You’re Fired Eyriqazz

You’re Fired Eyriqazz

Hai sedihnya dalam hati
You’re fired Eyriqazz sedihnya hingga kini
Apakan daya , nasi dah menjadi bubur usah dikenang lagi
One door close another door opens hopefully
Eyriqazz kena pecat ? Hik3, actually bukan kena buang kerja tapi kena pecat dari menjadi Contributor untuk MomBloggersPlanet . Self explanatory e-mail yang diterima ketika bercuti di Pulau Langkawi :
Tajuk : MBP Contributor Program
Dear Contributors,
Thank you for becoming part of MBP as contributing members under MBP Contributor program.
It has been more than 6 months since we first launched the search and hiring of you guys as guest writers at MBP.
However, after evaluating the progress in the 6-month period, we regret to inform that we have to stop this program.
The reason being many are not following the term no 2, which is to commit writing minimum 2 postings a month.
Terms & Condition
MBP Contributor must be a registered member of MBP
Commit to write minimum 2 postings a month (maximum 5). We have the right to terminate any contributor that do not follow this rule.
Since we didn’t receive any email or written notice from you that give acceptable reason(s) of not been able to commit, we regret that we have to come to this decision.
Some of you might notice that we have changed back your status as Contributor to Subscriber which means you no longer can post in MBP.
However, we are still giving chances to a few contributors which showed really great talent and committed in writing within the past few months.
If you login to MBP and still can post an entry, this means you’re still an MBP Contributor for the time being.
We will shoot an email to each of you that we will retain as MBP Contributor individually to confirm your status.
Once again, THANK YOU for becoming part of MBP Contributors.
We appreciate your past contributions in making MBP a better place to all mom bloggers.
Now, dari 10 tinggal 3 lagi Contributors yang masih kekal.
Actually, ada beberapa bulan yang saya tak dapat commit buat 2 entry (syarat minimum). Sebab utamanya line internet dan sibuk dengan keluarga . I did shoot one e-mail to Kak Ros pasal ini . Apapun, it was a great honour become ex-Contributor for MBP dan mengenali a few members of MBP.Semuanya peramah dan senang diajak berbual.

No hard feeling cuma sedih kerana perjuangan berhenti di sini. Actually, satu entry disana saya hasilkan memakan masa at least 1 jam dan saya cuba hasilkan yang terbaik.  Hik3….Inilah antara hasil penulisan saya di sana :

Apapun, Kak Ros are rite in making the decision. Don’t take anything as granted . Cuma, agak terkilan bila terus e-mail di shoot tanpa ada apa-apa e-mail personal dahulu ataupun warning . Eh, website dia ikut suka dia la kan?
Saya akan terus menyokong MBP cuma keterujaan mungkin tidak lagi seperti dulu ditambah dengan semakin busy skangni, anak makin membesar dan opportunity baru yang muncul . Entry yang di plan untuk ditulis di sana, mungkin akan dikongsikan di blog ini .
Anyway, thanks again Kak Ros for the opportunity given before. Keep up a good work ya? My Wish List : How To Make Money via Google Adsense like you did, beribu-ribu RM sebulan.
Oh ya, gembira bila a few advertorial offers keep coming walaupun blog Cap Ikan Ayam ni masih belum stabil dan belum dapat menghasilkan entry mengikut rentak kegemaran atas masalah line internet yang sehingga kini belum ditransferkan dan bergantung kepada broadband Isteri .
P/s : Sedih tak bila kena pecat secara mengejut ?
P/s/s : Dunia blogging ini best. Ambil yang jernih , buang yang keruh. Barulah happy dan idea datang mencurah-curah. Hik3…

Comments

  1. akmafaizal says

    ooo kesian3..tak leh dipertimbangkan lagi ke. tul la blog dia, tp semua tu atas budi bicara masing2 kan..kan..nak wat cam ne. tumpukan jela pd blog sendiri ni. saya rasa kat sini lagi ramai pembaca.ada hikmah apa yg berlaku ye tak..:)

  2. says

    @akmafaizal:itulah..boleh fokus kat blog sendiri..lagipun..better give to someone yang memang boleh commit…takperlah…mungkin tiada rezeki saya bersama MBP..apapun, I still love MBP…

  3. says

    @maslinamansor:saya dah expect actually..sayapun baruje nak e-mail kan kat kak ros cari pengganti tapi bila tgk ramai contributor lain pula acuh tak acuh..saya biarkanlah…mungkin disana bukan tempat saya..

  4. says

    @SyuQ:hik3..taknak tryla..saya cuma akan komited ngan blog ini dan Infokami dari Melromeo…cuma masih tak sempat nak menulis lagi di sana..ada saja halangan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing