagi membolehkan ahli-ahlinya di seluruh Malaysia berkongsi pengalaman, informasi, berjumpa dan menikmati pelbagai kelebihan khas dalam menghadapi cabaran sebagai seorang ibu. Golongan bapa juga turut dijemput menjadi ahli bagi memeriahkan dan menyokong Si Isteri dalam menghadapi cabaran menjadi seorang Ibu.
Bagi ibu,bapa, bakal-bakal ibu dan bapa di luar sana, dengan menyertai Anmum Club , antara kelebihannya adalah :
Photobucket
Rangkaian Produk Anmum dari Peringkat kehamilan sehingga ke peringkat kanak-kanak
Produk Anmum yang dibeli boleh ditukarkan dengan mata ganjaran dan bolehlah ditukarkan dengan lebih dari 100 hadiah menarik. Hadiah sampingan turut diberikan ketika “Birthday” dan members-only promotions.

Website – Boleh mendapatkan informasi dan berinteraksi dengan ibu-ibu di luar sana dan berkongsi pendapat , nasihat dan pengalaman di forum yang disediakan. Pelbagai informasi berkenaan KeibuBapaan boleh diperolehi disini.

Selebihnya, bolehla rujuk di websitenya di http://www.anmum.com/my

Anmum Club begitu mengujakan hati
Kaum ibu dan kini bapa turut diajak sekali
Terasa diri ini begitu dihargai
Informasi berguna, banyak kelebihan untuk seisi keluarga sudah semesti
Contest buat Si Bapa hadiah menarik sedia menanti
Bersama sertai peluang yang ada perlulah direbuti
Marilah sama-sama menyertai di sini
Bila menang Si Bapa gembira , kitapun ‘happy’
Lebih lanjut bolehla refer Website INI
Khas buat Bapa Anmum (And Mum) sudahla pasti
Joini Anmum Club gembiranya hati
Saya dan Isteri sudah register, anda bila lagi?
P/s : Jom sama-sama menyertai Contest menarik ini disamping menjadi ahli Anmum. Saya pasti anda pun akan berpuas hati. Sharing is Caring, apa yang baik, elok-elokla dikongsi.



P/s/s : Satu lagu ciptaan sendiri buat Si Bapa dan diri sendiri

Papa n Alisya 2
Bapa, Bapa Engkaulah Raja Hatiku
Bila ku berduka, engkau hiburkan dan tidurkan akuContest Anmum Hadiah Menarik mesti sertai agar dikau tersenyum dan Gembira Selalu
Tanpa kamu siapalah Aku
Gembirakan bapa tanggungjawab anak-anak dan juga Ibu
Bila dia Gembira, Hati pun Happy SelaluBapa,Bapa, Terima Kasih dan Selamat Hari Bapa dariku
Semoga dikau Bahagia dan Gembira Selalu
P/s/s/s : Choose Anmum for the greatest journey you’ll ever take
Becoming a Father and Mother It is great
Anmum make it is easier and to a greater height
Helping for better Success for Parents and Kids

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Sharinginfoz 5 July 2010, 12:23 am

    bagus ni kepada kaum adam apa lagi, nanti lepas ni kenalah tukar jadi andad ya…….by the way hadiah memang menarik…

    Tak Boleh Ping Gengblogger?

    Reply
  • kak ina kl 5 July 2010, 1:31 am

    salam..tahniah…tak tahu nak kata apa lagi..sebab jelouslah

    Reply
  • Sumijelly 5 July 2010, 2:03 am

    susu anmum memang sesuai untuk ibu2 yg sedang mengandung. kerana susu ini memberi zat pada bayi dalam kandungan…

    congrats eyriqq….

    Sumijelly.com

    Reply
  • sop 5 July 2010, 3:26 am

    good luck..
    mmg sesuai bapa misali join… huhuhu..

    Reply
  • shiori_LA 5 July 2010, 4:00 am

    salam;
    huhuhu hadiah menarik untuk si bapa kan?

    Reply
  • Hidayah Ismawi 5 July 2010, 4:21 am

    WoW! New advertorial eh? Great ;) Yup, all dads need to be appreciated.. they may not always be very good at showing their emotions but in the end we know that no matter what problems arise, our dads will be there to watch our back..

    Tetap anak abah :)

    Latest Entry:Forget Tarbush, let’s go to the Satay Bar

    Reply
  • Afra Yuri 5 July 2010, 5:07 am

    the sticky post! congrats! hehe. dah masuk contest ni mase fathers day aritu :)

    Reply
  • Lily Norliza 5 July 2010, 8:08 am

    wow congrats new advertorial writeup =) lama gak tempoh contest ni eks w’pon father’s day mcm lama gak dah berlalu…tapi of course we can always celebrate father’s day at any date of the year ;) tak perlu tunggu particular date shj (^_~)

    Reply
  • Suliana 5 July 2010, 12:29 am

    dah masuk contest ni :-) ni advert terbaru ke?? hehe

    Reply
  • JAI 5 July 2010, 1:31 am

    Menarik ni..kena support habis-habisan..hehe

    Reply
  • cimon 5 July 2010, 4:24 am

    nape byak gambo ko & baby ko tgh tido je?

    memang hobby ke?

    heheh (^v^)

    p/s:orang bujang bleyy tak join contest nie?

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:38 am

    @Sharinginfoz :memang inisiatif yang bagus untuk kaum bapa seperti kita..anmum pun dah ok..sound good..kita sebagai bapa,sokong2la..hadiah pun menarik..saya pun dah join..mana tau, ada rezeki utk ayah saya…anda pula dah join blom?

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:40 am

    @Suliana :jgn lupa ajak member2 lain join..hadiah byk dah peluang pun tinggi..inilah masanya untuk menghargai jasa seorang bapa..

    P/s :yup,this is my latest advertorial…it was worth it n banyak informasi berguna di anmum ini..

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:41 am

    @JAI:jangan lupa join contest bro..ada chance menang ni…

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:41 am

    @kak ina kl :terimakasih..akak dah join blom?hadiah birthday untuk suami maybe?

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:41 am

    @Sumijelly:setuju dengan anda…thanks…

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:42 am

    @sop :bukan bapa je boleh join..anyone umur 18 tahun ke atas boleh join…mungkin hadiah untuk bapa tersayang..

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:43 am

    @shiori_LA:yup..hadiah memang untuk bapa..tapi kalau menang bapa nak kasikan kat anda, apa salahnya?bapa2 seperti kami ni memang akan utamakan anak2 dulu..tapi akan teruja dan tersentuh hati bila anak kasi present..

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:44 am

    @Hidayah Ismawi:u r rite..setuju sgt2..tak lengkap satu keluarga tanpa bapa..inilah masanya untuk menunjukkan kasih sayang kita..no pain,no gain..jika menang,hadiah menarik menanti…

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 4:46 am

    @cimon :tidur itu nikmat dan bagus untuk kesihatan…hobi?issh..siapa yang tak suka tidur?hik3…

    Orang bujang pun ble join..apa salahnya..later on orang bujang pun bakal jadi bapa kan?apa salahnya mendapatkan informasi berguna dan join contest ini

    Reply
  • darkbatman 5 July 2010, 5:09 am

    haha..congrates bro!
    sgt jeles same ngko..hoho..
    btw, dad is our most special person in our life..
    biler lg mase tuk menghargai dia klau bkn slg dia masih ade? anmum the best!

    Reply
  • etomyam 5 July 2010, 6:37 am

    serious menarik contest ni, nak kena cari kamera dulu lah nak buat posing unik jugak hehehe

    Reply
  • eykameow :) 5 July 2010, 4:46 pm

    ishh. tetibe baca entry ni rasa macam nak gi peluh abah saya skrg :’) entry yg sgt menyentuh perasaan. wlupun sbnr nya ia utk sebuah contest..tp sgt tersentuh lah!! lg2 tgok gmbr alesya dr dye kecik :’) best!

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 1:31 pm

    @Afra Yuri:thanks..dah masuk contest ni?baguslah..blela ajak rakan2 sekali…

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 1:32 pm

    @darkbatman:betultu bro..tanpa bapa siapalah kita…

    P/s :giliran anda akan tiba juga..anmum memang terbaik..

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 1:33 pm

    @etomyam:hik3..contest ni tak perlu bergambar..just register,jawab soalan dan kasi slogan terbaik..mudah kan?

    Reply
  • Eyriqazz 5 July 2010, 1:34 pm

    @Lily Norliza : u r rite..at least anmum did sumtin untuk menghargai jasa baik..terharu juga saya dibuatnya walaupun baru menjadi bapa selama setahun

    Reply
  • Matjoe 6 July 2010, 2:18 am

    jadi bapa memang special. dugaan pun tinggi jugak, especially time sakit dan merengek.

    tapi time dia gelak senyum sihat, org admire anak kita comel. time tu laa rasa best sangat jadi bapak.

    waktu anak start dpt step, meniarap, mengesot, merangkak, dudu, berdiri, jalan, semula tu special!

    Reply
  • suhaisweet 6 July 2010, 3:05 am

    Anyway Nice..Visit mine if u free friend.. Bloody Day!

    Reply
  • Liyanaa. 6 July 2010, 6:13 am

    halamak jeles nyaaaaaaaaa. okay jeles sbb entry ini 2 hari menjadi entry melekat hihi btw congrats eyriqazz dah dpt advertorial *jeles*

    ohh, senang lah contest dia, nak join jugaa

    Reply
  • Anne Boleyn 6 July 2010, 3:28 am

    congrats eyriqaaaz! entry ini lah yang di nanti2. 1st advertorial bro. hehe. thumbs up!! u manage to deliver it clearly to ur readers. sooo.. memang tak sia2 lah nuff bagi peluang ni kat bro eyriqaaz :)

    Reply
  • Kaseh NazLieza 6 July 2010, 2:06 pm

    good luck bro…chaiyok2…

    Reply
  • alin 6 July 2010, 7:21 am

    congrats for the adverts job! nice posting u got there!keep up..

    Reply
  • Zikr the Jalanan Sepi Perantau 6 July 2010, 3:31 pm

    menyentuh perasaan… semoga berjaya bro… :-)

    Reply
  • velasrizal 6 July 2010, 8:31 am

    alamak aku xde anak lagi..blh ke join kontest ni..

    Pemain Bintang Yang Gagal Menyerlah Di Piala Dunia 2010

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:34 pm

    @eykameow :) :thanks eyka..tanpa bapa siapalah kita kan?hargailah dia sebelum kita merinduinya….jgn lupa join contest skali..mana tau ada rezeki eyka..eyka pun dah tak lama lagi dah nak kawin kan?

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:35 pm

    @Matjoe:setuju bro..jadi bapa adalah satu pengalaman yang sukar diucap dengan kata-kata…lidah kelu untuk berkata, tapi tingkah laku seorang bapa yang mengiyakan kasih sayang seorang bapa..thanks to anmum juga..byk informasi kebapaan boleh diperolehi…

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:35 pm

    @suhaisweet :thanks singgah…

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:36 pm

    @Anne Boleyn :thanks anne…Nuffnang put trust on me and I will deliver my best…it took me a few hours to write this entry..lagipun, apa yang saya lontarkan di entry ini semuanya berdasarkan fact dan pengalaman sendiri…Sharing is Caring kan?

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:37 pm

    @Liyanaa.:jangan lupa join..tak susah pun kan?mana tau nanti ianya akan mengembirakan org tersayang…

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:38 pm

    @alin :thanks alin….

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:38 pm

    @velasrizal:boleh..asalkan umur 18 tahun ke atas..later on u pun bakal jadi bapa kan?jadi,sediakan payung sebelum hujan..informasi di sini memang tip top bro…

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:39 pm

    @Kaseh NazLieza s:thanks..tak join skali ke contest ni?

    Reply
  • Eyriqazz 6 July 2010, 4:39 pm

    @Zikr the Jalanan Sepi Perantau:thanks..jgn lupa join skali bro…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »